Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Περί Γκαρσία....

Το δόγμα ''ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα'' δε μπορεί να έχει ισχύ με αστερίσκους και υποσημειώσεις.
Οταν το λέμε το εννοούμε, ακόμα κι αν το πρόβλημα αφορά τον τεράστιο Πάμπλο Γκαρσία.
Πάνω από τον ΠΑΟΚ δε μπορεί να είναι κανένας, ούτε όμως μπορεί κάποιος να παίζει με τον ΠΑΟΚ.


Αν και το ειδικό βάρος του Ουρουγουανού, πολλαπλασιάζει τις παρενέργιες της διαφαινόμενης προβληματικής παρουσίας του παίκτη τη φετεινή χρονιά, ας μην σκαλίσουμε το θέμα περισσότερο μια και σε λιγότερο από 48 ώρες η ομάδα έχει αγώνα.
Εστω και τηλεγραφικά όμως, επιβάλλεται να επισημάνουμε δύο βασικά σημεία.
Ο ιδιότροπος χαρακτήρας του Γκαρσία είναι δεδομένος και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ολοι οι παίκτες της δικής του εμβέλειας, έχουν τις παραξενιές τους.
Επειδή όμως οι πράξεις είναι αυτές που στιγματίζουν τον καθένα, θυμίζω σε όσους αποπειραθούν να περάσουν προς τα έξω την εικόνα του ''κακού Πάμπλο που επειδή δεν παίζει, τα κάνει μπουρδέλο'' -άρα δεν τον νοιάζει η ομάδα αλλά ο εαυτός του-, πως τη σεζόν 2009-10 ο Γκαρσία είχε χάσει τη θέση του στην εντεκάδα από κάποιον Βιτόλο -που ήταν μια τρίχα από το αριστερό παπάρι του  τόσο σε αξία όσο και ποδοσφαιρική ιστορία- παρ' όλα αυτά όμως καθόταν υπομονετικά στον πάγκο και περίμενε τη σειρά του, λες και μόλις είχε ανέβει στην Α ομάδα από τις ακαδημίες.
Επισημαίνω επίσης πως τότε, ο Γκαρσία ήταν τρια χρόνια νεότερος, το κορμί του άντεχε περισσότερο και δεν ταλαιπωρούνταν από θλάσεις.
Αν λοιπόν ο Γκαρσία έβαζε πάνω απ' όλα τη δική του συμμετοχή στην 11άδα, δεν είχε κανέναν λόγο να μην τα διαλύσει όλα, τότε.
 Εξ΄ίσου  σημαντικό είναι πως ο παίκτης έχει επαναλάβει πολλές φορές πως όποτε του πουν να αδειάσει τη γωνιά, θα το κάνει χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Ας καταλάβουν όλοι πως πίσω από τη διαφαινόμενη ''προσωπολατρεία'', κρύβεται κάτι πιό ουσιώδες.
Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι απλά ένας καλός παίκτης, ένας ηγέτης, ένας στρατηγός, ή ένα σύμβολο.
Είναι κάτι πολύ σπουδαιότερο:.
Εχοντας περάσει με άριστα όλα αυτά τα χρόνια τις εξετάσεις σε δύσκολες στιγμές, αποτελεί για το μέσο ΠΑΟΚτσή το ''θερμόμετρο'' που αποτυπώνει την υγεία της ομάδας!
Οταν ο Πάμπλο δεν είναι καλά, δεν έχει πρόβλημα ο ίδιος αλλά η ομάδα.
Οπως είχε με το Μπερέτα, το Δερμιτζάκη,  το Χάβο -στην αρχή-, αλλά δεν είχε με το Σάντος και το Μπόλονι.
Περισσότερα από βδομάδα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου