Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οπως κάθε Συντεχνία και η Διαιτησία είναι Μασονία!

Η μέτρια εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, υπερκάλυψε τις διαιτητικές αποφάσεις που μπορεί να μην καθόρισαν εμφανώς το αποτέλεσμα, σίγουρα όμως είναι άξιες αναφοράς και ανάλυσης.
Τα τοπικά ΜΜΕ βεβαίως προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Μαρινάκης έχει τρομάξει από την πορεία του ΠΑΟΚ κι' έδωσε τις σχετικές εντολές, αλλά μάλλον αυτό εντάσσεται στη συνηθισμένη λογική αποπροσανατολισμού και χαιδέματος των αυτιών.

Κατ' αρχήν, ουδείς σοβαρός ποδοσφαιρικός παρατηρητής μπορεί να πιστέψει ότι αυτός ο ΠΑΟΚ που έχασε με κάτω τα χέρια από τη Ραπίντ, τον Ατρόμητο και ίδρωσε για να κερδίσει τον Αστέρα στην Τούμπα, είναι ικανός να χτυπήσει το γαύρο.
Αν το μπορέσει ο ΠΑΟΚ στην πορεία, σίγουρα θα τον περιμένουν στη γωνία, όπως συνέβη τη σεζόν 2009-10. Για την ώρα δε δείχνει ικανός και έτοιμος να το κάνει. Κι' αν θέλετε να μιλήσουμε με γεγονότα, αν όντως ο Βαγγέλας μας υπολόγιζε ως ανταγωνιστή, δε θα κερδίζαμε ανύπαρκτο πέναλτυ την Ξάνθη και μάλλον ο Αστέρας θα είχε την ευκαιρία να μας ισοφαρίσει -στη φάση του Λόρενς στο τέλος- χωρίς να δικαιούται κανείς από εμάς να διαμαρτυρηθεί.
Τέρμα το παραμύθι λοιπόν και περνάμε στο παρασύνθημα, αφού η αλήθεια είναι ότι ορθώς ο ΠΑΟΚ έχει παράπονα από τα σφυρίγματα -ή μη- του Δημητρόπουλου.
Αν πχ η φάση του Κατσικά με το ρούλη ήταν απ' ευθείας κόκκινη, τότε για το αντίστοιχο του Σίσιτς -αν και Σλοβένος- στο Λίνο, ο πρώτος θα έπρεπε να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως συνεργάτης του Κάρατζιτς.
Εχω την υποψία, πως ο τρόπος που μας αντιμετώπισε ο Δημητρόπουλος θα έχει συνέχεια και αν θέλουμε να αναζητήσουμε το ''γιατί'', θα το εντοπίσουμε στο επεισόδιο Δώνη-Κάκου.
Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν μερικοί και σίγουρα δεν ξεπερνιέται με την αυστηρή τιμωρία του Δώνη, μια και ο χώρος της διαιτησίας όπως και κάθε συντεχνίας, έχει τα χαρακτηριστικά της μασονίας.
Ετσι και πειράξεις ένα μέλος δηλαδή, θα σε γαμήσουν οι υπόλοιποι, όποτε και όπως μπορούν. Το ίδιο συμβαίνει με τους δημοσιογράφους, αφού αν κάποιος τολμήσει να τους κάνει παρατήρηση ή να βάλει χέρι, μπαίνει το στρόχαστρο. Οπως ακριβώς αν μαλώσετε με κάποιον ταξιτζή στο δρόμο, θα σας την πέσουν οι υπόλοιποι παρεβρισκόμενοι συνάδελφοί του ! Ακόμα κι' αν έχετε απόλυτο δίκαιο, είναι αδιάφορο.
Κι' αν καταγγείλετε αστυνομικό, το πιθανότερο είναι να σας βρούνε μερικά τσιγαριλίκια στην τσέπη, χωρίς καν να καπνίζετε απλό τσιγάρο.
Ετσι δουλεύει το σύστημα λοιπόν: Τα έβαλες με το δικό μας? Χάθηκες...
Πριν χρόνια, ο συγχωρεμένος πρόεδρος του Ιωνικού Νικαίας Νίκος Κανελλάκης είχε πλακώσει στα χαστούκια κάποιον διαιτητή στο αεροδρόμιο! Η τύχη της ομάδας του, έκτοτε αγνοείται...
Καλώς ή κακώς, με ανάλογες βλαχομαγκιές, μόνο χασούρα μπορείς να έχεις.
Αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να βάλει τον κάθε Κάκο στη θέση του είναι ο Ιβάν, που όμως έχει να φτιάξει την ΠΑΕ, μετά τον ΠΑΟΚ και αν τα καταφέρει ν΄ασχοληθεί με τα λοιπά κόλπα.
Αν πάλι δεν έχει τη διάθεση, τον τρόπο ή τη δύναμη να το κάνει, και πάλι δε θα προσφέρουμε κάτι επιβραβεύοντας ή παροτρύνοντας ανάλογες συμπεριφορές.
 Το σύστημα δε μπορεί να αλλάξει ούτε έστω να επηρεαστεί από επιθέσεις αλά Δώνη, συνθήματα, φωνασκίες ούτε με ανακοινώσεις, που αποτελούν την πιο βαρετή καραμέλα.
Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές διάβασα προτροπές περί ανακοινώσεων, λες και θα μασούσαν οι Κοκκαλαίοι που ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις και διόριζαν προέδρους σε ΕΠΟ και leaguες, από πέντε αράδες που θα δημοσιεύονταν.
Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι σε τελική, οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας αποτελούν ομολογία αδυναμίας! Γι' αυτό και σπανίως, ο Μαρινάκης, ή ο Βραδινογιάννης τα χρόνια της παντοδυμανίας τους έβγαζαν ανακοινώσεις...
Εκτός αυτού, το πιθανότερο είναι ότι μπορεί η κοινή γνώμη να ικανοποιηθεί πρόσκαιρα, στο τέλος όμως το πιθανότερο είναι να γελοιποιηθείς..
Οπως ακριβώς συμβαίνει φέτος με τους λαγούς, που σχεδόν σε καθημερινή βάση βγάζουν ανακοινώσεις ως Παναθηναική κωμωδία, μια ώρα μετά ακολουθεί η ΠΑΕ κούνελος και στο καπάκι έρχεται η ανάρτηση του οικολόγου προέδρου στο twitter για να δέσει το γλυκό!
Οσο αστείες μοιάζουν τούτες οι πρακτικές -και είναι-, άλλο τόσο αστείος θα καταντούσε ο ΠΑΟΚ αν έβγαζε ανακοινώσεις όποτε το επιθυμούσε η κοινή γνώμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου