Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ιδού Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κάνει Μεταγραφές!

Γιατί δεν κάνει μεταγραφές ο ΠΑΟΚ?
Γιατί έχουμε φτάσει σχεδόν στα μέσα της προετοιμασίας και η ομάδα συνεχίζει με το ρόστερ της Κ20, χωρίς να φαίνεται φως στον ορίζοντα?
Η εύκολη απάντηση είναι ''φταίει ο Ιβάν Σαββίδης που δε χώνει λεφτά'', αλλά ακόμα κι' αν ίσχυε κάτι τέτοιο, οι ευθύνες του προέδρου και του προπονητή είναι υπαρκτές.

Δηλαδή ρε Βρύζα και Αναστασιάδη, αναλάβατε τα πιο νευραλγικά πόστα στον ΠΑΟΚ, χωρίς να έχετε μπάτζετ?
Τι σόι επαγγελματίες είστε (αμειβόμενοι γαρ), όταν ξεκινάτε μια χρονιά, χωρίς να ξέρετε το βασικό, δηλαδή το μπαγιόκο?
Θεωρητικά τα ερωτήματα, στα οποία δε θα δώσω ούτε θεωρητικές απαντήσεις, διότι απλά δεν υφίστανται ως γεγονότα.
Απλώς ήθελα να ενημερώσω τους επαγγελματίες της αβάντας, πως όσο και να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα,  όσο και να κατασκευάζουν θύματα, ουδείς μπορεί να τη βγάλει λάδι, όταν ανοίξοιν οι ασκοί του Αιόλου
Κι' όταν λέμε ουδείς, εννοούμε ουδεις...
Πάμε τώρα στην ουσία, στον πραγματικό λόγο που τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ παραμένουν στάσιμα.
  Τα χρήματα του Ιβάν
Η αλήθεια είναι πως ο Ιβάν έχει στόχο να ξοδέψει και φέτος.
Όχι όσα πέρσι βεβαίως που πραγματικά σπατάλησε πακτωλό εκατομμυρίων, γι'αυτό και διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πως φέτος,  οι λάθος επιλογές θα έχουν φυσικούς αυτουργούς που θα πληρώσουν το μάρμαρο.
Προσωπικώς θεωρώ λάθος την τακτική αυτή, αφού μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και οι λάθος επιλογές και είναι δύσκολο να λειτουργήσει κάποιος με την απειλή Ιεράς Εξέτασης στο παραμικρό λάθος.
Από την άλλη βεβαίως, η κατάσταση αναδεικνύει και μια ευθυνοφοβία, αφού αν η ομάδα περπατήσει και έχει καλούς παίκτες, κανείς δε θα ζητήσει εξηγήσεις για 1-2 άστοχες επιλογές.
Ένας από τους λόγους καθυστέρησης είναι και αυτός, αλλά δεν είναι βασικός.
Η αδυναμία συνεργασίας Βρύζα-Αναστασιάδη
Η αλήθεια είναι πως πρόεδρος (και τεχνικός διευθυντής)_-προπονητής, εκπέμπουν σε άλλη συχνότητα.
Ο ΠΑΟΚ θα είχε περισσότερους παίκτες στο ρόστερ του σήεμρα, αν ο Βρύζας δεν έκοβε εισηγήσεις του Άγγελου και ο Άγγελος παίκτες που ήθελε ο Βρύζας.
Δυστυχώς, αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα λειτουργίας του ΠΑΟΚ, αφού ο προπονητής ξεκαθάρισε ευθύς εξ' αρχής πως για να υπογράψει κάποιος παίκτης θα πρέπει να το εγκρίνει και ο ίδιος, ενώ από την άλλη δε γίνεται να έρθει κάποιος χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου (και τεχνικού διευθυντή) για ευνόητους λόγους.
Αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει συνήθως στις  άλλες ομάδες, τις μεταγραφές τις κάνει ο τεχνικός διευθυντής (ο Βρύζσς στην περίπτωσή μας), ενώ δεν είναι απαγορευτικό να φέρνει κάποιους παίκτες και ο προπονητής.
Πουθενά στον κόσμο δε γίνεται να κόβει ο ένας τις εισηγήσεις του άλλου!!!
Όταν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι οι δυο πλευρές δε μπορούν να συνεργαστούν, αλλά δε συμβαίνει διότι απλά αν ισχύει κάτι τέτοιο, ένας από τους δυο αποχωρεί, πριν ακόμα η αδυναμία συνεργασίας συμπαρασύρει την ομάδα..
Στην περίπτωση μας, οι συνέπειες είναι ήδη ορατές, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Στον ΠΑΟΚ βεβαίως το ήξεραν πως ο Βρύζας δεν είχε σε εκτίμηση τον Αναστασιάδη και ο Αναστασιάδης το Βρύζα, αλλά αυτά ήταν ψιλά γράμματα το Μάη, όπου όλοι ήθελαν να πουλήσουν ενθουσιασμό.
Και τώρα που αντιλαμβάνονται τις συνέπειες, κάνουν ρεπορτάζ με τις ατάκες του Αγγελου. να χαζογελάσει ο κόσμος μπας και ξεχαστεί..
Στην πραγματικότητα όμως  κρύβουν το πρόβλημα κάτω το χαλί και θα το βρουν μπροστά τους, αν και το ακόμα χειρότερο είναι πως ρίχνουν το ανάθεμα στον Ιβάν, ο οποίος δε ζει εδώ, δε διαβάζει εφημερίδες και δεν είναι σε θέση να καταλάβει πως ενώ έχει όλη την διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη, του χρεώνουν την τραγική εικόνα  μιας προετοιμασίας αντρικής ομάδας με παίκτες της Κ20.
Το σενάριο βλέπετε, βολεύει τους πάντες.
Και κυρίως τον πρόεδρο (τεχνικό διευθυντή) και τον προπονητή, που δε θα έχουν καμμία ευθύνη και θα τη βγάλουν λάδι...
ΥΓ, Το σίγουρο είναι πως αργά ή γρήγορα, οι μεταγραφές θα προχωρήσουν. Όσο στενεύουν τα περιθώρια, έτσι ή αλλιώς, θα βρεθεί χρυσή τομή, αλλά με δεδομένη την αδυναμία συνεργασίας των δυο κεφαλών της ομάδας.  η μη αποτυχία της φετεινής χρονιάς, θα συνιστά είδηση!
Κι 'όταν ο κόσμος το καταλάβει, δε θα μπορούν να τον ξεγελάνε με ρεπορτάζ για τις ατάκες του Αναστασιάδη...

2 σχόλια:

  1. Ο κόλκας είδη αβαντάρει τον βρύζα και πετάει σπόντες έμμεσα πως επειδή ο σαββίδης δεν ξέρει απο μπάλα καθυστερεί τον μεταγραφικό σχεδιασμό...τοση αβάντα δεν πάει άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει Βρύζας!!!!! Αυτά που έκανε στο Ζαγοράκη δε θα τα κανει στον Αναστασιάδη! Είναι υπ' ατμόν μια καταραμένη παραμετρος (και μόνο) τον κρατάει στην θέση του! Σύντομα ο ΠΑΟΚ θα 'ναι ελεύθερος από τέτοια "ΔΕΣΜΑ"! Το βασικό πρόβλημα είναι οι συμβολάτορες του Σαββίδη! Αυτοί που τον κατευθύνουν και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν! 32 εκατομ. € δε κάνουν φτερά σε μια αποτυχημένη χρονιά , χωρίς να ανοίξει μύτη! Και η θεία μου έχει απάντηση γι αυτό! Το άρμεγμα του κάθε επενδυτή από επιτηδιους στον ΠΑΟΚ , θα πάρει τέλος ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ !!!!! Αν το γουστάρουνε, θα το ξεκινήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή