Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μεταξύ Ημών και των Γαύρων...

Είναι δεδομένο πως ο στιγματισμός του γαύρου από την εξέλιξη της υπόθεσης Λαυρεντιάδη που προκάλεσε την συντηρητική κατάσχεση του 50% του Καραισκάκης -ιδιοκτησίας του έγκλειστου τραπεζίτη- θα αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακό πόλεμο λάσπης από τους θιγόμενους.

Ηδη σε κάποια ρουλοsite άρχισε η προπαγάνδα και είναι αναμενόμενο πως κάθε μπηχτή ΠΑΟΚτσή που απευθύνεται σε γαύρο, θα απαντιέται με το κωμικό επιχείρημα : ''Μιλάς κι εσύ που είχες στην ομάδα σου Δρόσους, Μπατατούδηδες, Γούμενους και Σαχπατζίδηδες''...
Οι περιπτώσεις που αφορούν εμάς και τους gay δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους! Ισα-ίσα που οι διαφορές δείχνουν και την ποιοτική διαφορά μεταξύ ημών και των πισωγλέντηδων από το λιμάνι.
Πρώτη και σημαντική διαφορά είναι πως τα δικά μας ''λουλούδια'' κυνηγήθηκαν ΠΡΏΤΑ από το λαό του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια ασχολήθηκε μαζί τους η δικαιοσύνη, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους του γαύρου που γίναν τσακωτοί σε περιόδους που λατρεύονταν στον Πειραιά.
Ενδεικτικό είναι πως οι Μπατατούδης, Γούμενος εξωστρακίστηκαν από τον κόσμο, με την οικογένεια του ΠΑΟΚ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόδοση ποινικών ευθυνών.
Κάτι ανάλογο συνέβη και με το Σάχπα, για τον οποίον υπήρχαν σοβαρές αντιρρήσεις για την επένδυσή του στην ΠΑΕ -παρέα με το Φλωρίδη- και είναι πασιφανές πως οι προυποθέσεις που έθεσαν ΠΑΕ και ΑΣ για να εκταμιεύσουν τα χρήματα που υπόσχονταν, ήταν να προσκομίσουν φορολογικές δηλώσεις, ποινικό μητρώο κλπ, άρα βασικό ζητούμενο ήταν η νομιμότητα και όχι η αρπαχτή.
Το ότι ανάμεσά μας υπήρχαν ΒΟΔΙΑ που έκαναν πως δεν καταλάβαιναν δεν αλλάζει κάτι θεαματικά, αν και διαπιστώνουμε πόσο κρίμα είναι να δίνεται έστω αφορμή να στιγματιστεί ένας ολόκληρος σύλλογος, επειδή υπάρχουν κάποιοι  που εθελοτυφλούν.

Δεν πρέπει επίσης να παραβλέπουμε πως στις περιπτώσεις των gay παραγόντων, οι περισσότερες λαμογιές τους είχαν σχέση με την ομάδα τους, αντίθετα με τους δικούς μας.
Θυμίζω χαρακτηριστικά πως ο σύλληψη Κοσκωτά είχε να κάνει με τα χρήματα που τραβούσε από τα ταμεία της τράπεζας Κρήτης για να κάνει μεταγραφές, ενώ η αμέσως επόμενη σύλληψη -Σαλιαρέλη- αφορούσε την φυγάδευση του πρώτου με το αεροπλάνο του δεύτερου, με αντάλλαγμα την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Αυτό το γεγονός, φέρνει στο προσκήνιο άλλη μια παράμετρο που είναι ίσως σημαντικότερη όλων. Οι ''δικοί μας απατεώνες'' δεν προσέφεραν κάτι στο σύλλογο. Αντίθετα Μπατατούδης-Γούμενος -βάσει των διώξεων που ασκήθηκαν- ενθυλάκωσαν χρήματα που ανήκαν στον ΠΑΟΚ. Ο  πρώτος χρήματα από τηλεοπτικά δικαιώματα μέσα από ένα δαιδαλώδες πλέγμα εταιριών-θυγατρικών κλπ, ο δεύτερος αποδίδοντας στα ταμεία λιγότερα από όσα είχε εισπράξει για το Σαλπιγγίδη.
Οι παράγοντες του γαύρου έκλεβαν από αλλού και προσέφεραν μέρος των κλοπιμαίων στα ταμεία της ομάδας τους για να κάνουν μεταγραφές, να ελέγξουν κέντρα εξουσίας, κερδίζοντας τίτλους
.
Πιό απλά, αν μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να ξαναζήσουμε την ιστορία από την αρχή χωρίς τα ασπρόμαυρα και τα ερυθρόλευκα λουλούδια, ο ΠΑΟΚ θα ήταν πλουσιότερος και ο γαύρος πολύ φτωχότερος!
Κι' αυτό, τα λέει όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου