Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ο Παπάς και οι Μεταγραφές του ΠΑΟΚ...

Κατήφεια και απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του λαού του ΠΑΟΚ, έπειτα από τις διαφαινόμενες μεταγραφικές αποτυχίες των τελευταίων ημερών!

Ο Βιειρίνια μένει στη Βόλφσμπουργκ κατά πως φαίνεται, ο Ιμπού είναι ακριβός, για το Λάζοβιτς μπήκε σφήνα η Μπεσίκτας, ο Βύντρα δε μας κάνει αλλά ούτως ή άλλως δε μένει ελεύθερος, ο Ολαιτιάν λένε ότι κλείνει προς γαύρο! Βάλε μέσα και το γεγονός ότι...χάσαμε Σκόκο, Τζιμπούρ-Τόρο (που ανανεώνουν με το γαύρο), Χολέμπας που ήδη συμφώνησε, δύο ακόμα και θα κλείναμε 11άδα.
Αν μάλιστα δεν αποκτηθούν και οι Σίο, Τίμοστσουκ και Μισίμοβιτς που είναι τα φρούτα της σημερινής μέρας, βλέπω διαδήλωση την πρωτοχρονιά, με κεντρικά σύνθηματα : ''Φέρε μας το Σίο-Λουκά και Τίμοστσουκ, άντε γιατί αλλιώς δηλαδή να' ουμ'' και ''Ιβαν εδώ και τώρα φέρε Βιειρινία, αλλιώς θα γονατίσεις από τη δική μας γκρίνια''! Προσεχώς ακολουθούν και κάτι ''Fuck off Τσιστιακόφ'' αλλά είναι νωρίς ακόμα...
Το ερώτημά μου είναι απλό: Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση Βιειρίνια, για πόσους από τους υπόλοιπους υπήρξε επίσημη -έμμεση ή άμεση- επιβεβαίωση από την ΠΑΕ?
Δεν υποστηρίζω πως αν κάτι δεν επιβεβαιωθεί από την κάθε ΠΑΕ αποτελεί φαντασίωση, ποιός μας εγγυάται όμως πως όλα όσα γράφονται είναι υπαρκτά?
Ακόμα όμως κι' αν ίσχυε κάτι τέτοιο, η απόσταση από την έρευνα μέχρι τη διερευνητική επαφή -πόσο δε την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος- υπάρχει τεράστια απόσταση.
Το ότι δηλαδή προτείνει κάποιος μάνατζερ τον Χ παίκτη, ή ότι ο μαθαίνει ο ΠΑΟΚ ότι ο Ψ θέλει να αλλάξει περιβάλλον και ψάχνεται, δε σημαίνει ότι αυτός είναι στόχος.
Φανταστείτε κάθε φορά που βγαίνουμε για ψώνια στην αγορά για παπούτσια, σε πόσα μαγαζιά μπαίνουμε και απλώς ρωτάμε, πόσες δοκιμές κάνουμε, για να καταλήξουμε σε ένα ή και σε κανένα ζευγάρι! Δε σημαίνει αυτό ότι θέλαμε να αγοράσουμε και τα 20 ζευγάρια που μας γυάλισαν ή δοκιμάσαμε.

Ε λοιπόν,  το ίδιο ακριβώς ισχύει για τα μεταγραφικά ψώνια του ΠΑΟΚ και όχι μόνο..
Ο ΠΑΟΚ ψάχνει, μαθαίνει ρωτάει, ακούει, συγκρίνει και κάποια στιγμή αποφασίζει!
Θέλω να πω δηλαδή ότι είναι μέγιστο λάθος, να ταυτίζουμε τους ρυθμούς με τους οποίους κινούνται τα ΜΜΕ με αυτούς του ΠΑΟΚ και ακόμα μεγαλύτερο, να θεωρούμε πως κάθε παπαριά που γράφεται αποτελεί πραγματικότητα.
Το γεγονός πχ ότι ένας μάνατζερ θέλει να αυξήσει τις απολαβές του πελάτη του ή να πετύχει την ανανέωση του συμβολαίου του εμπλέκοντας τον ΠΑΟΚ ή κάποια άλλη ομάδα, είναι μια συνηθισμένη τακτική, που δείχνει πως δεν πρέπει να ταυτίζουμε κάθε τι που διάβαζουμε με την επίσημη ομάδα και να το θεωρούμε γεγονός, μόνο και μόνο επειδή γράφτηκε κάπου.
 Θέλετε αποδείξεις? Ιδού η οπτική του pizzadoros μόλις ανανέωσε ο Χολέμπας στο γαύρο. Οποιος βρει λόγια του Ιβάν ή κάποιου συνεργάτη του πως ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο, κερδίζει pizza με απ' όλα και το ντελιβερά δώρο:
Ανανέωσε στο γαύρο ο Χολέμπας: "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" ή άλλως, ο μεγάλος "παπάς" του Σαββίδη...
12:44 Τετάρτη, 12 Δεκ 12
Το ότι έτσι κινδυνεύει η ψυχική υγεία του καθενός μας είναι το λιγότερο.
Το πρόβλημα είναι πως όσο περισσότερο ψαρώνουμε, επιτρέπουμε στα μυαλά μας να φουσκώνουν και δεν καταλαβαίνουμε τη διαφορά, τόσο πιό ευάλωτη καθιστούμε την ομάδα μας στις ορέξεις κάποιου κλασικού μ@λάκα, κακεντρεχή ή και σαμποτέρ.
Θέλετε παράδειγμα: Αν υποθέσουμε πως με την απόκτηση των Βιειρίνια-Λάζοβιτς-Λούκας, ορισμένοι θα μιλούσαν για πρωτάθλημα ακόμα και για φέτος με το -8 από το γαύρο ήδη στις πλάτες μας, ξέρετε πόσο εύκολο θα ήταν να αντιστραφεί το κλίμα αναγκάζοντας  τον κόσμο να μουρμουρίζει αντί να χαίρεται?
Απλούστατα, γράφοντας παραμύθια ότι ο Ιβάν σκοπεύει να φέρει στην Τούμπα Ιμπραίμοβιτς, Πάτο και Λαμπάρντ που μένει ελεύθερος.
Ακούγοντας αυτά τα ονόματα οι Βιειρίνια-Λάζοβιτς-Λούκας, θα μας φαίνονταν κάτι σε Κανούλα-Σουνά και να δείτε για πότε θα άρχιζε η γκρίνια του τύπου ''ποιός Βιειρίνια και ποιός αποτυχημένος Λάζοβιτς, άμα ήταν καλός δε θα έπαιζε στη Ζενίτ, δε θέλουμε Λούκας από Καρπάτι και άλλους ποδοσφαιριστές απάτη, Ιβάν φέρε μας Ιμπραίμοβιτς, Πάτο και Λαμπάρντ γιατί αλλιώς θα σε βάλουμε στη λίστα Λαγκάρτντ''...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου