Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Μια Ανέκδοτη Ιστορία για τα Τέμπη...

Μέρα που είναι, είπα να μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία που σχετίζεται με τη θλιβερή επέτειο της 4ης Οκτωβρίου, που συνέβη σε μια γνωστή μου οικογένεια, μερικά χρόνια μετά το 1999.

Ήταν 2003 θαρρώ, όταν η κυρία Ε ενημέρωσε το γιο της Γ πως κάποιος της έκλεψε την τσάντα από το γυμναστήριο που διατηρούσε.
Πως συνέβη το περιστατικό?
Εμφανίστηκε μια κοπέλα κάπου στα 20 στο γυμναστήριο, ζητώντας την άδεια από την Ε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα
Η Ε χωρίς να πονηρευτεί, θέλησε να της δείξει το δρόμο και περπάτησε το διάδρομο μέχρι το σημείο που ήταν το μπάνιο. Το γραφείο ήταν δίπλα στην πόρτα στης εισόδου και αφού διέσχισε το διάδρομο, κατάλαβε πως η κοπέλα δεν την είχε ακολουθήσει.
Όταν επέστρεψε, έλειπε η τσάντα της.
Στην τσάντα είχε ελάχιστα χρήματα, αλλά κουβαλούσε κλειδιά, ταυτότητα κλπ, τα οποία έπρεπε να αντικαταστήσει!
Μικρό το κακό, μερικούς μήνες μετά όμως επαναλήφθηκε με την ίδια 20χρονη πρωταγωνίστρια και πανομοιότυπη μέθοδο!!!!
-Μπορώ να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα?
-Βεβαίως κοπέλα μου, έλα να σου δείξω που είναι, απάντησε ευγενικά η Ε ...
Η κοπέλα δεν ακολούθησε και στο γυρισμό η τσάντα είχε κάνει φτερά...
Χωρίς πολλά λεφτά η τσάντα, αλλά το ίδιο θέμα με την ταυτότητα και τα κλειδιά.
Το ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα ήταν πως η Ε δε μπορούσε να ξαναβγάλει ταυτότητα, αφού υπάρχει περιορισμός, δε γίνεται κάθε τρεις και λίγο να δηλώνεις κλοπή και να σου βγάζουν καινούργια (για ευνόητους λόγους).
Η Ε τα άκουσε από την οικογένεια της για την αφέλεια που επέδειξε και η ζωή συνεχίστηκε, μέχρι που καιρό μετά, το σκηνικό πήγε να επαναληφθεί και πάλι με τον ίδιο τρόπο και την ίδια πρωταγωνίστρια.
Η Ε δεν την πάτησε αυτή τη φορά και προσποιούμενη πως θέλει να δείξει τον δρόμο προς την τουαλέτα, κλείδωσε την πόρτα με αστραπιαία κίνηση και ειδοποίησε το γιο της Γ που έφτασε σε μερικά λεπτά.
Ο Γ (τρελο ΠΑΟΚι) δε θα μπορούσε να τσαμπουκαλευτεί βλέποντας ένα τρομοκρατημένο κοριτσάκι, αλλά το ζητούμενο ήταν να φέρει πίσω την κλεμμένη τσάντα και να βρεθεί η ταυτότητα.
Υπέθεσε πως πρόκειται για οργανωμένη σπείρα που ίσως κρατάει κάποια από τα κλοπιμαία. Σεν είχε πρόθεση να μπλέξει την αστυνομία (δεν ήταν ρούλης άλλωστε), κι έτσι, προσπάθησε να πιέσει την κοπέλα, λέγοντας της πως αν έφερνε πίσω την ταυτότητα, θα την άφηνε να φύγει.
Ζήτησε πιεστικά το τηλ του σπιτιού της για να ειδοποιήσει τους γονείς, η κοπέλα έλεγε πως μένει με τη γιαγιά της, έδινε τηλέφωνο που δεν υπήρχε και κάπως έτσι πέρασε ένα 2ωρο.
Η κοπέλα έτρεμε ολοένα και περισσότερο όσο περνούσε η ώρα, αποτέλεσμα όμως δεν έβγαινε.
Επαναλάμβανε ότι δε θυμόταν που έβαλε την τσάντα, δεν ήξερε τη διεύθυνση του σπιτιού της, έδινε συνεχώς λάθος τηλέφωνα.
Κάποια στιγμή, όπως ήταν καθισμένη σήκωσε τα μανίκια της και ο Γ παρατήρησε ένα μεγάλο σημάδι στο χέρι της.
-Τι είναι αυτό? ρώτησε.
-Έχω λάμα στο χέρι, ήμουν στο πούλμαν του ΠΑΟΚ στα Τέμπη, απάντησε η κοπέλα.
Σημειώστε πως στο γυμναστήριο δεν υπήρχε κάτι που να παραπέμπει σε ΠΑΟΚ ούτε κάτι στην αμφίεση του Γ φανέρωνε τις οπαδικές του προτιμήσεις.
Ο Γ συγκλονίστηκε τόσο, που άνοιξε την πόρτα λέγοντας στην κοπέλα
-Είσαι ελεύθερη, και συγνώμη που σε πίεσα τόσο αλλά η μάνα μου έχει πρόβλημα που έχασε την ταυτότητα. ΠΑΟΚ είμαι και το δράμα που έζησες δε μου επιτρέπει να συνεχίσω παραπάνω. Μπορείς να φύγεις.
Η κοπέλα έφυγε τρέχοντας και ο Γ περίμενε να κλείσει η μάνα του του γυμναστήριο, για να την πάει σπίτι.
10 λεπτά μετά εμφανίζεται η κοπέλα με 4-5 φίλους της.
Είχαν στα χέρια τους μια σκάλα, φακό και σκοινί.
Είπαν στον Γ πως η κοπέλα τους είπε την ιστορία, ότι είχε πετάξει στην τσάντα σε υπόνομο λίγα στενά πιο πέρα και πως θ' αναλάμβαναν αυτοί να μπούνε και να ψάξουν.
Πήγαν όλοι μαζί, αυτοί κατέβηκαν τέρμα κάτω έψαξαν με τους φακούς για ώρα, η τσάντα όμως δε βρέθηκε, είχε περάσει καιρός άλλωστε.
Το δράμα των Τεμπών όμως, τους έφερε κοντά!
ΠΑΟΚ ήταν όλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου