Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η θριαμβευτική επιστροφή του Κ. Θωμαίδη

Η επανάκαμψη του Κυριάκου Θωμαίδη στα ερτζιανά της πόλης σε καθημερινή βάση, με έκανε να νοιώσω σα να άκουγα για πρώτη φορά το ''like a virgin'' από το ανερχόμενο αστέρι της pop, Madonna.
Μιλάμε για ότι πιό παρωχυμένο και παλαιομοδήτικο υπάρχει, για ''δημοσιογραφικές'' πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Οπως κάτι παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων δηλαδή, που για να κάνουν ξεκούραστη τηλεθέαση, προσκαλούν τον Αδωνι και τον Παπαδημούλη και τους βάζουν να πλακώνονται για τις παρελάσεις, έτσι και ο Κυριάκος. Βγάζει στον αέρα κάποιον απίθανο και αγνώστου ταυτότητας πρώην παράγοντα , τον πριζώνει ώστε να τα χώσει σε βάρος κάποιου άλλου πρώην παράγοντα της ΕΠΟ, βγάζει καπάκι τον δεύτερο και γίνεται το μακελειό! ''Και ποιός είσαι εσύ ρε- εγώ ποιός είμαι ρε, εσύ ποιός είσαι''. Αφού λοιπόν τους κάνει μαλλιά κουβάρια, παρεμβαίνει παρακαλώντας τους να είναι ευπρεπείς!
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι όσοι τιμούν τον Θωμαίδη με την παρουσία τους, είναι πρώην, γιατί απλά, κανένας νυν δεν έχει ανάγκη να χαλάσει το προφίλ του. Μόνο κανάς ναυαγός σε ξερονήσι, ξεχασμένος από το Θεό, που θα βρει την ευκαιρία για να ξανασκάσει μύτη στο προσκήνιο.
 
Ακόμα και αυτοί οι ''πρώην'' όμως, είναι συγκεκριμένοι. Ο Κούγιας, ο Βορριάς, ο Ερμείδης, ο Καλύβας κι' ένας Αποστολίδης, που ο σαγόνιας παρουσιάζει ως πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με θητεία ενός τριημέρου σε διοίκηση εποχής Βουλινού!!!
H μοναδική εξαίρεση στον κανόνα είναι ο υπουργός που δεν είναι πάντα πρώην, ο σαγόνιας άλλωστε ανέκαθεν τα είχε καλά με την εξουσία...
Αν υπάρχει κάποιος τομέας πάντως όπου ο Κυριάκος σπάει κάθε ρεκόρ πρωτοτυπίας, είναι η θεματολογία. Οι εκπομπές για την παράγκα, έχουν συντρίψει σε αριθμό τις αποκλειστικές συνεντεύξεις του Νίκου Γκάλη στον Πάρη Καλημερίδη, που κάποτε έμοιαζαν ακατάρριπτες σε αριθμό.
Από τότε που η τηλεόραση ήταν ασπρόμαυρη, στη συνέχεια έγινε έγχρωμη, τώρα ψηφιακή, ο Κυριάκος συνεχίζει ακάθεκτος. Να μου το θυμάστε ότι σε μερικά χρόνια που θα έχουμε ξεφύγει εντελώς, θα κάνει cyber sex με παρτενέρ μόνο αν η τελευταία βρίσκεται σε παράγκα.
Οταν δοκιμάζει να ξεφύγει από την πεπατημένη, χάνει τη μπάλα.
                                
Το καλοκαίρι παρουσίαζε το Φλωρίδη ως το ζάμπλουτο μεγιστάνα, ενώ είχε προαναγγείλει την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ από το Ζαγοράκη, το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβρη που μας πέρασε.
Τις προάλλες, έκανε συνέντευξη με το Σίμο Λάζαρη (πρώην κι αυτός), ζητώντας του να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον ΠΑΟΚ (!!!!), άνθρωπο που ανάθεμα αν τον θυμάται κανείς ή αν θυμάται και ο ίδιος ότι πέρασε από τον ΠΑΟΚ.
Ακόμα και αυτά όμως, ωχριούν μπρος στην αθεράπευτη συνήθεια του Θωμαίδη, να βγάζει αβέρτα για να σχολιάζει τα διοικητικά του ΠΑΟΚ, το Γιάννη Καμπάνη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εκείνον τον φερόμενο εφοπλιστή-ιδιοκτήτη ψαροκάικου, δύο φουσκωτών και μιας πιρόγας.
Διότι ο τίτλος του ''πρώην'', όπως και να το κάνουμε, έχει τη σημασία και το ειδικό βάρος της, ασχέτως σκοπιμότητας. Αρκεί δίπλα από το ''πρώην'' να υπάρχει κάποια υπαρκτή ιδιότητα. Ο Καμπάνης όμως, δεν ήταν ποτέ κάτι στον ΠΑΟΚ, παρά μόνο υποψήφιος επενδυτής. Αν είναι δυνατόν κάποιος με αυτήν την ιδιότητα, να δικαιούται δια να ομιλεί. Αμα είναι έτσι ας μιλάει για φοιτητικά θέματα, κάποιος υποψήφιος φοιτητής που όμως δεν πέρασε ποτέ στο πανεπιστήμιο, ας μιλήσει για μπάλα κάποιος που ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά δεν έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο.
Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα, ο Καμπάνης δεν πρέπει να έχει περάσει ποτέ ούτε καν έξω από την Τούμπα. Το μόνο που έχει μείνει από εκείνη την εποχή ήταν το γέλιο που προκαλούσαν κάτι συνεντεύξεις του και τα ανεπανάληπτα ζωντανά του Μίνου και του Μπούζου, όπου απαριθμούσαν τα ΙΧ με τα οποία κινείται. Πέραν τούτου ουδέν, αλλά για το Θωμαίδη πέρα βρέχει.
Είπαμε άλλωστε, το μεροκάματο να βγαίνει κι' όσο αυξάνουν οι πιθανότητες να εμφανιστεί κάνας πικραμένος από το παρελθόν για να τα χώσει, ακόμα καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου