Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

EIΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ...


Το συλλεκτικό σύνθημα των Πανιώνιων ''είστε η ντροπή του Βορρά'', δεν αρκεί για να περιγράψει το μέγεθος του κόμπλεξ, της μικρότητας και της μιζέριας τους. Αποδεδειγμένα πλέον είναι η ντροπή του ντουνιά, ολόκληρου.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα παιγνίδια με την ομάδα που τους έχει μετατρέψει σε μόνιμους καρπαζοεισπράκτορες και περίγελο της χώρας, είναι μοναδικός.
Ενδεικτικό είναι αυτό που συνέβη πριν δύο χρόνια στο παιγνίδι με το Σπάθα, όταν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες έκαναν sold-out, σ' ένα παιγνίδι που ήταν σχεδόν αδιάφοροι, ενώ ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε τίτλο. Στο φινάλε της ίδιας χρονιάς, την τελευταία αγωνιστική των play-off, αν και καιγόταν το κουλούρι τους για να αποφύγουν την τελευταία θέση, μαζεύτηκαν οι γνωστοί 12.000! Συμπτωματικά, ο ΠΑΟΚ ήταν αδιάφορος, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα προκριματικά του champions league...
Χωράει μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι ζουν και αναπνέουν για να παιζουν με τον ΠΑΟΚ και μόνο?
Το θέμα με αυτούς βεβαίως, είναι ότι η όποια αντιπαλότητα, δεν περιορίζεται στα οπαδικά πλαίσια.
Η οπαδική κόντρα άλλωστε μεταξύ ομάδων από την ίδια πόλη σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ανεξάρητη από τη δυναμική των συλλόγων. Συμβαίνει μεταξύ Γιουβέντους-Τορίνο, Λίβερπουλ-Εβερτον, ομάδων δηλαδή που σε ότι αφορά τίτλους και διακρίσεις, απέχουν έτη φωτ'ος. Αρα, δεν είναι κάτι προσβλητικό ή υποτιμητικό για τους μεγάλους, να ψιλοασχολούνται με τους μικρούς. Δικαίωμα στο γέλιο άλλωστε, έχουν όλοι.
Το θέμα με δαύτους είναι ότι ο κομπλεξισμός τους, ξεκινάει από τη διοικησή τους και διαχέεται σε κάθε οπαδικό-δημοσιογραφικό απομεινάρι που ηδονίζεται με το χρώμα του εμετού.
Το να παίζεις δηλαδή σε ένα γήπεδο που βράζει όπως όταν ο ΠΑΟΚ επισκέπτεται το κοτέτσι τους, συμβαίνει παντού. Το κάνουμε κι' εμείς όταν παίζουμε με γαύρο
Το να πέφτουν αντικείμενα από την κερκίδα σε αντιπάλους ποδοσφαιριστές όπως πχ έγινε με τον Κονσεισάο, δεν είναι είδηση. Τα ίδια κάνουμε κι' εμείς.
Πουθενά στον κόσμο όμως δεν καταγράφηκαν φαινόμενα όπως στο ματς με το Σπάθα, όταν κάποιοι ντεμέκ σεκιουριτάδες σουλατσάριζαν ανενόχλητοι στον αγωνιστικό χώρο και πουλούσαν τσαμπουκάδες στην αποστολή. Και μη μου πείτε ότι η διοίκηση κάθε ομάδας, δε μπορεί να έχει συμμετοχή σε τέτοια γεγονότα. Σε ένα ματς που επαναλαμβάνω, ο γηπεδούχος δεν καιγόταν για τους βαθμούς...
Πουθενά στον κόσμο, δεν υπήρξαν διοικήσεις που κατηύθυναν τους οργανωμένους οπαδούς, να διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις περί πλαστών ισολογισμών, όπως έκανε ο Λάμπρος Σκόρδας με τους πάλαι ποτέ φίλους του Σουπεράδες.
Πουθενά στον κόσμο δεν έβγαιναν αυθαίρετα ανακοινώσεις όπου χρέωναν στον ΠΑΟΚ ακόμα και το πιό ασήμαντο γεγονός, όπως την απαγόρευση της NOVA για μετάδοση του αγώνα από γιγαντοοθόνη στου χαρίλαου.
Δεν είναι τυχαίο που καθιερώθηκαν πανελληνίως με το προσωνύμιο σκουλήκια. Αν δείτε προσεκτικά παλιές ταινίες, τους προδότες, τους ρουφιάνους και τους καταδότες, έτσι τους αποκαλούσαν
Δεν είναι τυχαίο πως κάθε πρόταση που βγαίνει από το στόμα τους, κάθε ψήφος σε θεσμικό όργανο, είναι προσαρμοσμένη στο ανάποδο απ' αυτό που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ. Είναι ικανοί, ακόμα κι' αν φτάσουν στο εξωπραγματικό επίπεδο να έχουν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, να ψηφίσουν νόμο όπου θα απαγορεύει την ανακήρυξη του πρωταθλητή από τη Θεσσαλονίκη, φοβούμενοι το ενδεχόμενο να το σηκώσει ο ΠΑΟΚ.
Εξαίρεση, η πρόσφατη σύμπλευσή τους με το μπασκετικό αίτημα του ΠΑΟΚ, σε εποχή όμως που έφτασαν στο απόλυτο σημείο κατάπτωσης, να ταξιδεύσουν στην Αθήνα με πούλμαν.
Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη σκουλήκι και σκουπίδι, διαφέρουν κατά μερικά γράμματα!
Ευκαιρία λοιπόν την Κυριακή να απαλλαγούμε από την ενοχλητική παρουσία τους και να καθαρίσουμε την πόλη, ακόμα κι' αν συνεχιστεί η απεργία στις χωματερές:
Οχι ότι θα κερδίσουμε κάτι σπουδαίο σε αγωνιστικό επίπεδο, απλώς θα κουλάρουν τα μυαλά μας απο το ενοχλητικό βουητό τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου