Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο Προπονητής Ξέρει και παρόμοιες Π@παριές!


Αν υπάρχει κάτι που μου τη Δώνει -εκ του ρήματος Δώνω- στα νεύρα όταν σχολιάζουμε θέματα παρόμοιο με αυτό που -ξανά-προέκυψε μεταξύ Πάμπλο Γκαρσία και Δώνη, είναι η άποψη ''ο προπονητής ξέρει''...

Θα ήταν προτιμότερο κάποιος να μη συμμετέχει σε κουβέντα αν δεν έχει άποψη, από το να νομίζει ότι συνδιαλέγεται απαντώντας με παρόμοιο ανούσιο και κουραστικό τρόπο.
Το ότι ο προπονητής ξέρει, είναι γεγονός.
Οπως επίσης είναι γεγονός ότι ο προπονητής δεν ξέρει τα πάντα και ακόμα περισσότερο, πουθενά δεν είναι γραμμένο ότι αυτό που ξέρει ο προπονητής είναι το σωστό, επειδή το πιστεύει αυτός.
Στο φινάλε, το ότι ο προπονητής ξέρει, δε σημαίνει ότι όλοι εμείς που...δεν ξέρουμε, απαγορεύεται να έχουμε άποψη, που μπορεί βεβαίως να είναι λάθος!
Δε σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να την εκφράζουμε.
Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως ο κάθε προπονητής δεν είναι παρά ένας υπάλληλος (υψηλόβαθμος αλλά υπάλληλος) μιας ΑΕ, που σε ότι έχει να κάνει με τον ομάδα, ενδιαφέρεται για το διάστημα που θα κάθεται στον πάγκο . Η ιστορία της ομάδας, όπως και το αύριο της, ενδεχομένως να τον αφήνουν αδιάφορο.
Για του λόγου το αληθές, θα επικαλεστώ ένα παράδειγμα. Ακραίο μεν, αλλά ενδεικτικό του ότι όσα και να ξέρει ο προπονητής, δε γίνεται να δρα ανεξέλεγκτα και να απολαμβάνει ασυλία επειδή ''είναι προπονητής και αυτός ξέρει''
Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι το 2010 το 11 ή το 12 αναλάμβανε τον ΠΑΟΚ ο Δώνης, ο Αλέφαντος, ο Χίντινγκ ή κάποιος άλλος προπονητής, ο οποίος άφηνε στον πάγκο το Βιειρίνια ώστε να παίξει ο Ρομπέρ, και μετά από ένα 6μηνο εισηγούνταν να δωθεί δανεικός ο παίκτης στην Επανομή για να ψηθεί και να πάρει παιγνίδια.
 Τι θα λέγατε τότε?
Θα εκφράζατε άποψη, θα αντιδρούσατε ή θα λέγατε ''ξέρει ο προπονητής''.
Και μην πει κάποιος ''άλλο ο 36άρης Γκαρσία, άλλο ο φέρελπις Βιειρίνια'', διότι το δόγμα είναι αν  ''ξέρει ο προπονητής'' ή όχι.
Αν ξέρει θα κάνουμε μονίμως τουμπέκα, αν επιβάλλεται να εκφραζόμαστε, θα το κάνουμε πάντα.


Και για να μη νομίζετε ότι επέλεξα παράδειγμα επειδή δυσκολευόμουν να επικαλεσθώ πραγματικό γεγονός, προσέξτε τι συνέβη πέρσυ με το Σταφυλλίδη, ο οποίος κλήθηκε να παίξει βασικός στην πρώτη ομάδα, έπειτα απο τραυματισμό του Λίνο.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μπόλονι συμπεριέλαβε και τον πιτσιρικά μέσα στο έργο που άφησε στον ΠΑΟΚ, η αλήθεια όμως είναι πως δεν ήθελε να ακούει ούτε για αστείο ότι αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου.
Το Σταφυλλίδη, κυριολεκτικά τον επέβαλε ο Βρύζας, ο οποίος σχεδόν έπιασε το Ρουμάνο από το γιακά και του είπε ''αυτός θα παίξει''.
Ο Ρουμάνος -και ορθώς- ενδιαφερόταν για τον πισινό του πάνω απ' όλα. Ηθελε παίκτη έτοιμο, με παραστάσεις, διότι τον ενδιέφερε το σήμερα και δεν ήθελε να γραφτεί στο βιογραφικό του ότι ο ΠΑΟΚ έφαγε τόσα γκολ ή υπέστη αυτήν την ήττα, επειδή ενδεχομένως είχε κάποιον άπειρο πιτσιρικά στην εντεκάδα.
Το σκεπτικό του διοικητικού παράγοντα Βρύζα όμως ήταν εντελώς διαφορετικό. Εβλεπε το Σταφυλλίδη ως επένδυση και δικαιώθηκε, σε αντίθεση με το Μπόλονι που αν και προπονητής αποδείχτηκε ότι ''δεν ήξερε''...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου