Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι λαγουδένιες μπαρούφες, περί στημένου αγώνα...

Η παραφιλολογία που ξεπέρασε το όρια της παπαρολογίας μετά το διπλό του γαύρου μες την Τούμπα. ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ αλλάζει άρμα με συχνότητα που θα ζήλευε και η...Μαρία Δαμανάκη
.
Και δεν αναφερόμαστε σε αναμενόμενα πρωτοσέλιδα όπως αυτό της ''πράσινης'' που φιλοξενούμε. Οι ίδιοι κύκλοι θεώρησαν πεντακάθαρο το επίσης άνετο πέρασμα της λαγουδένιας ομάδας τους πριν μερικούς μήνες από το ίδιο γήπεδο, όπως και το προ ετών με το γκολ του Ολιζαντέμπε που τους χάρισε τίτλο.
Τότε έσκουζαν οι Νικολακόπουλοι που σήμερα σιωπούν!
Ετσι είναι όταν λειτουργούν με τη λογική του φεουδάρχη και νομίζουν ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτούς.
Το αν ένα παιγνίδι είναι στημένο σαφώς  και χρήζει απόδειξης. Κι επειδή δε διαθέτουν όλοι το ντετεκτιβίστικο δαιμόνιο του Κυριάκου Θωμαίδη που αποκαλύπτει τα στημένα με το κιλό, θα ήταν λογικό να αναζητήσουμε έστω τις ενδείξεις.
Σύμφωνα με αυτές, ο ΠΑΟΚ έφυγε χθες από την Τούμπα με τις περισσότερες δυνατές απώλειες: Οι τρεις βαθμοί είναι το λιγότερο, αφού μια ήττα από το γαύρο ακόμα κι' αν δεν είναι μες το πρόγραμμα, δεν είναι απ' αυτές που μπορούν ν' αποκλειστούν ως ενδεχόμενα.
Ο ΠΑΟΚ έχασε τρεις παίκτες με τραυματισμούς, όπου ειδικώς οι δύο -Κλάους, Κατσικάς- ,ήταν αποτέλεσμα υπερβάλλοντος ζήλου.
Παράλογο δεν είναι να όμως ξεσκίζεται κάποιος, όταν παίζει σε μιλημένο παιγνίδι?
Το αυτό ισχύει για τα σκληρά μαρκαρίσματα των Γκαρσία-Φωτάκη, για την κόκκινη του Λαζάρ, που απέδειξαν στην πράξη ότι οι παίκτες βγήκαν εκτός εαυτού!
Στοιχειώδης γνώση της ψυχολογίας, προβλέπει ότι τούτες οι συμπεριφορές αφορούν καταστάσεις όπου συμβαίνει εκείνο που δεν περιμένεις και εκνευρίζεσαι.
Οταν αυτό που συμβαίνει είναι αναμενόμενο και προγραμματισμένο, αντιδράς διαφορετικά! Η μάλλον δεν αντιδράς, αφήνοντας το χρόνο να κυλήσει.
Η στοιχειώδης λογική λέει επίσης ότι όταν στήνεται ένα παιγνίδι, γίνεται με τρόπο που θα εξυπηρετεί το κατ' αρχήν ξεκάρφωμα. Το 0-2 στο 20λεπτο δε συνιστά ξεκάρφωμα, ίσα-ίσα που δημιουργεί προυποθέσεις έντασης -όπως κι' έγινε στην Τούμπα- κάτι που δε συμφέρει στη ''στηνόμενη '' ομάδα, αφού οι παρενέργειες είναι περισσότερες με πιθανές τιμωρίες έδρας, πρόστιμα κλπ.
Αυτά τα ολίγα! Αν οι πράσινοι γνωρίζουν περισσότερα περί στησιμάτων, ας μας τα εξηγήσουν να τα γνωρίζουμε κι' εμείς οι αφελείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου