Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ζει ο Βιειρίνια που Αγαπήσαμε?

Η επωδός που συνόδευε την αποχώρηση του Βιειρίνια στη Βόλφσμπουργκ πριν από 10 περίπου μήνες ήταν ''καλή επιτυχία ρε παικταρά και καλή επιστροφή στον ΠΑΟΚ''.
Είναι συνηθισμένη αντίδραση όταν αγαπάμε υπερβολικά κάποιον, να καλλιεργούμε στο μυαλό μας την πεποίθηση  ότι θα επιστρέψει, ώστε να μετριαστεί ο πόνος του αποχαιρετισμού.

Δε σας κρύβω ότι ήμουν από τους λίγους -αν όχι ο μοναδικός- που μέσα μου ευχόμουν να μην ξαναδώ το Βιειρίνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η ευχή αυτή είχε δύο αφετηρίες, όσα και τα ενδεχόμενα σχετικά με το μέλλον του Πορτογάλου.
Αν ο Βιειρίνια έπιανε στη Βόλφσμπουργκ και η καριέρα του κατέγραφε ανοδική πορεία, θα πήγαινε σε καμμιά Σάλκε ή Μπάγερν και από εκεί θα έκανε μεταγραφή σε κάποια σούπερ Ευρωπαική ομάδα. Σε μια τέτοια περίπτωση η επιστροφή του θα ήταν ανέφικτη.
Μεταξύ μας. αυτό ήταν που ευχόμουν. Ενοιωθα ότι επειδή το παιδί ήταν γεννημένο για να παίξει μπάλα θα του άξιζε μια καριέρα σε υψηλότατο επίπεδο και πιστέψτε με ότι θα καμάρωνα περισσότερο αν τον έβλεπα σε κάναν τελικό Ευρωπαικής διοργάνωσης να κάνει παπάδες και τον εκφωνητή να μνημονεύει την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε....
Φαντασιωνόμουν να γίνονταν αφιερώματα στην σταδιοδρομία του από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και να βλέπω retro ΠΑΟΚ στο BBC και στο Eurosport! Tι καύλα...
Το άλλο ενδεχόμενο θα ήταν να μην κατάφερνε ο Αντελίνο να ''πιάσει'' στη Βόλφσμουργκ και να έψαχνε τον επόμενο σταθμό του περίπου ως αποτυχημένος, κάτι που δημιουργούσε πολλές πιθανότητες επιστροφής του στην Τούμπα, μια και το δέσιμο με την ομάδα και τον κόσμο είναι δεδομένο. Σε μια τέτοια περίπτωση, πόσο ελκυστική θα ήταν η επιλογή κάποιου ποδοσφαιριστή που απέτυχε να καθιερωθεί σε Γερμανική ομάδα που βρίσκεται στο βάθος της βαθμολογίας?
Αν διαγράψετε το γεγονός ότι γνωρίζουμε όλοι την αξία του παίκτη και υποθέσουμε ότι αναφερόμαστε σε κάποιον άγνωστο, ποιός θα συγκινούνταν στο άκουσμα της είδησης ότι ο ΠΑΟΚ πάει να φέρει κάποιον αναπληρωματικό ομάδας που κινδυνεύει με υποβιβασμό στη Bundesleague? Πάω στοίχημα ότι αν δεν τον γνωρίζαμε, τα σχόλια θα ήταν του τύπου ''πάλι παλτό πάνε να μας φορτώσουν''.
Η διαφορά είναι βεβαίως πως ο Βιειρίνια έχει παραδώσει τα διαπιστευτήριά του, εδώ ακριβώς όμως βρίσκεται η παγίδα. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος παραμένει χοντροκαψούρης με το Βιειρίνια του 2009-10 και του 2010-11, τότε που ο μικρός έκανε πράματα και θάματα.
Δυστυχώς όμως εκείνος ο Βιειρίνια μάλλον πέθανε, αφού το τελευταίο μισό της σεζον 2011-12 που αγωνίστηκε με τ΄ασπρόμαυρα, ήταν σκιά του εαυτού του. Αν μάλιστα αυτό το τελευταίο ήταν θέμα συγκυρίας, το πιθανότερο ήταν ότι ο Πορτογάλος δε θα ήταν ήδη βασικός και αναντικατάστατος, αλλά ίσως να είχε φύγει με μεταγραφή, γεμίζοντας τα ταμεία της Βόλφσμπουργκ.
Αυτό όμως δεν έγινε, οπότε το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι πως ο διψασμένος για καθιέρωση Βιειρίνια που γνωρίσαμε, ο παίκτης που έκανε άλματα προόδου και μας χάριζε μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές, μάλλον αποτελεί ανάμνηση.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει όταν αναφερόμαστε σε ανάλογες περιπτώσεις να μην επιτρέπουμε στο συναίσθημα να υπερβαίνει τα ρεαλιστικά δεδομένα και τη στοιχειώδη λογική. Μακάρι να μπορούσε να επιστρέψει και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το 2010-11, με βάση τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί όμως το τελευταίο διάστημα, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο
Το σημερινό άρθρο, δεν είχε καμμία σχέση με το παπατζήδικο πρωτοσέλιδο του σημερινού metrosport, που στην έξω σελίδα γράφει ''Βιειρίνια υπό προυποθέσεις'' και στις εσωτερικές σελίδες υπάρχει ένα σενάριο κατασκευασμένο από κάποιο αποβλακωμένο και κουτοπόνηρο μυαλό, που μας αναλύει τι θα μπορούσε (!!!!) να γίνει, χωρίς να αναφέρει κάτι που συνέβη, έστω ως πρώτο βήμα.
Είναι ολοφάνερο πως επειδή το όνομα του παίκτη πουλάει και η κουβέντα για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ αναπαράγεται ολοένα και περισσότερο όσο πλησιάζουμε στη μεταγραφική περίοδο, κάποιο τζιμάνι είπε να βάλει τη φωτό του παίκτη και να γράψει μια έκθεση για κάτι που ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ να γίνει, κάτι που ωστόσο δεν έχει σχέση με δημοσιογραφία η οποία αφορά σε γεγονότα, σε πράξεις -έστω και διερευνητικού χαρακτήρα- και σίγουρα δε στηρίζεται σε εικασίες, αοριστίες και πόθους.
Το τι θα μπορούσε να γίνει δε μπορεί να είναι είδηση, αφού θεωρητικά και ο ρούλης θα μπορούσε να πάρει τίτλο, ο Λαζάρ να κάνει δεσμό με την Αντζελίνα Τζολί και ο ΓΑΠ να σώσει τη χώρα.!
Σας ενημερώνουμε απλώς γιατί δεν είναι απίθανο τα τοπικά ΜΜΕ εκμεταλλευόμενα τον έρωτα του ΠΑΟΚτσή για τον Πορτογάλο, να αναγάγουν το θέμα σε Στογιάκοβιτς Νο 2, που όλο επέστρεφε είτε για να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ είτε για να αναλάβει πρόεδρος και ακόμα έρχεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου