Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο Γκαρσία και ο Ορκος του Τεχνοκράτη!

Αφορμή γι' αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, πήρα από σχόλιο στο facebook του φίλου μου του psyxra, ο οποίος έγραψε το εξής με αφορμή την τροπή που πήρε το θέμα Γκαρσία
Αποστειρωμένοι τεχνοκράτες και τυχοδιώκτες προπονητές που να ξέρετε απο συναίσθημα ...


Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ειλικρινείς και σωστοί, ο χειρισμός του θέματος Γκαρσία από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι 100% ενδεδειγμένος από τεχνοκρατικής άποψης.
''Κύριε Γκαρσία σε ευχαριστούμε, αλλά δε μας κάνεις, αφού θες να φύγεις ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα''. Κατά τον ίδιο τρόπο θα συμπεριφερθεί ο Τσιστιακόφ στο Δώνη όταν καταλάβει ότι δεν κάνει, έτσι θα χωρίσουν κάποια στιγμή στο μέλλον και οι δρόμοι του ΠΑΟΚ με τον Τσιστιακόφ, τον Κατσουράνη, με όλα τα στελέχη της ομάδας, μικρά ή μεγάλα, δημοφιλή ή μη.
Αυτό εστί τεχνοκράτης. Κοιτώ χαρτιά, βλέπω νούμερα, προτάσω το πάσης φύσεως και μορφής κέρδος ή συμφέρον και αποφασίζω με βάση αυτό και μόνο αυτό.
Για τον μέσο οπαδό όμως όπως ο κάθε psyxras που έχει συναισθηματική σχέση με την ομάδα, η οπτική είναι διαφορετική. Ο οπαδός δένεται με την ομάδα, ταυτίζεται με το ίνδαλμα, ερωτεύεται τη φανέλα, ζει με τις αναμνήσεις, μισεί εκείνον που έφυγε για να πάει σε κάθε ομάδα.
Το βασικό ερώτημα είναι, τι από τα δύο θέλουμε.
Δε γίνεται όμως και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.
Ούτε μέση λύση υπάρχει. Τεχνοκράτης με συναίσθημα, είναι σα να ζητάμε μια καφτερή πιπεριά για να δροσιστούμε.

Στο βιβλίο ''Το τέλος της επανάστασης'' αφιέρωσα ειδικό κεφάλαιο στους κουφιοκεφαλάκηδες τύπου Μασχάλη Χαμούρα που αναπαρήγαγαν χωρίς σκέψη (είδηση θα ήταν το αντίθετο άλλωστε) και έχοντας πλήρη άγνοια, με το κλασικό ιμιτασιόν στραβοστώμικο στυλάκι, την άποψη  ''ο ΠΑΟΚ πρέπει να διοικείται από τεχνοκράτες''.
Ο ΠΑΟΚ του σήμερα λοιπόν, διοικείται 100% από τεχνοκράτες. Γκοντζάρεβα, Τσιστιακόφ  συνιστούν τον ορισμό του τεχνοκράτη!
Προς τι η γκρίνια λοιπόν?
Την απάντηση την έδωσα μόλις προηγουμένως.
 Οι Μασχάληδες της ιστορίας μας, παπαγάλιζαν μια λέξη την έννοια της οποίας αγνοούσαν, νομίζοντας ότι θα ενισχύσουν το καπετανάτο τους.
Βάζω στοίχημα ότι αν τους ρωτούσες τι έστι τεχνοκράτης, θα σου έλεγαν ότι είναι Αρχαίο όνομα σαν το Ισοκράτης και ότι όπως υπάρχει ο όρκος του Ιπποκράτη, έτσι θα υπάρχει και ο όρκος του Τεχνοκράτη.
Δεν εξηγείται διαφορετικά όταν αυτοί που έσκιζαν τα ρούχα τους υπέρ της τεχνοκρατικής λειτουργίας της ΠΑΕ, τώρα γκρινιάζουν για τις περισσότερες από τις τεχνοκρατικές πτυχές της λειτουργίας της
Για του λόγου το αληθές, ο Μασχάλης θυμίζει τακτικά το θέμα με τους προφυλακισμένους οπαδούς μας. Θα έλεγα ότι καλά κάνει, αν δεν ήταν απ' αυτούς που ούρλιαζαν υπέρ των τεχνοκρατών, αυτών δηλαδή που αγνοούν και δεν ενδιαφέρονται για τα αδέρφια μας!
Διότι απλά, για τον τεχνοκράτη δεν υπάρχει η έννοια αδερφός. Υπάρχει συλληφθείς, ο οποίος αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι υπόλοιποι.
Για τον μέσο ΠΑΟΚτσή, που μπορεί με κάποιον προφυλακισμένο αδερφό να έχει μοιραστεί το διπλανό κάθισμα στο πούλμαν, να έχει πανηγυρίσει κάποιο γκολ, η αλληλεγγύη για το συνοπαδό είναι πιό ισχυρή ακόμα και από τα πιό ακραία ευρήματα που ενδεχομένως ανακαλύψει η αστυνομία.
Για τον τεχνοκράτη, μετρούν τα ευρήματα και τίποτα άλλο.
Πριν από 1.5 μήνα, μεγάλο κομμάτι του κόσμου δυσφόρησε με την απομάκρυνση των Λεοντιάδη, Τουρσουνίδη, πόσο δε όταν ο δεύτερος το έμαθε παραμονές του αγώνα με το ρούλη.
Καλώς ή κακώς, ο τεχνοκράτης δεν ενδιαφέρεται ούτε για το παρελθόν του κάθε Τουρσουνίδη, ούτε για αυτά που συμβολίζει, ούτε θα ανατριχιάσει όπως ο μέσος οπαδός αν δει σε video τα γούστα που μας έβγαλε κάποτε στο Χαρίλαο.
Ο κάθε Τουρσουνίδης είναι όπως ακριβώς οι εργαζόμενοι στις Γερμανικές φάμπρικες, που δεν είχαν όνομα, αλλά νούμερο!
Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε λοιπόν, δε γίνεται και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Για τα παράπονα, απευθυνθείτε στους Σοφούς των Ερτζιανών...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου