Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο Ιβιτς και το Αυγό του Φιδιού!

Ξεκαθαρίζουμε κατ' αρχήν πως ο τύπος και τα ΜΜΕ δεν έχουν καμία δυνατότητα να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Μπορούν όμως πολύ εύκολα, να μετατρέψουν το γκρι είτε σε άσπρο-είτε σε μαύρο, αναλόγως με τις στοχεύσεις τους, τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες, όπως και το ποσοστό της μεταλλαγμένης μαρμελάδας
που κατοικοεδρεύει στον εγκέφαλο του καθενός.
Υπ' αυτό το πρίσμα, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τα ΜΜΕκαι το Ζαγόρα εν προκειμένου, για τη συνέντευξη του Ιβιτς, μέσω της οποίας ο Σέρβος υποστήριξε ότι είναι πιθανό να καταθέσει προσφυγή.. Φταίει ο Βρύζας, ο Ζαγοράκης, η οικονομική κατάσταση, όλα μαζί, η τύφλα μας η μαύρη, διαλέγετε και παίρνετε.
Το γεγονός όμως πως ένα...ενδεχόμενο εξέλαβε τέτοιες διαστάσεις, σαφώς και είναι κάτι που πρέπει να χρεωθεί στον εικονιζόμενο τύπο με το iq μπρόκολου.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο γειτονικό ρούλη, οι συχνότητα προσφυγών θυμίζουν επιθέσεις ληστών σε ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους. Ντίκο-Φατί-Σηφάκης-Καστίγιο-Ούμπιντες-Κατίδης-Σανκαρέ, την ίδια στιγμή που ο Νέτο, ο Γκαρσία, ο Λαζαρίδης υπογράφουν σε άλλες ομάδες και οι Παπαναστασιακοί μαθαίνουν τα νέα από τις εφημερίδες! Βάλτε μέσα και τους απλήρωτους υπαλλήλους, τις απανωτές απεργίες στο ρουλοράδιο και θα διαπιστώσετε ότι η κατάσταση είναι τραγική. Κι' όμως στον ΠΑΟΚ, το...ενδεχόμενο -ξαναλέω- προσφυγής του Ιβιτς έγινε θέμα, σε αντίθεση με τα υπαρκτά γεγονότα στην ομάδα της γειτονιάς για τα οποία απλώς γίνεται μια επιγραμματική αναφορά.
Η πλάκα είναι πως περιπτώσεις όπως του Ιβιτς δεν περιορίζονται έστω στα του...ενδεχομένου, αλλά επεκτείνονται με ερωτήματα για το Βρύζα, το Ζαγοράκη, το Μπόλονι, με το απλό σκεπτικό πως μπορεί να ξεφύγει καμιά μαλακία από το Σέρβο και τα τριγώνια που θα πιάσουν με ένα σμπάρο να είναι περισσότερα από δύο.

Η διαφορά στους τρόπους αντιμετώπισης των δύο καταστάσεων, δεν είναι τυχαία. Στο ρούλη, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, υπάρχει ένα κίνημα που δε θα επέτρεπε ποτέ και σε κανέναν να διασύρει την ομάδα, περισσότερο απ' όσο τη διασύρουν όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα.
Στον ΠΑΟΚ ειδικά την τελευταία τριετία, υπήρξε μια σιωπηρή αλλά ξεκάθαρη αποδοχή σε κάθε παπαριά που γραφόταν, αρκεί αυτή να έκανε κακό στην ομάδα για να πληγεί εμμέσως ο Ζαγοράκης.
Το να υπάρχει κοινό που δεν επιθυμεί τον τάδε πρόεδρο ή προπονητή είναι θεμιτό, υγιές και απολύτως σεβαστό. Το να υπάρχει ανοχή όμως -μην πω σιγοντάρισμα- κάθε παπαριάς, που σε τελική ισοδυναμεί με συμφωνία με το διάολο -όπου διάολο βάλτε τα ΜΜΕ και τους χαζούς που εργάζονται σ΄αυτά- προκειμένου να στρωθεί ευκολότερα το χαλί της απαξίωσης, είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και τις συνέπειες τις βιώνουμε σιγά-σιγά και διακριτικά.
Από παραδείγματα άλλο τίποτα:
Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι μόλις τον τελευταίο χρόνο ο Κυριάκος Θωμαίδης έφερε στον ΠΑΟΚ τον Αναστασιάδη στη θέση του Χάβου, έστειλε το Ζαγοράκη πρόεδρο στην ΕΠΟ, το Σάλπι στο λαγό?
Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ο Στέλλας επιχείρησε να κάνει άνω-κάτω τον ΠΑΟΚ αποκαλύπτοντας ανυπόγραφο (!!!) εξώδικο, το οποίο μετατράπηκε σε επιστολή, την οποία επίσης δεν είδαμε ποτέ?
Είναι αλήθεια ή ψέματα πως το εικονιζόμενο καρτούν, πέρσυ το καλοκαίρι επί τρεις μήνες διαφήμιζε τα λεφτά του Φλωρίδη?
Και ρωτάω στο καπάκι, τους ενόχλησε κανείς? Τους ζήτησε κανείς το λόγο, για τα μπάχαλα που προκάλεσαν?
Μοιραίως λοιπόν αυθαδίασαν και προσφάτως είχαμε τη συνέχεια με αποκαλύψεις ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει άδεια από την ΕΠΟ, την εφεύρεση μπλόκου της ΕΕΑ στο δάνειο Σαββίδη και μόλις σήμερα, τη συνέντευξη Ιβιτς.
Το προηγούμενο διάστημα επωάστηκε το αυγό του φιδιού, πλέον τα φίδια δρουν ανεξέλεγκτα...

ΥΓ. Επί της ουσίας του θέματος δεν έχω κάτι να συμπληρώσω, από τα ερτζιανά και το διαδίκυο άλλωστε έχουν παρελάσει τόσοι ειδήμονες, που είμαι σίγουρος πως θα δώσουν λύσεις.
Αν πάλι παρουσιαστεί εμπλοκή, ευτυχώς υπάρχει ο παντoγνώστης  Πασχάλης Χαμούρα που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου