Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Οι διακανονισμοί του ΠΑΟΚ και των άλλων...

Διαβάζοντας τα τελευταία ρεπορτάζ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν Κούλα-Λαγός -και όχι μόνο- σχετικά με τον διακανονισμό των οφειλομένων προς τους παίκτες προκειμένου να διευκολυνθούν οι δύο ΠΑΕ στη διαδικασία αδειδότησης από την Uefa, το μυαλό πηγαίνει στην αντίστοιχη περίπτωση του ΠΑΟΚ
παραμονές της απολογίας στη Νιόν στις 10 Ιανουαρίου...
Επρόκειτο για πολύ πιό δύσκολη περίπτωση αφού όλα είχαν γίνει ξαφνικά, ήταν άλλωστε απόφαση της τελευταίας στιγμής αφού τότε ελάχιστοι μπορούσαν να υποψιαστούν όλες τις διαστάσεις του θέματος και το Γολγοθά που θ' ανέβαιναν οι ομάδες.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κλήθηκαν  μεσημέρι και μέσα σε δύο ώρες υπέγραψαν όλοι, εκτός του Κρέσιτς. Διάβασαν στο όρθιο τις προτάσεις και χωρίς περιστροφές υπέγραψαν, χωρίς καν να διαπραγματευτούν, βάζοντας πάνω απ΄ όλα το καλό της ομάδας.
Για το ίδιο θέμα οι συνάδελφοί τους στην Κούλα και στο Λαγό συσκέπτονται και ξανασυσκέπτονται, δεν αποφασίζουν, ενώ διαβάζουμε για μαραθώνιες διαπραγματεύσεις όπως και για περιπτώσεις αθλητών που αρνούνται τους διακανονισμούς.
Αυτή η  διαφορά συμπεριφοράς, αποδεικνύει στην πράξη ένα βασικό λόγο για τον οποίο η ομάδα κατάφερε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια και να συναγωνιστεί με συλλόγους που διέθεταν υψηλότερο μπάτζετ.
Γιατί απλά διέθετε οικογενειακό κλίμα και οι παίκτες έπαιζαν και για τη φανέλα!
Το απέδειξαν με τη στάση τους, αφού έβαλαν την ομάδα πάνω από το εφήμερο συμφέρον της τσέπης τους.
Δε χάρισαν χρήματα, βοήθησαν την ομάδα όμως λαμβάνοντας κι' ένα μικρό ρίσκο αφού ουδείς μπορεί να τους εγγυηθεί τί ξημερώνει αύριο για τον καθένα.
Θα μπορούσαν να μουλαρώσουν και να απαιτήσουν την πλήρη εφαρμογή  των συμφωνηθέντων, όπως κάνουν συνάδελφοί τους στις ομάδες που προαναφέραμε...
Πόσο περισσότερο στενάχωρο είναι όταν διαβάζεις μπινελίκια για αθλητές που φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και την τιμούν και με το παραπάνω ειδικά έπειτα από τέτοιες συμπεριφορές!
ΥΓ. Επισημαίνω πως μέσα σε αυτούς που υπέγραψαν  ήταν οΧαλκιάς, ο Τσιρίλο, ο Ιβιτς, ο Μπαλάφας, ο Σάλπι και όλοι οι ''συνήθεις ύποπτοι''...

2 σχόλια: