Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι κίνημα...

Αντιγράφω από τη σελίδα του Χάρρυ Κλυνν στο facebook, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναιτωλικού:
''Harry Klynn
"Πουτάνας γιοι πολιτικοί, δεν θα πληρώσουμε ΔΕΗ" Η Πακτσίδικη μούσα έκανε ξανα αισθητή την παρουσία της στην Τούμπα!

 
Ο Χάρρυ Κλυνν, δεν είναι ΠΑΟΚτσής, για να του χρεώσει κάποιος ότι βλέπει τα πάντα με ασπρόμαυρα γυαλιά. Πρόκειται όμως για βαθύτατα πολιτικοποιημένο άνθρωπο, που σε συνδιασμό με την καλλιτεχνική οπτική του, καθιστά αναπόφευκτη την ανάδειξη του συνθήματος που ακούστηκε από τη Θύρα 4.
Το γεγονός άλλωστε ότι η ασπρόμαυρη κερκίδα ήταν πρωτοπόρος σε κάθε μορφή αντίδρασης -κατ' αρχήν- και αμφισβήτησης, σε οποιαδήποτε μορφή κατεστημένου, είναι γεγονός που άπαντες αποδέχονται.
Ο  ΠΑΟΚ άλλωστε, είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, που από καταβολής του έχει ξεπεράσει τα στενά όρια του συλλόγου κι' έχει εξελιχθεί σε κίνημα.
Είναι δεδομένο λοιπόν, πως κάθε σπίθα αντίδρασης και αντίστασης θα πρωτοεμφανίζεται στην Τούμπα.
Δεν είναι τυχαίο πως οι πρώτοι που σήκωσαν ανάστημα στην πανίσχυρη χούντα των συνταγματαρχών, ήταν ΠΑΟΚτσήδες.
Δεν είναι τυχαίο πως ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος που κατάφερε όχι απλώς να σπάσει την κατεστημένη κατάκτηση τίτλων από το ΠΟΚ, αλλά να προκαλέσει φόβο και τρόμο
Δεν είναι τυχαίο πως μόνο ο λαός του ΠΑΟΚ διαδήλωσε την αντίθεση του με τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 με τον πιό θεαματικό τρόπο, τη στιγμή που οι υπόλοιποι χαζοχαρούμενοι-πλανημένοι Ελληνες, αδιαφορούσαν για τους κινδύνους.

Οι παραπάνω ενδεικτικές αναφορές, έχουν απλώς αθλητικό περίβλημα, αλλά στην ουσία είναι αμιγώς πολιτικές.
Ηταν ευκόλως ενοούμενο και απολύτως προβλέψιμο λοιπόν, ότι και τώρα, ο πρώτος λαός που θα τα έχωνε χοντρά στην εξουσία, θα ήταν αυτός του ΠΑΟΚ.
Ισως κάποιοι να διαφωνήσουν με τον τρόπο έκφρασης, άποψη που θα γίνει σεβαστή, αν υποδειχτεί αξιοπρεπέστερος τρόπος περιγραφής του κοινοβουλευτικού φασισμού....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου