Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τα Σχέδια Σαββίδη και τα Γλέντια με Λυσσαρίδη...

Το  έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, πως οι κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη αναδεικνύουν τη φιλοσοφία με την οποία θα διοικηθεί ο ΠΑΟΚ την περίοδο που οι τύχες της ομάδας θα βρίσκονται στα χέρια του.
Μπορεί όλοι εμείς που ζούμε στο δικό μας κόσμο
να απαιτούμε με το καλημέρα παικταράδες, όραματα, ντου στην μπασταρδούπολη για να γκρεμίσει το κατεστημένο, ο Ρωσοπόντιος όμως κινείται στους δικούς του ρυθμούς, χωρίς βιασύνη, χωρίς φανφάρες και κινήσεις εντυπωσιασμού.
Τα λέγαμε αν θυμάστε από τότε που οι δημοσιογράφοι του έβαζαν στο στόμα λόγια του τύπου ''πείτε μου ποιούς παίκτες θέλετε να κάνω το μπαμ'', πως ο τρόπος λειτουργίας του δε θυμίζει αρπακολατζή, λαικιστή, που στοχεύει να δημιουργήσει κλίμα υπέρ του.
Ούτε είναι και κορόιδο βεβαίως για να σκορπάει τα λεφτά του, για να χαζοχαιρόμαστε...
Ο Ιβάν ενδιαφέρεται προτίστως για την ουσία, οπότε ο δρόμος είναι προδιαγεγραμμένος και απολύτως προβλέψιμος: Πρώτος στόχος είναι να οργανώσει την ΠΑΕ (την εταιρία δηλαδή), αφού το καταφέρει θ' ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ (την ποδοσφαιρική ομάδα)και στη συνέχεια -αν χρειαστεί- θα κινηθεί προς την κατεύθυνση των κέντρων εξουσίας.
Οποιοσδήποτε ξεκινούσε με άλλη σειρά, θα ήταν καταδικασμένος σε αποτυχία.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, διέρρευσαν και τα ονόματα του Φράγκου Φραγκούλη και του Γιώργου Λυσσαρίδη ως πιθανά για να αναλάβουν την προεδρία της ομάδας, κινήσεις που είναι επίσης ενδεικτικές των προθέσεών του, ανεξαρτήτως κατάληξης.
Πρόκειται για αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες που απολαμβάνουν σεβασμό και αποδοχή, κάτι που δείχνει ότι στόχος του νέου ιδιοκτήτη είναι να συνεργαστεί με ανθρώπους που αποπνέουν κύρος-σοβαρότητα-αξοπρέπεια, ό,τι χρειάζεται δηλαδή για τον ΠΑΟΚ που οραματίζεται.
Μια επισήμανση μόνο, ειδικά για τους νεότερους: Ο Γιώρος Λυσσαρίδης είναι ότι πιο έντιμο έχει κυκλοφορήσει στο χώρο του αθλητισμού τις τελευταίες δεκαετίες.
Ταυτόχρονα, είναι άνθρωπος εξαιρετικά χαμηλών τόνων -σε σημείο παρεξήγησης- και ίσως αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που η ''παραγοντική'' του πορεία δεν ήταν αντάξια των ικανοτήτων του.
Εάν λοιπόν οι ΠΑΟΚτσήδες περιμένουν από το Λυσσαρίδη να βαρέσει το χέρι στο τραπέζι, να κατέβει στην πρωτεύουσα και να τα διαλύσει όλα, όπως λένε τα σχετικά κλισέ, προβλέπω γλέντια στην Τούμπα και στα πέριξ.
Θα απογοητετούν, θα γκρινιάξουν μέχρι επιτέλους να καταλάβουν ότι το παιγνίδι δεν καθορίζεται από τακτικές Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου