Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Από τον Κοσκωτά, ως το Βαγγέλα..

Επειδή σήμερα γύρισε το μυαλό μου με την ανακοίνωση του γαύρου, όπου κατηγορεί τον Ιβάν Σαββίδη επειδή δε θέλει να πληρώσει τα χρέη της ΠΑΕ προς το δημόσιο (οι δανεισμοί των Τάτων στο ρούλη αποπληρώθηκαν με μαθήματα Γκεμπελισμού αφού ο Ιβάν θέλει να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο και μάλιστα cash χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα), αξίζει να θυμηθούμε ιστορίες από το παρελθόν, που ξεγυμνώνει αυτούς που κάνουν υποδείξεις.

Κατ' αρχήν να επισημάνουμε, πως είναι εξωφρενικό, ο κατηγορούμενος για εμπλοκή στους στημένους αγώνες Βαγγέλας Μαρινάκης, η ΠΑΕ του οποίου έφαγε πρόσφατα πρόστιμο 2εκ ευρώ και βάλε από το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις, να κάνει υποδείξεις που αφορούν τη νομιμότητα.
Ειδικά όταν η ομάδα του είναι πρωταγωνίστρια του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικοκοινωνικού Σκανδάλου στην πρόσφατη ιστορία του τόπου, μια και το Σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης του Κοσκωτά, δεν είχε  μόνο αθλητικές διαστάσεις. αφού όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, ο εντιμότατος πρώην ιδισκτήτης της ΠΑΕ gay, δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα, με τη μεσολάβηση του γνωστού γαυροπαράγοντα Γιώργου Λούβαρη.
Σε ότι αφορά το κομμάτι που αφορά την ΠΑΕ gay, ο Κοσκωτάς βουτώντας χρήματα των Ελλήνων καταθετών από την τράπεζά του, έφερε στην ομάδα του παικταράδες όπως ο Ντέταρι, την ίδια στιγμή που αγόραζε σε εξωφρενικές τιμές ότι κυκλοφορούσε στην Ελληνική ποδοσφαιρική αγορά.
Όταν κάποια στιγμή αποκαλύφθηκε το Σκάνδαλο, ο Κοσκωτάς εξαφανίστηκε από τη χώρα, για να αποκαλυφθεί στην πορεία ότι έφυγε από την Ελλάδα με το αεροπλάνο του επιχειρηματία Σαλιαρέλη, στον οποίον ''πλήρωσε'' για την ευγενή χειρονομία του, χαρίζοντας του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ gay.
Για να μη μακρυγορούμε, ο γαύρος βρέθηκε σε αδιέξοδο, μια και ο πακτωλός των χρημάτων που είχαν δαπανηθεί για να γίνουν οι μεταγραφές, έπρεπε να επιστρέψουν στους λογαριασμούς των Ελλήνων καταθετών, αφού αυτοί είχαν πληρώσει εν αγνοία τους για να απολαμβάνουν οι γαύροι τις ντρίπλες του Ντέταρι.
Τελικά η λύση δόθηκε, αλλά αξιομνημόνευτο είναι πως λίγο πριν γίνει αυτό, ο τότε βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Μαρινάκης, είχε ζητήσει μέσω συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση, να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες τα κερατιάτικα της ομάδας του.
Για όσους αναρωτιούνται who is Μιλτιάδης Μαρινάκης και κάνουν τους αυτονόητους συνειρμούς, τους γνωστοποιούμε πως δεν κάνουν λάθος!
Πρόκειται για τον πατέρα του Βαγγέλα (που έχει φύγει από τη ζωή), αυτού δηλαδή που σήμερα κάνει μαθήματα και νουθεσίες για αποπληρωμή χρεών στο δημόσιο.
Κατά σύμπτωση, λίγο μετά, με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ο γαύρος απαλλάχτηκε από τα χρέη και αποπλήρωσε σιγά-σιγά και με δόσεις, μέρος του πρωτογενούς κεφαλαίου.
Τα πρόστιμα, οι τόκοι χαρίστηκαν και τα υπόλοιπα, τα πλήρωσαν οι γονείς σας. Για την ιστορία, σύμφωνα με το πακέτο της χαριστικής ρύθμισης, η ΠΑΕ αππλάχτηκε από τις απαιτήσεις της Τράπεζας Κρήτης μέχρι του ποσού των 2.6 δισ, δρχ το οποίο κατέβαλε το Δημόσιο!!! Διαγράφηκαν επίσης οφειλές στο Δημόσιο οφειλές ύψους 3δισ δρχ, ενώ πάγωσαν κάπου 5.5 δισ λόγω εκκρεμοδικείας

Συνοπτκά, από τα 11δισ που εκλάπησαν από την Τράπεζα Κρήτης για ανάγκες του γαύρου, η ΠΑΕ τους πλήρωσε 1.6 δισ σε 120 άτοκες δόσεις...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου