Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο Ιβάν και οι Παπατζήδες...

Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του λέει μια λαική παροιμία, η οποία ταιριάζει γάντι σε όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό με την ενδεχόμενη επένδυση του Ιβάν Σαββίδη, με αμέτρητα ανούσια ρεπορτάζ
να κατακλείζουν τις λογής-λογής ιστοσελίδες, τα ραδιόφωνα και τα ΜΜΕ γενικότερα.
Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη της ενημέρωσης όπως και την ''υποχρέωση'' που αισθάνεται ο δημοσιογράφος για να δώσει πληροφορίες, ακόμα και το στόχο να διεκδικήσει περισσότερα κλικαρίσματα, τηλεφωνήματα, sms κτλ.
Ολα μέσα στο παιγνίδι είναι, αρκεί να γίνονται με τρόπο που δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ηρεμία του σωματείου σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά αύριο-μεθαύριο.
Κι εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ:
Κάθε κίνηση του Ιβάν που σχετίζεται άμεσα ή και έμμεσα με τον ΠΑΟΚ, ίσως και μια πρωτοβουλία του που δημιουργεί έστω υποψία πως έχει σχέση με την επένδυση ή όχι, επιβάλλεται να ερευνάται και να παρουσιάζεται, ακόμα και με λεπτομέρειες που ίσως είναι ανούσιες.
Η προβολή όμως άσχετων γεγονότων ή και η κατασκευή τους, όπως μια συνέντευξη με κάποιον ταγαροβλαχοκοινοτάρχη -που επίσης διψά για προβολή- στην περιοχή του οποίου ο Ιβάν χρηματοδότησε κάποιο έργο ή ενός απίθανου βουλευτή που κατάγεται από το ίδιο χωριό και κάποτε είπαν μια καλημέρα ίσως και μια καληνύχτα, δεν είναι μόνο ανούσια αλλά και επικίνδυνα.
Πάλι καλά που με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, δε διαβάσαμε λεπτομέρειες για το πόσα κεριά άναψε εισερχόμενος στην εκκλησία και ποιανού Αγίου την εικόνα ασπάστηκε πρώτα από τις υπόλοιπες...
Μ΄αυτές τις τακτικές αργά και διακριτικά, το υποσυνείδητο του κόσμου εμποτίζεται με την ιδέα ότι ο Σαββίδης είναι σίγουρα και κατά 100% ο επόμενος επενδυτής κι' αν τελικώς το θέμα σκαλώσει κάπου υπόλογη θα είναι η ΠΑΕ που πούλησε παπά, ίσως ο ίδιος ο Ιβάν που έκανε τη διαφήμισή του μέσω του ΠΑΟΚ (έτσι λέει το κλισέ αν και απορώ τί έχει διαφημίσει μέχρι στιγμής), όχι όμως και οι δημοσιογράφοι.
Γιατί δυστυχώς -κι' έχει αποδειχτεί αυτό-, μέσα στην τρέλα του ο κόσμος μπερδεύει την εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη de facto επένδυση κι' αν το θέμα μείνει στο ανδιαφέρον, θα ξεσπάσει κατά αδίκων, ποτέ όμως κατά δικαίων.
Κι' εγώ πχ ενδιαφέρομαι να πάω διακοπές στην Πάρο, ψάχνομαι με δωμάτια κλπ και τελικώς κάτι στραβώνει και πηγαίνω Νάξο! Δε σημαίνει ότι η πρόθεσή μου να πάω Πάρο ήταν μούφα.
Το ακόμα πιό άδικο στην περίπτωση του Σαββίδη είναι πως σε σχέση με τους υπόλοιπους, το ενδιαφέρον του έχει εκφραστεί με το σοβαρότερο δυνατό τρόπο.
Ενδεικτικώς αναφέρω πως το δίδυμο Φλωρίδη-Σαχπατζίδη έστειλε 5-6 επιστολές όπου ανακοίνωνε τις προθέσεις του, ενώ μέσω των παπαγαλοζαγοραίων υπόσχονταν Γιοβάνοβιτς, Μποκανήδες, Ιακουίντες, μέχρι και εμπάργκο ανεφοδιασμού στα πλοία του Μαρινάκη -όχι παίζουμε-!!!!
Ο Καμπάνης μέσα σε μικρότερο διάστημα, πρόλαβε να στείλει 3-4 ανακοινώσεις, να κάνει δηλώσεις στα σαγώνια του καρχαρία και να δει ένα ματς στην Τούμπα κουτραντάν!
Ο Σαββίδης έδωσε δάνειο 2εκ -χωρίς αυτό ο ΠΑΟΚ θα είχε την τύχη της κούλας στην Ευρώπη-, έβαλε δικό του άτομο στο ΔΣ και απευθύνθηκε στην ΕΕΑ, δείχνοντας εμπράκτως τις προθέσεις του, χωρίς καραγκιοζηλίκια και φανφάρες κι' αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν και να εκτιμηθεί.
Ακόμα και η προ εξαετίας εκτός τόπου και χρόνου πρότασή του που ορθώς απορρίφθηκε, αναδείκνυε σε τελική, σοβαρότητα από μέρους του! Από τον φθηνιάρικο λαικισμό και την υποσχεσιολογία που παραπέμπει σε κοκτείλ ΓΑΠ-Τσίπρα-Σαμαρά, προτιμότερος εκείνος που υποβάλει μια σοβαρή πρόταση, ακόμα κι' αν είναι περά από καθε λογική...
Ηθικό δίδαγμα: Αν στραβώσει του Σαββίδη, μην αναζητήσετε τους παπατζήδες στην ΠΑΕ ή στον ίδιο τον Ιβάν! Αυτοί δεν υποσχέθηκαν τίποτα! Εκείνοι που σας εμφύτευσαν το παραμύθι στον εγκέφαλο, είναι οι δημοσιογράφοι...









2 σχόλια: