Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Περί Τούρκων, επενδυτών και λοιπών παπάδων....

Μετά τους Αραβες  και τον ομογενή Β. Φλωρίδη, εσχάτως έσκασαν και Τούρκοι, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον ΠΑΟΚ
. Στοιχηματίζω ότι μόλις εξαντληθούν επενδυτές από τη γειτονιά μας, θ' αρχίσουν να σκάνε υποψήφιοι από Κίνα, Αλάσκα, αν και θα προτιμούσα κάτι πιό εξωτικό και κοσμοπολίτικο από Χαβάη, Αγιο Μαυρίκιο...
Η πλάκα είναι πως τα ''ρεπορτάζ'' που αναφέρονται στο θέμα, είναι τόσο προχειρογραμμένα και αντιφατικά, που δε χρειάζεται μυαλό για να καταλάβεις, ότι πρόκειται για μπούρδες ολκής. Οπως πχ με το Φλωρίδη, που αν διάβαζες προσεκτικά όλα όσα τον συνόδευαν, δε χρειαζόσουν ντετεκτιβίστικη ευστροφία, για να ανιληφθείς το παραμύθι. Το λέει και ο λαός άλλωστε, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Στην Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα ωστόσο, δεν έχει καν πόδια...
Σε ότι αφορά το πρόσφατο στόρυ με τους Τούρκους, το πράγμα κάνει μπαμ από χιλιόμετρα μακριά! Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, Αθηναικά ΜΜΕ αποκάλυψαν το ενδιαφέρον Τουρκικής εταιρίας για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ξαδέρφης.
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, έσκασε η είδηση ότι η συγκεκριμένη εταιρία απέσυρε το ενδιαφέρον της και πάει ν' αγοράσει τον ΠΑΟΚ! Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ μάλιστα, υπήρχαν συνομιλίες με το Ζαγοράκη και επετεύχθη συμφωνία για διενέργεια ελέγχου, με ρήτρα 5 εκ ευρώ!!!!
Μέσα σε τρεις (!!!!) μόλις μέρες δηλαδή, η εταιρία παράτησε τη μια ομάδα και έστρεψε το ενδιαφέρον της σε άλλη, λες και η αγορά μιάς ΠΑΕ, προσομοιάζει με επιλογή ταινίας στον κινηματογράφο, όπου μπορεί να ξεκινήσεις για περιπέτεια και καθ΄οδόν να αλλάξεις, επιλέγοντας κωμωδία! Σημειώστε ότι στο τριήμερο αυτό, η ομάδα και το ΔΣ βρισκόταν στο Λονδίνο.
Το ακόμα πιό γελοίο στην υπόθεση είναι ότι η εταιρία που έπαιξε πινγκ-πονγκ με τις δύο ΠΑΕ, δεν είναι η ίδια! Το όνομα της εταιρίας που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ παράτησε την ξαδέρφη για χάρη του ΠΑΟΚ, είναι διαφορετικό από εκείνο που σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, ενδιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ.
Για του λόγου το αληθές, η εταιρία που ψάχτηκε για την ξαδέρφη είναι η Sabancı Holding, ενώ η ''δική μας'' είναι η Pekintas! Το μόνο κοινό είναι ότι προέρχονται από την Τουρκία και είναι κολοσσοί, οπότε το πιθανότερο είναι οι ρεπόρτερς να ήταν έγραφαν υπό την επήρρεια αλκοόλ. Εκτός κι'αν η εταιρία άλλαξε όνομα σε τρεις μέρες...
Για ν' αντιληφθείτε τη μ@λ@κί@ που δέρνει τους π@π@ρολόγους που ''ενημερώνουν'' τον κόσμο, πριν από καρό γράφτηκε σε παρακμιακό site ονόματι transexual ή κάπως έτσι, ότι η υπεγράφη  με το δημόσιο, η σύμβαση των Αραβων που είχαν ενδιαφερθεί για τον ΠΑΟΚ. Το θέμα το αναπαρήγαγαν οι υπόλοιποι και το σενάριο, άρχισε να επανέρχεται στην επικαιρότητα.
Οι εν΄λόγω Αραβες, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με εκείνους του ΠΑΟΚ, αφού πρόκειται για τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ! Το μόνο κοινό πέρα από την καταγωγή, είναι πως οι επενδύσεις αφορούν τη Χαλκιδική
Δε γ@μείς ψηλά καπέλα όμως, τα κλικαρίσματα και τα sms να' ναι καλά και η αλήθεια να πα να γαμηθεί, όπως θά' λεγε και ο πατήρ Σπάθας, αν ήταν δημοσιογράφος.
Οπως πάμε δηλαδή, έτσι και σε λίγο καιρό παίξει στα κανάλια η κλασσική Ελληνική ταινία με το Κώστα Βουτσά που υποδύεται τον Αραβα, θα διαβάσουμε ότι οι Αραβες που ενδιαφέρθηκαν για τον ΠΑΟΚ, θέλουν να επενδύσουν και στον εγχώριο κινηματογράφο, μετατρέποντας την Ελλάδα σε Holywood!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Επειδή το θέμα των επενδύσεων σε ομάδες πουλάει και όπως αντιλαμβάνεσθε η βλακεία των ΜΜΕ δεν έχει όριο, καλό θα ήταν να έχετε κατά νου ορισμένα βασικά, για να μη σας ταλαιπωρούν οι λογής-λογής παραμυθατζήδες της ενημέρωσης. Εκτός του ΠΑΟΚ άλλωστε, παρόμοια θέματα απασχολούν την ξαδέρφη, το λαγό κλπ.
Στη φάση που είμαστε, το ενδεχόμενο να ενδιαφερθεί για Ελληνική ομάδα επενδυτής από τη χώρα, είναι απειροελάχιστο.
Η μόνη λύση μπορεί να προέρχεται από το εξωτερικό, γι' αυτό ακόμα και οι  μέχρι στιγμής ''παπάδες'' είναι εισαγώμενοι (τυχαίο?).
Το θέμα είναι πως στη φάση που είναι τώρα η χώρα μας, η επένδυσεις από το εξωτερικό είναι επίσης δυσκοίλιες.
Μιλούσα προχθές με φίλο διεθυντή τράπεζας, ο οποίος μου έλεγε ότι από τότε που το ΔΝΤ μπήκε στη ζωή μας, τα ποσά που ''βγήκαν'' από την Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού από το φόβο κατάρρευσης, προσεγγίζουν τα 60δις ευρώ. Τα 15 απ' αυτά, ταξίδεψαν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το νταβαντούρι που έγινε για την παραμονή μας στο ευρώ, το δημοψήφισμα και την γενικότερη ανασφάλεια που δημιουργήθηκε.
Οταν λοιπόν βλέπουμε Ελληνες να βγάζουν τις αποταμιεύσεις τους στο εξωτερικό για να μη ρισκάρουν το ενδεχόμενο να τα χάσουν, δεν είναι ουτοπικό να ελπίζουμε ότι κάποιος θα φέρει χρήματα από το εξωτερικό στη χώρα μας?
Επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για το σήμερα, όχι για το αύριο, προσέξτε το αυτό. Σήμερα δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, μπορεί να κοιμηθούμε το βράδυ και να ξυπνήσουμε υπό καθεστώς πτώχευσης, εκτός ευρώ. ..
Ακόμα κι' αν υπήρχε ενδιαφέρον (που σίγουρα θα υπάρξει στην πορεία από ξένους επενδυτές), σήμερα είναι μάλλον απίθανο να συμβεί. Γιατί απλά, η πιθανότητα το ίδιο προιόν να κοστίζει φθηνότερα αύριο, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό.
Αυτά τα ολίγα, για να μην χαρίζετε κλικ σε παπατζήδες και χάνετε την ψυχική υγεία σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου