Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Iδού γιατί Ξεσάλωσε το Metrosport!


Κάποτε, ο συγχωρεμένος Θωμάς Βουλινός είχε συμφωνήσει με το Μίλαν Τζούρτζεβιτς και ο παίκτης αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη από Βελιγράδι κάπου μετά τα μεσάνυχτα. Μιλάμε για εποχές που δεν υπήρχαν διαδίκτυο και κινητά, οπότε η δημοσίευση των ειδήσεων απαιτούσε χρόνο και οι εφημερίδες δυσκολεύονταν να κλείσουν φύλλα.
Την επόμενη της άφιξης Τζούρτζεβιτς λοιπόν, η ΑΜΘ είχε σχετικό τίτλο
: Χθες βράδυ αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ''.
Τα ΣΠΟΡ του Στέλιου δε θα μπορούσαν να μην είναι στην πηγή των γεγονότων. Η πρώτη σελίδα είχε καταληφθεί από τον πηχιαίο τίτλο:
''Ηρθε χθες το βράδυ ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς και δήλωσε: Θέλω τίτλους με τον ΠΑΟΚ υπόσχομαι πολλά γκολ'' και άλλα συναφή, με την υπογραφή του τρισμέγιστου και δαιμόνιου ρεπόρτερ Σ.Γ.
Η είδηση όμως, βγήκε από το αθλητικό ένθετο της ''Θεσσαλονίκης'' που κυκλοφορώντας λίγες ώρες μετά είχε πρώτο θέμα την είδηδη ΣΟΚ!
''Σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου ο Τζούρτζεβιτς με πυροβολισμούς στα δύο του πόδια''!!!!!!!!!!!
Το ερώτημα βεβαίως δεν ήταν γιατί τα ΣΠΟΡ είχαν χάσει την είδηση, αλλά πως είχε καταφέρει ο δαιμόνιος ρεπόρτερ να αποσπάσει δηλώσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία, κάποιου που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Βελιγράδι.
Για όσους γνώριχαν την πιάτσα, δεν υπήρχαν απορίες. Ο Στέλιος ήταν γνωστό σε όλους πως δεν τα πήγαινε καλά με τις ειδήσεις και τη δουλειά γενικότερα και περίμενε όλα να του έρθουν ουρανοκατέβατα. Αντί να κουράζεται τρέχοντας στ' αεροδρόμια λοιπόν, προτίμησε να φτιάξει μια συνέντευξη με το μυαλό του και να την δημοσιεύσει. Για κακή του τύχη, έπεσε στη φάκα!
Το βασικό πρόβλημα ωστόσο, αφορά στο γεγονός ότι δεν αρκείται στην ανεπάρκειά του, ούτε προσπαθεί να γίνει καλύτερος!
Απλώς βγάζει κακίες με όσους προσπαθούν, δουλεύουν και τα καταφέρνουν καλύτερα.
Κι' επειδή είναι τσεκαρισμένο πως δεν υπάρχει ανίκανος που να μην έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι ικανός, κατασκευάζει από το μυαλό του σενάρια για να δικαιοογήσει τη δημοσιογραφική του ανεπάρκεια.
Τα προηγούμενα χρόνια έκραζε το Ζαγοράκη, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο τελευταίος διοχετεύει όλες τις ειδήσεις στο Βασιλόπουλο.
Ετσι νόμιζε με το φτωχό μυαλό του.
Στην πορεία, στήριξε σαν τρελός την επένδυση Καμπάνη, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι με κονέ το Μπάμπη Αποστολίδη, θα αποκτήσει πρόσβαση στην ειδησεογραφία.
Το ''ποιός Καμπάνης ρε'' που έλεγε κάθε ΠΑΟΚτσής, τον άφηνε αδιάφορο! ''Ειδήσεις να έχουμε και να πάει να γ@μηθεί ο ΠΑΟΚ'' έλεγε, παραφράζοντας Σπάθα-Θωμά.
Κάποια στιγμή στην πορεία ξεφώνισε το Βρύζα. Οι κεφαλιές στην ειδησεογραφία συνεχιζόταν κι' έπρεπε να βρεθεί νέο εξιλαστήριο θύμα.
Καπάκι μπήκε ο Ιβάν και οι ελπίδες του αναπτερώθηκαν, προτρέποντας τον Ιβάν να πάρει σκούπα λες και ένας αυτοδημιούργητος μεφαλοεπιχειρηματίας, χρειάζεται υποδείξεις απο αποτυχημένους μπατίρηδες!

Διαισθανόμενος ποιό είναι το πιό έμπιστο πρόσωπο του Σαββίδη που θα αναλάμβανε το κουμάντο, επιδόθηκε σε  εγκωμιαστικά πρωτοσέλιδα αφιερώματα στη Γκοντζάρεβα.
Οταν διαπίστωσε πως οι κεφαλιές συνεχίζονταν, αφού τα ΣΠΟΡ είχαν το θέμα Κατσουράνη και αυτός κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου -ως συνήθως- έβγαλε τη Μαρία από το κάδρο και άρχισε να αποθεώνει τον Τσιστιακόφ!
Το ότι οσονούπω και αυτός θα ξεφωνηθεί είναι δεδομένο, εκτός κι αν ο Στέλιος αποφασίσει να προσπαθήσει περισσότερο μπας και βγάλει καμμιά είδηση. Επειδή όμως είναι δύσκολο να αλλάξει συνήθειες στην ηλικία του, αναμένουμε το ξεφωνητό και στον Τσιστιακόφ.
Τις τελευταίες μέρες λοιπόν έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου ξεσάλωμα!
Ανακάλυψε έπειτα από κάτι μήνες ότι ο Ιβάν θεωρεί ικανό το Βρύζα και όχι το Ζαγοράκη, γι' αυτό και επέλεξε τον πρώτο για πρόεδρο.
Θα μπορούσα να γράψω τόμο ολόκληρο, αλλά δε θέλω να του χαλάσω τη ζαχαρένια. Ετσι είναι αφού έτσι νομίζει. Αρκεί να θυμάται πως τα γραπτά μένουν...
Το ερώτημά του είναι απλό:
Αφού όπως λέει ο Ιβάν θεωρεί ικανό το Βρύζα και τον έκανε πρόεδρο, αφού έστειλε τον Τσιστιακόφ με τον οποίον ο Βρύζας -όπως υποστηρίζει ο Στέλιος- υπάρχει άψογη συνεργασία και ο τελευταίος στηρίζει το Ρώσο
τότε ποιό είναι το πρόβλημά του? Μπορεί να μας το εξηγήσει? Γιατί όσο κι΄αν διαβάζω, αδυνατώ να αντιληφθώ τι φταίει, όταν όλα πάνε όπως τα θέλει ο Ιβάν και οι άνθρωποι που έχει διορίσει συνεργάζονται άψογα...
Πριν από περίπου τρεις μήνες, κυκλοφόρησε το βιβλίο μου ''το τέλος της Επανάστασης''. Μέσα στις σελίδες, γίνεται λεπτομερής αναφορά μεταξύ άλλων και στους δημοσιογράφους της πόλης, με αναλυτική παρουσίαση του φαινομένου Γρηγοριάδης. Αναδημοσιεύω το σχετικό απόσπασμα, και είμαι σίγουρος πως θα ερμηνεύσετε σε απόλυτο βαθμό τη στάση που κρατά σήμερα:


Διαφορετική περίπτωση ήταν ο Στέλιος Γρηγοριάδης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Metropolis και υψηλόβαθμο στέλεχος της εφημερίδας “Metrosport”, που επίσης ταυτίστηκε με τον επενδυτή-απάτη, όπως και παλιότερα με τον Γιώργο Μπατατούδη. Είναι πέρα από κάθε λογική να αβαντάρεις Φλωρίδη - Μπατατούδη και να χτυπάς τον Ζαγοράκη, έλα όμως που ειδικά ο Μπατατούδης και οι συνεργάτες του διετέλεσαν συνομιλητές του, σε σημείο να τον κάνουν διευθυντή στον τηλεοπτικό σταθμό του τελευταίου!
Επίσης, ο Στέλιος ζούσε με τον εφιάλτη του Κώστα Βασιλόπουλου –διευθυντή των “Σπορ του Βορρά”–, τον οποίον θεωρούσε ως κουμανταδόρο (!!!) στα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι ο Βασιλόπουλος είχε καλή σχέση με τον Ζαγοράκη, αλλά αμφιβάλλω αν είχε πάρει έστω και μία σημαντική είδηση, απ’ αυτές που δίνουν φύλλα στις εφημερίδες. Το συνυπογράφω άλλωστε ως ρεπόρτερ ότι οι καλές ειδήσεις βγαίνουν από κάτι φροντιστές - διερμηνείς - μασέρ κ.λ.π. που θεωρητικά είναι υπεράνω υποψίας.
Τις περισσότερες φορές η ενδεχόμενη φιλική σχέση με έναν πρόεδρο δεν προσφέρει κάτι από ειδησεογραφικής άποψης, αφού αν γράψεις εκείνο που θα σου εκμυστηρευτεί, το πιθανότερο είναι να σου τηλεφωνήσει την επόμενη και να σου πει: «καλά ρε μαλάκα, τα λέω σε σένα κι εσύ τα γράφεις;» Στη συνέχεια θα σταματήσει να σου μιλάει…
Ο Βασιλόπουλος είναι απλώς πιο τσάκαλος, περισσότερο έξυπνος και κυρίως αφάνταστα πιο εργατικός σε σχέση με τον Γρηγοριάδη, που περίμενε να του έρθει η είδηση από τον ουρανό! Όταν κάποια στιγμή μου τηλεφώνησε ο Στέλιος για να μου κάνει παράπονα επειδή έχαναν αβέρτα ειδήσεις, τον ρώτησα το εξής απλό: «Πόσο καιρό έχουν να με πάρουν τηλέφωνο οι ρεπόρτερ της εφημερίδας σου;»
Φανταστείτε πως τους δύο πρώτους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μου, δεν δέχτηκα παραπάνω από δύο τηλέφωνα από δημοσιογράφους του συγκροτήματος για να μάθουν νέα. Στο ίδιο διάστημα, οι τρεις δημοσιογράφοι των “Σπορ” που έκαναν ρεπορτάζ ΠΑΟΚ μου τα ζάλιζαν –με την καλή έννοια– τηλεφωνώ­ντας μου πολλές φορές την ημέρα για να μη χάσουν είδηση.
Εκείνη την εποχή –καλοκαίρι– που ο ΠΑΟΚ πουλούσε διαρκείας από το πρωί που άνοιγαν τα γραφεία μέχρι την ώρα που έκλειναν, υπήρχαν έξω απ’ τα γραφεία δημοσιογράφοι των “Σπορ” σε βάρδιες για να κάνουν ρεπορτάζ. Είναι λογικό κι επόμενο να έχουν μεγαλύτερη επαφή με την αλήθεια και τα γεγονότα, βλέπο­ντας καθημερινά ποιοι μπαινόβγαιναν, από το να κάθονται στα γραφεία και να περιμένουν το μάννα εξ ουρανού. Προσωπικώς, το είχα ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι η επικοινωνία –όπως την αντιλαμβανόμουν– δε συνιστούσε δημόσιες σχέσεις με κανέναν.
Αν ένα μέσο μου ζητούσε διασταύρωση μιας είδησης, δε θα τη ρουφιάνευα στο αντίπαλο μέσο για να μη τη χάσουν, ακόμα κι αν τους συμπαθούσα. Ακόμα και ως μέλος του γραφείου τύπου της ΠΑΕ λειτουργούσα ως δημοσιογράφος και επιθυμούσα κατά μία άποψη να επιβραβεύονται όσοι είναι μάγκες και μπορούν να βγάζουν ειδήσεις.
Για τον Γρηγοριάδη όμως αυτά ήταν ψιλά γράμματα και η παρουσίαση του Βασιλόπουλου ως κουμανταδόρου στα του ΠΑΟΚ, ήταν ένα πολύ βολικό άλλοθι για να δικαιολογεί τη δημοσιογραφική του ανεπάρκεια. Σας διαβεβαιώνω πως αν οι δυο τους μεταπηδούσαν στο ρεπορτάζ άλλης ομάδας ή ασχολούνταν με το δικαστικό ή το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Και να είστε σίγουροι πως σε μια τέτοια περίπτωση, ο Βασιλόπουλος θα… ήλεγχε το δικαστικό κύκλωμα ή τα γραφεία της Βουλής. Εκτός αυτού, αν όντως εκείνος έκανε κουμάντο στα του ΠΑΟΚ, οφείλουμε να τον συγχαρούμε για την εξαιρετική παρουσία της ομάδας σε Ελλάδα κι Ευρώπη! Κάνω λάθος; .
 Αυτά βεβαίως γράφτηκαν μήνες πριν, και να΄ναι καλά ο Στέλιος που μας επιβεβαιώνει χωρίς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας. Για να μην τα πολυλογούμε, ο Στέλιος έχει να βγάλει είδηση απο τότε που είχε αποκαλύψει πως ο Φλωρίδης είχε καταθέσει τα 6εκ για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχοντας καταθέσει και τα σχετικά δικαιολογητικά. Αυτά, που ακόμα και ο Φλωρίδης αγνοούσε.Το συνηθίζει μάλλον ο Στέλιος, να βγάζει ειδήσεις μόνο με το μυαλό του!
Περαστικά. Του υποσχόμαστε πως η συνέχεια θα είναι ακόμα πιό πικρή...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου