Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οταν ο Buzios του Γρήγορου, Συνάντησε το Βρύζα!

Το ότι ο Buzios είναι ο ορισμός αυτού που ονομάζουμε ''γλίτσα'' είναι καρατσεκαρισμένο και κοινώς αποδεκτό. Τόσα χρόνια επιβιώνει με όπλο το γλύψιμο, που προσφέρει χωρίς ίχνος τσίπας, ακόμα και όταν μιλάει δημόσια.

Επειδή πάντα μας αρέσει να τεκμηριώνουμε τους όποιους χαρακτηρισμούς και να μιλάμε με γεγονότα, θα σας διηγηθώ μία πρόσφατη ιστορία με τον ίδιο πρωταγωνιστή, που δεν είναι απλώς ενδεικτική της γλοιωδίας του αλλά και της επαγγελματικής ανυπαρξίας του!
Πριν από μερικούς μήνες, όταν βρισκόμασταν σε φάση ζημώσεων για το σχηματισμό διοίκησης πρωτοδικείου, έγραψε ένα κείνενο-οχετό, κατά του Θόδωρου Ζαγοράκη.
Δικαίωμά του βεβαίως, εντύπωση προκάλεσε όμως το timing. Μιλάμε για φάση που ο πρώην ήταν εντελώς αποστασιοποιημένος -όπως συνεχίζει άλλωστε- και δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στα κοινά του ΠΑΟΚ.
Επισημαίνω επίσης πως το κείμενο δεν έλεγε κάτι καινούργιο, αναμασούσε απλώς τις κλασικές παπαριές του Χαμουρέικου συρφετού.
Ο λόγος που το έγραψε αποκαλύφθηκε την επόμενη μέρα, όταν εθεάθη να πίνει καφέ με το Ζήση Βρύζα σε δημόσιο χώρο.
Δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη εξυπνάδα να βρεθεί μαζί του κατ΄ιδίαν για να μην τον πάρουν πρέφα. Ο Buzios άλλωστε είναι γνωστός λεζαντιάρης, πέρα από τα υπόλοιπα. Δώστου ευκαιρία να κάνει χειραψία ακόμα και με τη Μέρκελ και θα σκάσει εκείνο το εμετικό χαμόγελο, πιό ψεύτικο κι' από αυτό της Ευγενίας Μανωλίδου. Κάποτε όταν πήγαινε γυμναστήριο, τον έκραζαν επειδή ξύριζε τις γάμπες των ποδιών του!!!
Η αιτία του ραντεβού δεν αφορούσε κάτι κάτι  παράνομο, ανήθικο, ούτε καν απαγορευτικό. Ηθελε απλώς,  εν' όψει του σχηματισμού νέας διοίκησης, να κανονίσει με το Ζήση να του δίνει καμμιά είδηση, για τα ΜΜΕ στα οποία εργαζόταν.
Η μεθοδολογία ωστόσο ήταν εμφανώς εμετική, Buziστικη θα λέγαμε. Είναι δυνατόν να προσπαθείς να καλοπιάσεις το συνομιλιτή σου με τόσο γλοιώδεις τρόπους? Είναι δυνατόν να θεωρείς πως ξεφωνίζοντας το Ζαγοράκη θα κερδίσεις την εύννοια του Βρύζα?
Η εκδοχή που μόλις περιγράψαμε, φωτογραφίζει τη μια όψη του νομίσματος. Εκείνη των υπεπτροφικών σιελογόνων αδένων του Buzios και της τακτικής που ακολουθεί.
Η άλλη έχει να κάνει με την πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί γενικώς και της αδυναμίας του να κάνει ρεπορτάζ, ώστε να έχει τη στοιχειώδη άποψη για το που πάνε τα τέσσερα.
Γιατί αν ήξερε τα τυπικά έστω, θα γνώριζε πως ο Βρύζας ήταν καμμένο χαρτί. Για λόγους που δεν είναι της στιγμής, ο Ιβάν δεν ήταν ιδιαιτέρως ζεστός να του δώσει επιτελικό ρόλο. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο τελευταίος επιθυμούσε διακαώς να διορίσει πρόεδρο το Γιώργο Λυσσαρίδη και επεδή αυτός αρνήθηκε, κατέληξε στο Βρύζα, τον οποίον όμως καπέλωσε κυριολεκτικά με τον Τσιστιακόφ. Δεν το λέμε εμείς το ομολόγησε ακόμα και Κόλκας, δικαιλογώντας την απουσία του σε μια περίοδο που η μεταγραφική προετοιμασία βρίσκεται σε οργασμό.
Αντί λοιπόν ο μπουφοBuzios να ψαχτεί για κανά κονέ της προκοπής με κάποιον που θα είχε επιτελικό ρόλο εντός της ΠΑΕ για να κάνει τη δουλειά του, επένδυσε σε κάποιον που καλώς ή κακώς, έχει ημερομηνία λήξης, δεν αποφασίζει, ούτε καν γνωμοδοτεί!
Τζάμπα το ξεφωνητό, τζάμπα και το σάλιο...
Από το τελευταίο πάντως διαθέτει μπόλικο και δε θα ξεμείνει, αν και η ιστορία που περιέγραψα χωρίς ίχνος σάλτσας είναι ενδεικτική της ανυπαρξίας αυτού, και των συντρόφων του.
Αυτά τα ολίγα, με την ελπίδα ότι θα σας βοηθήσουν να ερμηνεύσετε ευκολότερα γιατί λύσσαξαν τις τελευταίες μέρες και γαυγίζουν αορίστως, χωρίς στόχευση, χωρίς εμφανείς λόγους.
Παραφράζοντας και τη λαική ρήση ''της κοντής της ψωλής της φταίνε οι τρίχες '', θα λέγαμε πως ''του μπουφοBuzios και του lazyΓρήγορου, τους φταίνε οι άλλοι, γιατί είναι το ευκολότερο άλλοθι για να καλύψουν την ανυπαρξία τους''!
ΥΓ. Αν τώρα που είμαστε στην αρχή βγάζουν λύσσα, προσεχώς δύσκολα θα γλυτώσουν το εγκεφαλικό''...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου