Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Οι Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και ο Προσωπικός Image Maker του ΓΧ !

Στο κείμενο που ακολουθεί, θα αναφερθώ σε γεγονότα και μόνο, αφήνοντας κατά μέρους τις προσωπικές κρίσεις κι εκτιμήσεις! Ως εκ τούτου, όποιος γνωρίζει πως κάποια πράγματα συνέβησαν διαφορετικά από τον τρόπο που τα περιγράφω, είναι ελεύθερος να δώσει τη δική του εκδοχή και να με διορθώσει.
Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, είναι από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που δεν κάνει γκελ στον κόσμο.

Θέλετε επειδή συνέδεσε το όνομά του με ένα αστείο γκολ που έφαγε από την ξαδέρφη στην Τούμπα τη μαύρη περίοδο του Βουλινού, θέλετε επειδή αγωνίστηκε και στο ρούλη, θέλετε επειδή είχε προστριβή με τον αγαπημένο πολλών Αγγελο Αναστασιάδη με συνέπεια να παραμένει αχώνευτος σε πολλούς θαυμαστές του τελευταίου και όχι μόνο..
Ο λόγος δεν έχει τόση αξία. Το αποτέλεσμα είναι πως για όσα προανέφερα αλλά και για κάποιους λόγους που ενδεχομένως αγνοώ, δεν τυγχάνει της καθολικής αποδοχής των ΠΑΟΚτσήδων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα,  το άκουσμα της είδησης πως αναλαμβάνει τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ το 2007 να συνοδευτεί από ένα σχετικό στραβομουτσούνιασμα, πόσο δε όταν η επένδυση σε αυτές ήταν από τις προτεραιότητες του τότε προέδρου Θοδωρή Ζαγοράκη.
Με το έργο του Πουρλιοτόπουλου δεν ασχολήθηκα ποτέ. Δεν ήταν ο τομέας που με τραβούσε, ήμουν εντελώς άσχετος με τις ακαδημίες γενικώς και όσο κι' αν φαίνεται παράξενο, δεν έχω πάει ποτέ μου στις εγκαταστάσεις της ομάδας μας στη Μεσήμβρια! Δεν ξέρω ούτε προς τα που πέφτουν...
Όλα αυτά βεβαίως δεν έχουν αξία, μπροστά στα αποτελέσματα που βλέπουμε με τα ματάκια μας. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, είναι η ομάδα που ανεβάζει πιτσιρικαρία από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα, όσο καμμία άλλη.
Ξεκίνησε κάποτε με τον Κάτσε, ακολούθησε ο Σταφυλλίδης (που σημειωτέον πουλήθηκε στη Γερμανία, κάτι που δείχνει ότι δεν είναι τυχαίος παίκτης), ακολούθησαν οι Πόποβιτς-Πέλκας που επίσης έπαιξαν στην πρώτη ομάδα και δόθηκαν δανεικοί για να μαζέψουν παιγνίδια κι' εμπειρίες, φέτος καθιερώθηκε ο Κίτσιου, ενώ ήδη Πόζογλου και Κουλούρης πήραν το βάφτισμα του πυρός, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ
Λάβετε μάλιστα υπόψιν πως ειδικά οι τελευταίες περιπτώσεις, αφορούν παίκτες που προβιβάστηκαν σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ κολυμπάει στο χρήμα. Δεν είναι ρούλης ή νιόνιος δηλαδή που έχοντας περιορισμό στις μεταγραφές αναγκάζονται να προωθήσουν νέα παιδιά, ή άλλες ομάδες που βιώνοντας την οικονομική ανέχεια της εποχής, στρέφουν το βλέμμα τους υποχρεωτικά στις ακαδημίες. Ο Κίτσιου ακολούθησε την προετοιμασία κατόπιν υπόδειξης-έγκρισης του Στέφενς, ο Πόζογλου αγωνίστηκε λίγα λεπτά με την Άλκμααρ τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει στις πτέρυγες παίκτες όπως ο Στοχ, ο Λούκας, ο Σάλπι, ο Ολίσε, ακόμα και ο Γεωργιάδης, ο Κουλούρης μπήκε σήμερα αλλαγή σε έναν ΠΑΟΚ που έχει σέντερ-φορ τον Κλάους, το Χούσεν του Άγιαξ ακόμα και το Σάλπι.
Θέλω να καταλήξω λοιπόν πως οι επιλογές αυτές δεν έγιναν κάτω από πίεση για να συμπληρωθεί το ρόστερ ή η εντεκάδα, αλλά προφανώς επειδή τα παιδιά άξιζαν να πάρουν το βάπτισμα του πυρός!
Το ότι γίνεται καλή δουλειά λοιπόν, είναι κάτι που επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα και δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν!
Το περίεργο και συνάμα εξωφρενικό είναι, πως ενώ οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ δείχνουν να δουλεύουν σε σωστή βάση και το νερό να έχει μπει ήδη στο αυλάκι (μιλάμε άλλωστε για διαδικασία που θέλει πολύ χρόνο για να αποδώσει καρπούς), ο Πουρλιοτόπουλος παραμένει ''τιμωρημένος''. Με το ζόρι θα γραφτεί κάποια καλή κουβέντα για τον άνθρωπο που κινεί όλη τη διαδικασία και στην ουσία έχει γεννήσει ποδοσφαιρικά όλη αυτήν την πιτσιρικαρία που μας χαρίζει χαμόγελο κι' ελπίδα .
Όχι πως το έχει ανάγκη, άλλα είναι το γαμώτο της υπόθεσης!
Διαβάζεις πχ την αβάντα του Μπούφος 24 στο Γιώργο Γεωργιάδη και αναρωτιέσαι, μήπως είμαι ηλίθιος που τα βλέπω έτσι?
Μήπως φουμάρω ναρκωτικά εν αγνοία μου κι' έχω παραισθήσεις?
Ο Γεωργιάδης είναι αυτός που έφερε στον ΠΑΟΚ κάποιον Στάμου η τύχη του οποίου αγνοείται, είναι αυτός που επέμενε όσο κανείς στο Βρύζα να επενδυθούν στον συνεπώνυμο του του Πανσερραικού τα 400χιλ που έδωσε κάποτε ο Σαχπατζίδης, αφού τον είχε παίκτη στην εθνική Ελπίδων και τον γνώριζε καλά....
Πέρσι, ως τεχνικός διευθυντής σχεδίασε μαζί με το δώνι τον ΠΑΟΚ του Κουμαλό και του Βιβιάν, φέτος επέλεξε -σε συνεργασία με το Βρύζα- όλους τους Έλληνες διεθνείς και μη, συν το Λόπεζ και το Βίτορ (τη μόνη σωστή επιλογή).
Από τη μία λοιπόν έχουμε τον Πουρλιοτόπουλο με Κάτσε, Σταφυλλίδη, Πόζογλου, Κίτσιου, Κουλούρη, συν Πέλκα, Πόποβιτς κλπ που και να μην εξελιχθούν ο ΠΑΟΚ σίγουρα δε βγαίνει χαμένος (το αν υπάρξει κέρδος θα φανεί στην πορεία, αν και ενημερωτικά τα χρήματα που έφερε στα ταμεία ο Σταφυλλίδης ισούνται με το κόστος κατασκευής ολόκληρου του προπονητικού της Μεσήμβριας !!! και αυτό λέει πολλά) που είναι στην αφάνεια και από την άλλη το Γεωργιάδη με τις επιλογές που προανέφερα, ο οποίος είναι στην πούδρα και στα πούπουλα!.
Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι πως πολλά γεγονότα που αφορούν τους μικρούς, παρουσιάζονται με έναν προκλητικά εξωφρενικό τρόπο.
Ο προσωπικός image maker του ΓΧ, Σ. Κόλακας , όταν ο Στέφενς άρχισε να καθιερώνει τον Κίτσιου ως δεξί μπακ, αφιέρωσε ένα ολόκληρο άρθρο κατάπτυστης και εμετικής αβάντας, όπου εξυμνούσε το αετίσιο μάτι του ΓΧ, αφού ήταν αυτός που είχε πρωτοδοκιμάσει το νεαρό στη θέση αυτή στα πλέι οφ της περασμένης χρονιάς, όταν είχε καθίσει στον πάγκο ως πρώτος προπονητής.
Το ότι δεν έκανε την ελάχιστη μνεία στον άνθρωπο που ανακάλυψε και δούλεψε με τον Κίτσιου, είναι το λιγότερο.
Το χειρότερο είναι πως επειδή νομίζει ότι απευθύνεται σε όμοιους του με τις αρτηρίες του εγκεφάλου να έχουν καλυφθεί από το λίπος περιορίζοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, νόμιζε πως ξεχάσαμε ότι το αετίσιο μάτι του ΓΧ είχε διακρίνει πέρσι το ταλέντο του Αποστολόπουλου (και όχι του Κίτσιου), τόσο που επέμενε να του γίνει επαγγελματικό συμβόλαιο με 100χιλ αποζημίωση και πως αν και είχε πρωτοβάλει τον Κίτσιου ως δεξί μπακ, το καλοκαίρι ήταν αυτός που εισηγήθηκε την απόκτηση του Σκόνδρα!
Τόσο πολύ πίστευε στον Κίτσιου!!!
ΥΓ.Με την ευκαιρία, αυτά που παπαγαλίζει ότι ο Στέφενς δε δουλεύει τακτική του τα σφυρίζει ο ΓΧ!
Χαίρετε...

3 σχόλια:

  1. Μην ξεχνας τον Παναγιωτούδη, που είναι απο τους πιο ελπιδοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλο μισος μεταξυ οπαδων της ιδιας ομαδας... Εγω προσωπικα σας διαβαζω ολους γιατι ειμαι ΠΑΟΚ και βγαζω τα δικα μου συμπερασματα. Οταν δεν πετυχαινει η ομαδα τους στοχους της, παντα πρεπει να βρουμε στα προσωπα αυτον που φταιει λες και η τουμπα γεμισε ποτε φετος για να δειξουμε οτι πιστευουμε στην επιτευξη καποιου στοχου ή στο χτισιμο της ομαδας. Κανενας δεν ειναι τοσο αξιος ή τοσο αχρηστος για να κανει τη διαφορα. Ολοι μεσα σε μια ομαδα δουλευουν και υπαρχει και καποιος που τους πληρωνει για να τους κρινει και ατομικα.

    υγ. Προσωπικα πιστευω οτι η συγκεκριμενη κοντρα σε μειωνει πολυ. Οπως και τις οποιες "αντιπαλες" πλευρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καταγραφή της αλήθειας, δε μείωσε ποτέ αυτόν που την έγραψε! Προσωπικώς, έχω κόντρα μόνο με το ψέμα.
      ΥΓ. Αυτός που πληρώνει μπορεί να απολύει και να προσλαμβάνει, δικαίωμα στην κριτική έχουν άπαντες...

      Διαγραφή