Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Αυτά που συμβαίνουν στο Γαύρο, αλλά σας κρύβουν! Χεσμεντέν ο Βαγγέλας ...

Στις 17 Ιουλίου λιγότερο από ένα μήνα πριν δηλαδή, ανέβασα στο blog κείμενο με τίτλο ''Αντί να κάνουμε μπουρδέλο το γαύρο''...
Θέμα ήταν τα όσα κωμικοτραγικά συνέβαιναν στην ομάδα του κουραδί λιμανιού με αφορμή τις υποθέσεις κυρίως του Τζιμπούρ αλλά και του Αμπντούν και οι οποίες, μπορεί να λανσάρονταν με διακριτικό τρόπο από επικοινωνιακής άποψης, απευθύνονταν όμως στις μοσχαροκεφαλές από τον Πειραιά που είναι ψημένες πως κατακτούν πρωταθλήματα με το σπαθί τους, ο Ντιόγκο είναι ανώτερος του Ροναλντίνιο και άλλα συναφή που κατά καιρούς τους έχουν ταίσει οι γαυροφυλλάδες.
Για όσους μπορούν να διαβάσουν στοιχειωδώς πίσω από τις γραμμές, έπαιζε κάτι άλλο που ζόριζε το γαύρο και απλώς φοβόταν να το πουν.

Στην περίπτωση Τζιμπούρ πχ, ενώ όπως διέρρεαν από το λιμάνι υπήρχε υπογεγραμμένο συμβόλαιο με τον παίκτη, εκείνος διαπραγματευόταν με άλλες ομάδες, πήρε άδεια επ΄ αόριστον για να μην ξεκινήσει προετοιμασία και τη στιγμή που μιλάμε, συνεχίζει τα μπάνια του. Κι' όλ' αυτά -επαναλαμβάνω- ενώ υποτίθεται ότι είχε ανανεώσει, κάτι που είχε ανακοινωθεί μάλιστα. Κομμάτι δύσκολο να πιστέψουμε πως σε μια οργανωμένη ομάδα όπως ο γαύρος, ο καλύτερος παίκτης της περσινής σεζόν συνεχίζει να λιάζεται ενώ είναι δεμένος με συμβόλαιο.
Τα ίδια πάνω-κάτω ίσχυαν στην περίπτωση Αμπντούν, που επίσης είχε ανανεώσει πολλούς μήνες πριν, ξεκίνησε κανονικά προετοιμασία, ξαφνικά ζήτησε να φύγει, υπέπεσε καπάκι -έτσι λέει το παραμύθι- σε πειθαρχικό παράπτωμα, γύρισε στον Πειραιά για να απολογηθεί και λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε ως δια μαγείας αγοραστής και πουλήθηκε!!!
Λέγαμε λοιπόν πως ήταν ξεκάθαρο ότι ο γαύρος είχε αποφασίσει να μειώσει δραματικά το μπάτζετ του, επειδή όμως φοβόταν να το πει δημοσίως ή να το αφήσει έστω να εννοηθεί, έψαχνε τρόπους για να το καταφέρει χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι μοσχαροκεφαλές.
Σε όλα αυτά, βάλτε μέσα το Χολέμπας που επίσης ανανέωσε μαζί με τον Αμπντούν αλλά παζαρεύει με τη Μπεσίκτας, προσθέστε τον Τοροσίδη που πουλήθηκε στη Ρόμα επειδή δεν τα έβρισκε στο οικονομικό με τον άπλα πρόεδρο που ντεμέκ κρατούσε όποιον ήθελε, το Μέλμπεργκ που δεν ανανέωσε για τους ίδιους λόγους, το Μιραλάς που επίσης πουλήθηκε. Παρεμπιπτόντως, εάν αυτά συνέβαιναν στον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν θα ζούσε εξόριστος στις στέπες της Σιβηρίας...
Σημειώστε επίσης πως όλοι αυτοί αντικαταστάθηκαν από κάτι Σιόβες, Μανωλάδες και Κοντρέρες, κάτι που επιβεβαιώνει τις περικοπές στον προυπολογισμό της ομάδας που μοιάζουν να είναι διαρκείς και επιτακτικές. Θα μου πείτε ότι ο γαύρος πήρε το Ζαβιόλα, αν συνυπολογίσετε όμως πόσα γλυτώνει από τις αποχωρήσεις, πόσα εισπράττει από πωλήσεις συν τον πακτωλό των εσόδων που έχει εξασφαλισμένα, θα έπρεπε να φέρει 6-7 σαν τον Αργεντίνο ...

Το ζουμί της υπόθεσης.

Πάμε λοιπόν στο ζουμί της υπόθεσης που θα ερμηνεύσει και τους λόγους που συμβαίνουν αυτά, τη στιγμή που η ΠΑΕ γαύρος δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ούτε βεβαίως και ο στρουμπουλός ιδιοκτήτης της. Ο τελευταίος μάλιστα, κατά την παρουσίαση του Ζαβιόλα, έριξε βόμβα ανάλογου βελινεκούς με τις διαστάσεις της κοιλιάς του, λέγοντας ''εγώ σκέφτομαι να παραιτηθώ από την προεδρία του Ολυμπιακού. Είναι κάτι που το έχω πει πέρυσι στο συνέδριο της Θύρας 7. Δεν μπορεί να είμαι όμηρος του κάθε εισαγγελέα. Δεν γίνεται να υποφέρω καθημερινά. Δεν με εκφράζει η Ελλάδα του Κορρέ και της Παπανδρέου''. 

Ο δανειστής του ρούλη βεβαίως είπε τη μισή αλήθεια και αυτή κουτσουρεμένη. Η πραγματικότητα είναι πως όντως σφίγγει γύρω του ο κλοιός για εμπλοκή στους στημένους αγώνες, μήπως είναι η πρώτη φορά όμως που ιδιοκτήτης του γαύρου αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα? Ο Κόκκαλης ας πούμε, είχε χειρότερα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη με σοβαρότερες κατηγορίες, πάντα όμως την έβγαζε καθαρή, επειδή απλά ήταν ο μεγαλομέτοχος του gay. Τότε βεβαίως ο Σωκράτης έπαιζε χωρίς αντίπαλο, πλέον στο κόλπο έχει μπει για τα καλά ο Μελισσανίδης της ξαδέρφης που δεν είναι παιδάκι, ούτε χθεσινός και μπορεί να κάνει τον πλαδαρό πρόεδρο μια χαψιά.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει και ο Σαββίδης που μπορεί να είναι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας όσον αφορά το παρασκήνιο, κοντράρει όμως άνετα το μπανιστηρτζή  του Ζαρντίμ σε επίπεδο επενδύσεων. Κι' όχι μόνο κοντράρει, αφού τα φράγκα που έχει βάλει από την τσέπη του ο Ιβάν (κοντά στα 20 εκ, 10 πέρσι με για την αγορά της ΠΑΕ, άλλα 2 το Γενάρη και 7-8 για το φετινό μπάτζετ που φτάνει τα 15εκ μέχρι στιγμής) ο ευτραφής ιδιοκτήτης του γαύρου δε μπορεί να τα διαθέσει ούτε στον ύπνο του.
Γιατί άραγε? Μήπως δεν έχει περιουσία ή δεν πάνε καλά οι δουλειές του?
Η απάντηση βρίσκεται στη συντηρητική κατάσχεση του 50% του Καραισκάκης, προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις των μετόχων της τράπεζας που ζημιώθηκαν από την υπεξαίρεση με τη μορφή δανείων ύψους 700 εκ που χορήγησε η Proton bank σε εταιρίες του προφυλακισμένου συνεταίρου του Βαγγέλα, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Τα πράγματα  έχουν σφίξει καλά για τον πρόεδρο με την κυτταρίτιδα. Από τη μια ο Σαββίδης με τα λεφτά και την τρέλα του, από την άλλη ο Μελισσανίδης που είναι αποφασισμένος να τον κυνηγήσει  μέχρι να κάνει κοιλιακούς σαν το Ρουβά και το πρόβλημα με το Καραισκάκης, καθιστούν αμφίβολη όχι μόνο τη διαιώνιση της παντοδυναμίας του, αλλά ακόμα και την συνέχιση της παρουσίας του.
Το ακόμα χειρότερο είναι με πως με δεσμευμένο το περιουσιακό στοιχείο ''Καραισκάκης'' ο χονδρός είναι αδύνατο να βρει αγοραστή για να του πληρώσει όσα έβαλε -ή έστω μέρος αυτών- και να την κάνει για να γλυτώσει, οπότε είναι υποχρεωμένος να κάτσει στ΄αυγά του και να βρεθεί αντιμέτωπος που αυτούς που προανέφερα και τις εκπλήξεις που του ετοιμάζουν.
Και δυστυχώς γι' αυτόν, γνωρίζει εκ των προτέρων πως αυτό το παιγνίδι είναι χαμένο, πριν καν ξεκινήσει, ακόμα και με διαιτητή το Γιάχο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου