Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο έγκυρος Περικλής, θα διασώσει 13ο-14ο μισθό!

Μέσα από τη στήλη του με τον τίτλο Panoramix (ακούς εκεί όνομα που βρήκε λες και αναφέρεται σε κινηματογράφο παιδικών ταινιών) στην εφημερίδα Goal, ο έγκριτος, έμπειρος, εχέφρων, φιλόπτωχος, ασυμβίβαστος, αλτρουιστής, ακαταμάχητος και λεβέντης δημοσιογράφος Περικλής Στέλλας, υποστηρίζει επί λέξη ότι η ''απειλή αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από την Uefa εξ' αιτίας του financial fair play δεν ήταν πραγματική, αλλά βρισκόταν στα όνειρα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ!!!''

Ναι, καλά διαβάσατε, αυτό ακριβώς υποστηρίζει!
Κρίνοντας προφανώς εξ' ιδίων τ' αλλότρια κι' επειδή συνηθίζει να φαντασιώνεται επιστολές, νομίζει ότι και ο υπόλοιπος κόσμος ζει στον δικό του κόσμο των παραισθήσεων και της εικονικής πραγματικότητας.
Με την ευκαιρία και δεδομένης της πρόσφατης κλήσης της ξαδέρφης από την Uefa, φρόνιμο θα ήταν να στείλουν εκεί τον Περικλή, ώστε να αποφύγουν τα περιττά έξοδα των μετακινήσεων και της διαμονής στην Ελβετία.
Τα ταξίδια στο όνειρο άλλωστε είναι δωρεάν και ο αυτοαγιοβιογράφος θα επιστρέψει νικητής από τον κόσμο του Χάρυ Πότερ, αποδεικνύοντας ότι αρκούσε ένα απλό ακόμα στον κόσμο των παραμυθιών, ώστε να αποκαλύψει άλλη μία μούφα...
Για να το λέει άλλωστε μια μορφή όπως ο Στέλλας με την πλούσια και αναμφισβήτητη προσφορά στη δημοσιογραφία, τη χώρα και την ανθρωπότητα γενικότερα, έτσι πρέπει να είναι.
Θα θέλαμε πολύ πάντως, όταν και αν φτάσει η στιγμή που την ίδια πόρτα κληθεί να διαβεί ο αγαπημένος του βάζελος, να επιμένει στα περί φαντασιώσεων!
Τι απόδοση δίνει το στοίχημα ότι θα την κάνει γυριστή, επικαλούμενος ίσως την προσφορά του στον αγώνα κατά του AIDS, ίσως και στη διάσωση 13ου-14ου μισθού από την Τρόικα έπειτα από δική του παρέμβαση στους δανειστές μας?
Με την ευκαιρία, θα θέλαμε πολύ από τον έγκυρο Περικλή να εξηγήσει σε μας τους φαντασιόπληκτους, αν οι σχετικοί χαρακτηρισμοί αφορούν και τον διευθυντή της εφημερίδας που εργάζεται Ανδρέα Δημάτο, που προ ολίγων εβδομάδων φιλοξένησε συνέντευξη του Τραβέρσο ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στην υπόθεση, εξιστορώντας πως τη γλύτωσε ο ΠΑΟΚ!
Ταξίδι στο όνειρο έκανε και ο Δημάτος?
Γιατί τη συνέντεξη τη διαβάσαμε όλοι, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου:


''Η εφημερίδα GOAL δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο συνέντευξη του Τζιάνι Ινφαντίνο στον Ανδρέα Δημάτο, όπου ο γενικός γραμματέας της UEFA μιλάει για το πλάνο του Financial Fair Play, αλλά και για την παραπομπή του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA,
Σε δισέλιδη συνέντευξη ο διευθυντής Licensing και Financial Fair Play της UEFA, Αντρέα Τραβέρσο, στον Ανδρέα Δημάτο, αναφέρει ότι: «Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα περάσουν από την Πειθαρχική Επιτροπή λογικά μέσα στον Φεβρουάριο, και εκεί θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να εξυπηρετούν τα χρέη τους και ότι έχουν πλάνο και για τις παλιές οφειλές και για τις νέες που στο μεταξύ θα έχουν δημιουργηθεί. Ελπίδες για τις ομάδες σας υπάρχουν. Μη νομίζετε ότι έτσι ξαφνικά η UEFA έκανε focus στην Ελλάδα.
Ο ΠΑΟΚ δεν ξεμπέρδεψε. Πήρε απλώς μία δεύτερη ευκαιρία. Και την πήρε δίκαια, όχι χαριστικά. Γιατί πούλησε τον Βιεϊρίνια και έδειξε πως συμμορφώνεται άμεσα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χρεών του».
Διαβάστε επίσης κάποιες αποσπασματικές δηλώσεις του Τραβέρσο:
«Το συνολικό πρόβλημα των ελληνικών ομάδων είναι η ρευστότητα και το γεγονός ότι δεν επέδειξαν ευλυγισία προσαρμογής στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης της χώρας».
«Μπορεί τελικά ένα ισχυρό σοκ, εκτός συνόρων, να αποδειχθεί ευεργετικό . Ίσως να μην πρέπει να το βλέπουμε σαν τιμωρία».
«Εγώ δεν μπορώ να πω αν η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από τον Παναθηναϊκό. Το ζήτημα δεν είναι μόνο το πόσα χρωστάει η ομάδα, αλλά και το αν έχει επαρκές πλάνο να εξυπηρετήσει το χρέος της. Μπορεί να χρωστάς 100.000 ευρώ και να είσαι σε πιο δύσκολη θέση από μία ομάδα που χρωστάει ένα εκ. ευρώ».
«Δεν γίνεται να μεταφέρετε τα χρέη σας από χρόνο σε χρόνο, δεν γίνεται πλέον να υπάρχουν virual money (εικονικά χρήματα) στο ποδόσφαιρο».''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου