Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η επιτηδευμένη στοχοποίηση του ΠΑΟΚ...

Οσο περισσότερο μελετάς  την υπόθεση με τις συλλήψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, τόσο σου γυρνάει το μυαλό διαπιστώνοντας την πρωτοφανή στοχοποίηση.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται σε επιθέσεις των συλληφθέντων και των λοιπών καταζητούμενων σε οπαδούς άλλων ομάδων
σε αστυνομικούς κλπ, κάτι που μένει να αποδειχτεί.
Το προκλητικό της υπόθεσης έχει να κάνει με τα ευρήματα της αστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων και τον τρόπο που παρουσιάστηκαν, ώστε -έστω και διακριτικά- να συνδεθούν με την οπαδική τους ιδιότητα.
Διάβαζω πχ ότι κατασχέθηκαν στο σύνολό τους περίπου 300 γραμμάρια χασίς, κι' αναρωτιέμαι με ποιά λογική μπορούν αυτά να συνδυαστούν με τις οπαδικές προτιμήσεις των συλληφθέντων. Γιατί ο Κίτσος που διαβάζει στο χωριό, αυτό καταλαβαίνει. Οτι ο ΠΑΟΚτσής είναι εγκληματίας, οπλοφορεί, πουλάει ναρκωτικά...
Στοιχηματίζω ότι αν γινόταν δέκα τυχαίοι έλεγχοι σε διάφορα σπίτια έπειτα από κλήρωση, το πιθανότερο ήταν να έβρισκαν τα ίδια ακριβώς σε κατοικίες καθηγητών Πανεπιστημιού, τηλεοπτικών αστέρων κλπ. Αραγε αυτό το ενδεχόμενο, θα στιγμάτιζε τα Πανεπιστήμια ή την τηλεόραση?
Αν δηλαδή αύριο-μεθαύριο τσακώσουν κάποιο ψάλτη με φούντα, θα πάρει η μπάλα την ενορία, ή την εκκλησία γενικώς?
Από τον τρόπο παρουσίασης του θέματος, αυτό προκύπτει στην περίπτωσή μας.
Διαβάσα για όπλα-καραμπίνες κι' έσπασα το κεφάλι μου να θυμηθώ αν ποτέ υπήρξε υποψία έστω, ότι πυροβολήθηκε οπαδός αντίπαλης ομάδας σε κάποια συμπλοκή, αλλά μάταια.
Οι κάτοχοι των όπλων, θα μπορούσαν να τα έχουν για χίλιους δυό λόγους! Αλλος για να πουλήσει μαγκιά στη γκόμενα, άλλος επειδή μπορεί να φοβάται μήπως φάει μπούκα από ληστή ή να είναι fan του Clint Eastwood και να επηρεάστηκε από κάποια ταινία του.
Αλλος πάλι μπορεί να είναι ληστής τραπεζών και να τη χρησιμοποιεί για...επαγγελματικούς λόγους! Κι' αυτό στον ΠΑΟΚ και στο λαό του πρέπει να χρεωθεί?
Θέλω να πω δηλαδή, ότι ο καθένας από εμάς δε διαθέτει μόνο μία ιδιότητα. Η ιδιότητα του ΠΑΟΚτσή ή του συνδεσμίτη, δε σημαίνει ότι είμαστε μόνο αυτό και τίποτα άλλο και κυρίως δε μας εντάσει σε κανένα καλούπι. Αλλοι είναι φοιτητές, εργαζόμενοι, χαραμοφάηδες ή εισοδηματίες, άλλοι όταν δεν ασχολούνται με ΠΑΟΚ ή την ομάδα τους κάνουν snowboard, παίζουν στοίχημα, κάνουν ποδήλατο ή ξύνουν τα παπάρια τους. Δεν είναι δυνατόν κάποια παράνομη πράξη να ταυτιστεί ντε και καλά με μια επιλεγμένη ιδιότητα, διότι αν μη τί άλλο είναι προκλητικό και δημιουργεί τη βεβαιότητα πως ο τρόπος που παρουσιάστηκε το γεγονός, εξυπηρετούσε μια συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Το ποιά ήταν αυτή το γνωρίζουν εκείνοι που επέλεξαν να παρουσιάσουν το θέμα με τόσο προκλητικά χοντροκομμένο τρόπο. Το σίγουρο είναι πως εκεί αποσκοπούσε...

ΥΓ. Αναρωτιέμαι αν εκτός από την αστυνομία στα ντου των συλλήψεων συμμετείχε η δίωξη οικονομικού εγκλήματος και ανακάλυπτε ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν εκκρεμότητες με την εφορία ή δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ! Κι' αυτό στον ΠΑΟΚ και στους οπαδούς του θα το χρέωναν?
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου