Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Με τα λόγια, πλακώνεις και τον Τσακ Νόρις...

Είναι ιστορικώς επιβεβαιωμένο, ότι μετά από μπόρες και καταιγίδες, ευδοκιμεί το κίνημα του ''εμείς τα λέγαμε''. Το έδαφος είναι πρόσφορο άλλωστε και ο κάθε πικραμένος αποτελεί υποψήφιο μέλος του κλαμπ.

Ποιό ήταν λοιπόν το αγαπημένο μότο του κινήματος, το βράδυ της Κυριακής?
''Τα λέγαμε εμείς, ότι η ομάδα έχει ανάγκη από παίκτες''.
Υποθέτω ότι η παραπάνω διαπίστωση, σχετίζεται με την έλλειψη περισσοτέρων παικτών-εναλλακτικών λύσεων ή και με την αντικατάσταση των υπαρχόντων, με άλλους παίκτες.
Οπως και να΄ χει, το να κατασκευάζεις οτιδήποτε με τα λόγια, είναι ανέξοδο και ακίνδυνο. Με το μπλαμπλά μπορείς να χτίσεις παλάτια στην άμμο, να καταστήσεις την Ελλάδα ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο, να πας για καφέ στο φεγγάρι, ακόμα και να πλακώσεις στο ξύλο τον Τσακ Νόρις.
Επειδή όμως τα λόγια δε περιέχουν κανένα ρίσκο, έχουν ελάχιστη αξία. Στο ρινγκ άλλωστε, δεν ανεβαίνεις με το στόμα.
Το αντίθετο συμβαίνει με τις πράξεις, οι οποίες κρίνονται από το καθένα και ανά πάσα στιγμή.
Πανεύκολο είναι να πετάς ένα γενικόλογο ''πάρτε παίκτες ρεεεεεεεεεε'', δύσκολο είναι να τους βρεις. Αφενός γιατί στην πρώτη στραβή, θα την ακούσεις, επειδή έφερες αυτούς και όχι άλλους.
Αφετέρου επειδή το ακόμα δυσκολότερο στην εποχή που περνάμε, είναι να βρεις χρήματα να τους πληρώσεις.
Πάω στοίχημα, ότι αν ανατρέξετε σε παλιότερες δημοσιεύσεις των επιφανών μελών του κινήματος ''εμείς τα λέγαμε'', θα διαπιστώσετε ότι το αγαπημένο τους καλοκαιρινό θέμα ήταν το ύψος του ανοίγματος, γαρνιρισμένο με εξυπνακισμούς του τύπου ''πού πήγαν τα λεφτά''.
Το περσυνό άνοιγμα βεβαίως, προέκυψε ακριβώς επειδή δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα από τα προβλεπόμενα έσοδα.
Σε τελική δηλαδή, αυτοί που γκρίνιαζαν για το άνοιγμα, γκρινιάζουν τώρα επειδή η διοίκηση δεν κάνει το ίδιο λάθος για το οποίο γκρίνιαζαν πέρσυ!!!
Μονά-ζυγά δικά μας δηλαδή ή αλλιώς και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
Ε λοιπόν, δε γίνεται, πρέπει να διαλέξουμε. Οταν ρισκάρεις και κάνεις ανοίγματα χωρίς να έχεις εξασφαλισμένο τον πισινό σου, κινδυνεύεις να μπεις μέσα. Οταν δε ρισκάρεις, οι πιθανότητες συρρικνώνονται, αλλά αυξάνουν οι πιθανότητες να εκτεθείς αγωνιστικά.
Μία και η κουβέντα για τα οικονομικά πάντως, η αλήθεια είναι ότι την τελευταία 5ετία ο κόσμος του ΠΑΟΚ κατέκτησε και δικαίως, τον τίτλο του ''βασικού χρηματοδότη της ομάδας''.
Ο βασικός αυτός χρηματοδότης, προσέφερε φέτος λιγότερα χρήματα.
Τον κατηγόρησε κανείς?
Δε νομίζω, θα ήταν άλλωστε κρίμα κι' άδικο να ακουστεί το παραμικρό για έναν λαό που τηρουμένων των αναλογιών, κράτησε όρθια την ομάδα από το υστέρημά του, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία στις εποχές που ζούμε.
Οταν όμως το ποσό που διαθέτει ο ''βασικός επενδυτής'' μειώνεται, πως δικαιολογείται η απαίτηση για υπερβάσεις?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου