Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μαχητής της Ενημέρωσης Buzios...

Οι περιγραφές στα κατορθώματα, στις τακτικές και στις κωλοτούμπες των ''δημοσιογράφων''-παραγωγών που είτε από εμπάθεια είτε προσωπικό συμφέρον για να πουλήσουν εκδούλευση στο Σαχπατζιδο-Παπαδοπουλέικο
έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποχώρηση του Ζαγοράκη, είναι πάμπολλες και απολαυστικές στο βιβλίο ''το τέλος της επανάστασης''.
Ενας απ' αυτούς ο τζιτζιφιόγκος Γιώργος Buzios για τον οποίον αναφέρω τα εξής:

''Για να πάρετε μια μυρωδιά δηλαδή περί του τρόπου λειτουργίας του συστήματος, ο Γιώργος Μπούζος, που σε καθημερινή βάση έβγαζε χολή για τον Ζαγοράκη, παρακαλούσε τα μέλη του γραφείου τύπου να μεσολαβήσουν ώστε να τον προσλάβουν στον ΑΝΤ 1 ως ρεπόρτερ για τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Προσωπικώς δεν με ενοχλούσε το ξεφωνητό, όσο το γεγονός ότι ήταν εντελώς ανενημέρωτος και στην προσπάθειά του να το παίξει γνώστης των πραγμάτων παρίστανε τον ξερόλα, στηρίζοντας τη δήθεν κριτική σε ψεύδη. Με την ευκαιρία, σας το υπογράφω ότι δημοσιογράφοι τύπου Μπούζου δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα και το χειρότερο είναι ότι θέλουν να δείξουν πως έχουν γνώση και άποψη.
Ο Μπούζος λοιπόν εκλιπαρούσε για μεσολάβηση, ώστε να τον προσλάβουν, και από την πλευρά μας ήμασταν καθέτως αρνητικοί σ’ αυτό το ενδεχόμενο, διότι δεν ήταν δυνατό να συναινέσουμε στην επιβράβευση αυτής της συμπεριφοράς. Κάποια στιγμή τηλεφώνησε στον Ζαγοράκη, μυξοκλαίγοντας, επικαλούμενος το γάλα των παιδιών του και ο τελευταίος τον βοήθησε!''

Πρόκειται για την περιγραφή των συνηθειών ενός ανθρώπου, που μπορεί ν΄αντιληφθεί ο καθένας, ακούγοντας απλώς τον ήχο των σιελογόνων αδένων του τη στιγμή που υπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα με το γνωστό  σε όλους μαχητικό τρόπο, όπως μόνο ο Buzios γνωρίζει. Aπλώς, αναφέρθηκα σε ένα συγκεκριμένο γεγονός, που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως η περιγραφή μου είναι σαφέστατη και μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτή από τον καθένα! Αρα και να διαψυεστεί, μια και το περιεχόμενό της είναι τόσο ξεκάθαρο.

Ως απάντηση -εικάζω- στα παραπάνω, ο Buzios έγραψε τα εξής στην εφημερίδα του:

Οι αυλικοί του Ζαγοράκη οι χοντρές κονόμες και η ένοχη σιωπή του

''Χτυπήματα κάτω από τη μέση, τόνοι λάσπης, όργιο ψευτιάς και συκοφαντίας, μέθοδοι που προκαλούν εμετό. Το περιβάλλον του Θόδωρου Ζαγοράκη έριξε την μάσκα του. Άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα του και οικονόμησαν από τον ΠΑΟΚ, αναλαμβάνουν να «καθαρίσουν» για λογαριασμό του. Την ίδια ώρα ο ίδιος τους καλύπτει με την ένοχη σιωπή του, αν όπως λένε κάποιοι δεν τους ενθαρρύνει…
Η αλήθεια είναι ότι επί των ημερών Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ η μισθοδοσία της ΠΑΕ έγινε λάστιχο. Άνθρωποι που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να περάσουν ούτε έξω από το γήπεδο βρέθηκαν με τις ευλογίες του στο φουσκωμένο pay roll. Τα ποσά που μοίραζε ήταν σκανδαλώδη. Αποκορύφωμα οι 15.000 ευρώ το μήνα στον Βασίλη Γκαγκάτση, σύν το ΦΠΑ που επιβαρυνόταν η ΠΑΕ. Συνολικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος να πληρώνει στον κουμπάρο του προέδρου κοντά στις 20.000 ευρώ. Για προσφορά νομικών υπηρεσιών από την Αθήνα- αν και είχε συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό…
Αν αυτό ήταν το κερασάκι στις σκανδαλώδεις αμοιβές, υπήρχαν και οι…χαμηλόμισθοι που είχαν πάρει εντολή να στήσουν ένα δίχτυ ασφαλείας γύρω του. Τα χιλιάρικα, πάντα επίσημα και νομότυπα, μέσα από την ΠΑΕ μοιραζόταν σε πολλές πλευρές. Υπήρχαν όμως και ξενοδοχειακές παροχές υψηλού επιπέδου. Τις απολάμβαναν όσοι βρισκόταν στην προεδρική αυλή και είχαν νόμιμη θέση. Στα ταξίδια στο εξωτερικό τους περίμενε πολυτελής διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία που χωρίς τις πλάτες του προέδρου είναι άγνωστο αν θα μπορούσαν να απολαύσουν. Μόνο που ο Ζαγοράκης δεν πλήρωνε από την τσέπη του. Πλήρωναν για πάρτι του οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από το υστέρημα τους…
Η αυλή του πρώην προέδρου επειδή σήμερα έχει χάσει τα προνόμια της-η αλήθεια είναι όχι όλοι, γιατί υπάρχουν κάποιοι καλά βουτηγμένοι στο μέλι της… εξουσίας, έχει χάσει και την μπάλα. Προφανώς και την ψυχραιμία της. Κι επειδή πλέον δεν μπορεί να αντλήσει χαρά από τζάμπα ταξίδια, δωρεάν πολυτέλεια και την γερή κονόμα, σπαρταράει εκτοξεύοντας δηλητήριο.
Κάποιοι αν και ψυχορραγούν, προσπαθούν έστω και μετά την απομάκρυνση τους, να τσεπώσουν ότι μπορούν, με όποιον τρόπο βρουν, πάνω στην πλάτη του «προέδρου». Κι εκείνος τους επιτρέπει. Είναι η τελευταία «μαύρη» αμοιβή τους για τις «ορκισμένες» υπηρεσίες που προσέφεραν.
Οι τόνοι λάσπης εκτοξεύονται στον ανεμιστήρα καθημερινά. Μόνο που ο Θόδωρος Ζαγοράκης αδυνατεί να αντιληφθεί ότι πέφτουν και πάνω του, αφήνοντας σκιές στην ήδη πληγωμένη υστεροφημία του.''

Χρησιμοποίησα το ρήμα ''εικάζω'' διότι δεν αποκλείεται ο Buzios να μην αναφέρεται σε μένα! Κι αύριο-μεθαύριο, ίσως να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι το σχόλιο του αφορούσε τον φούφουτο ή κάποιον εξωγήινο! Το συνηθίζει άλλωστε.
Σε κάθε περίπτωση, προς τί η γενίκευση και η αοριστία, από το Μπούζο και τους ομοίους του? Γιατί δε μάθαμε έστω και ένα όνομα απ' αυτούς που ''στα ταξίδια στο εξωτερικό τους περίμενε πολυτελής διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία που χωρίς τις πλάτες του προέδρου είναι άγνωστο αν θα μπορούσαν να απολαύσουν''.
Αφού όπως μας λέει ''τις απολάμβαναν όσοι βρισκόταν στην προεδρική αυλή και είχαν νόμιμη θέση.''! Πόσοι ήταν τούτοι άραγε? Ονομα δεν έχουν? Και πόσοι είναι στον αριθμό? Πέντε-δέκα-δεκαπέντε?
Αν δεν πει ονόματα, αν δεν τους βγάλει κάρτα ο γνωστός δημοσιογράφος-ερευνητής που έχει εξειδικευτεί στα αποκλειστικά ρεπορτάζ, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του προκειμένου να υπηρετήσει την αλήθεια και να καθαρίσει τη βρωμιά που υπάρχει, ποιός θα το κάνει?
Ενας ο Buzios κι' ένας ο Νίκος Κωνσταντινίδης έχουν μείνει σε τούτο τον τόπο να υπηρετούν την αλήθεια και να κάνουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
Εμπρός λοιπόν George Buzios, πέστα όλα! Βγάλτους όλους στον τάκο και ξεσκέπασε τους αυλικούς και τους τζαμπατζήδες!

Γνωρίζεις άλλωστε άριστα τη διαδρομή και τη μεθοδολογία, από τότε που εσύ παρακαλούσες γονυπετής να μεσολαβήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να σε προσλάβουν στον ΑΝΤ 1.
Ασε λοιπον τις γενικούρες, διότι στην ουσία ομολογείς την ενοχή σου.
Αντί να απαντήσεις επί της ουσίας, αντί να την κάνεις γαργάρα έστω, παριστάνεις τον ''καταγγέλοντα'' με αόριστες αναφορές, αναμειγνύοντας στις ασυναρτησίες σου ολίγον  από Γκαγκάτση -έτσι για να μην ξεφύγεις από τον κλασικό λαικισμό που σε διακρίνει-, που ως γνωστόν πάει με όλα και δίνει άλλοθι στους πίθυκους της ενημέρωσης.
Εμπρός λοιπόν γίγαντα Buzio, καθάρισε το τοπίο, ο λαός μόνο εσένα εμπιστεύεται, είσαι η μόνη του ελπίδα για να μάθει την αλήθεια..
ΥΓ. Ενημερωτικά, με τον ΠΑΟΚ δεν έκανα ούτε ένα ταξίδι Ευρωπαικό ή εγχώριο, παρά μόνο στα play-off του 2011 με την ΑΕΚ όταν κατέβηκα αυθημερόν.
Αν και θα μπορούσα να το κάνω δε με ενδιέφερε, διότι δεν ήταν μέρος των αρμοδιοτήτων μου.
Ισως θα έπρεπε να μεσολαβήσω ώστε να ταξιδεύσει ο Buzios -όπως παρακαλούσε ο ίδιος-, κι' αν το πετύχαινα, να είστε βέβαιοι ότι στον λεκτικό ορίζοντα του φιόγκου δε θα υπήρχε καμμία αυλή του Ζαγοράκη...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου