Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

O Garcia και ο Καυλωμένος Ιερέας!



Με βάση τη δική μου οπτική, τo θέμα  Garcia πλέον έχει αποκλειστικά και μόνο ηθικές διαστάσεις! Ο παίκτης είναι τελειωμένος ποδοσφαιρικά, ειδικά έτσι όπως εξελίσσεται η παρουσία του στην Ξάνθη, αλλά αυτό ποσώς με απασχολεί!

Ούτως ή άλλως, οι φορές που αναφέρθηκα στα γεγονότα που πρωταγωνίστησε δεν είχαν ποτέ μα ποτέ ως γνώμονα την αγωνιστική του παρουσία. Το αν θα έπρεπε να φοράει τη φανέλα βασικού, αν άξιζε να είναι στις αποστολές, αν ταίριαζε στα συστήματα του εκάστοτε προπονητή, δε με απασχόλησαν. Ήταν δικαίωμα του δώνι, του Στέφενς, ακόμα και αυτού του απίθανου Κεχαγιά με τη μονίμως τρομοκρατημένη φάτσα.
Επειδή όμως το ζήτημα είναι 100% ηθικό και το πουστηλίκι που ζει και βασιλεύει στον ΠΑΟΚ καταστρέφει  πάνω απ΄όλα την ομάδα, σας υπόσχομαι πως όσο περνάει από το χέρι μου, τίποτα δε θα πέσει κάτω και κάθε μπινές-κατεργάρης θα βγει κάρτα, για να λάβει αυτό που του αξίζει.
Εκείνο που οφείλει να καταλάβει ο κόσμος είναι πως δε γίνεται να διαβάζει ένα πρωτοσέλιδο ή ένα ρεπορτάζ και να βγάζει βιαστικά το συμπέρασμα που εκείνος επιθυμεί, αφενός γιατί δε μπορεί να γνωρίζει αν είναι αληθές, αφετέρου ακόμα και αν είναι, ίσως του διαφεύγουν ουσιώδεις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Τα ΜΜΕ άλλωστε παραδοσιακά επιδίδονται στην αποκάλυψη της μισής αλήθειας, που όχι μόνο ισοδυναμεί με ψέμα, αλλά πολλές φορές διαστρεβλώνει εξ' ολοκλήρου την πραγματικότητα.
Πάρτε κι ένα σύντομο παράδειγμα, πριν προχωρήσουμε:
Κάποτε επισκέφτηκε την Αμερική, ένας θρησκευτικός ηγέτης. Ήταν 10ετία του 60, τότε που οι ΗΠΑ βρίσκονταν στο επίκεντρο του παγκόσμιου μεταναστευτικού ρεύματος, με ότι αυτό συνεπάγεται όπως εύκολος πλουτισμός, νέα ήδη κι έθιμα, σεξουαλική απελευθέρωση, ναρκωτικά κλπ-κλπ.
Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο λοιπόν, ο θρησκευτικός ηγέτης έπεσε πάνω σε αμέτρητα μαρκούτσια Αμερικανών ARD που του ζητούσαν δηλώσεις,
Οι συνοδοί του απάντησαν πως δε θα κάνει καμμία δήλωση και πως θα παραθέσει συνέντευξη τύπου την επόμενη, για να απαντήσει σε όλους.
Οι ARD συνέχιζαν με το γνωστό βουητό που θύμιζε μελίσσι, με τους συνοδούς του να δίνουν την ίδια στερεότυπη απάντηση.
Μέχρι που κάποιος κοντός ARD πετάχτηκε μπροστά στον Ιερωμένο, ρωτώντας τον ''αλήθεια σεβασμιότατε, σκοπεύετε να επισκεφτείτε κάποιο bar στο διάστημα της παραμονής σας?''
Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ερωτήσεις που χάνονταν στο βουητό, αυτή ακούστηκε καθαρά και ο Ιερωμένος έπρεπε να απαντήσει.
Εκτός των άλλων, ήταν εξαιρετικά οξυδερκής και ήξερε πως μπορούσε να χειριστεί το λόγο, βάζοντας στη θέση του το θρασύ ARD.
''Αλήθεια, υπάρχουν bar στην Αμερική?'', απάντησε, αποστομώνοντας τον ARD!
Έτσι νόμιζε τουλάχιστον, αφού την επόμενη μέρα η πρώτη σελίδα της εφημερίδας που εργαζόταν ο ARD, έγραφε με πηχυαίους τίτλους το εξής:
''Το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο σεβασμιότατος μόλις πάτησε το πόδι του στη χώρα μας ήταν: 
ΥΠΆΡΧΟΥΝ BAR ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ?
Αν το καλοδείτε, ο ARD δεν έγραψε ψέματα! Το πρώτο πράγμα που είπε ο Ιερωμένος όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο, ήταν αυτό!
Με τον τρόπο που το έγραψε όμως και κυρίως, παραλείποντας όσα είχαν προηγηθεί, διαστρέβλωσε εντελώς την εικόνα, δίνοντας την εντύπωση ότι ο παπάς κατέβηκε με σηκωμάρες από το αεροπλάνο και το πρώτο που τον ένοιαζε ήταν να πάει κάπου να τον χώσει για να ξεχαρμανιάσει..
Αφορμή για την ιστορία που σας έγραψα, αποτέλεσε μια διαφωνία που είχα μ' έναν παλιό μου φίλο στο face, που επέμενε ότι ο Pablo δημιουργεί προβλήματα όταν δεν αγωνίζεται και του απαντούσα πως αν δε γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια, δεν είναι σωστό να καταλήγει σε συμπεράσματα.
Διαβάστε λοιπόν τι συνέβη πέρσι πριν τον αγώνα με το λαγό στην Τούμπα, που.αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Garcia.
Έχοντας καταπιεί πουστηλίκια μηνών, όπου είτε τον έβγαζαν γέρο επειδή τραυματιζόταν συνέχεια (τότε που έφταιγε η Μεσήμβρια, ντε), είτε ανέτοιμο (τότε που τους έκανε ρόμπα ο γιατρός της ομάδας), είτε προβληματικό, και έπειτα από συνάντηση με το δώνι, ο Pablo σιγά-σιγά επανήλθε στην ομάδα και άρχισε να αγωνίζεται, αφού δε μπορούσαν να τον κρύβουν άλλο.
Παίζει 60 λεπτά περίπου με Κέρκυρα, Λεβαδειακό για το κύπελλο, όπως και στον επαναληπτικό στη Βοιωτία. Η αποστολή δε θα επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη αφού ακολουθούσε αγώνας με τον Πλατανιά και θα διανυκτέρευε στην Αράχωβα.
Στην πόλη επέστρεψαν οι Κατσουράνης (τιμωρημένος), Λόρενς (τραυματίας) και ο Ουρουγουανός, ο οποίος ενημερώθηκε από το δώνι πως θέλει να μην τον επιβαρύνει για να τον έχει φρέσκο στον επόμενο κρίσιμο αγώνα με το λαγό στην Τούμπα.
Τι καταλαβαίνεται εσείς?
Προφανώς εκείνο που κατάλαβε και ο παίκτης...
Όταν με το καλό επέστρεψε η αποστολή και ξεκίνησε η προετοιμασία, το δώνι έστειλε τον Pablo να προπονείται όχι απλά με τους αναπληρωματικούς, αλλά με τους ''ανεπιθύμητους'' που αποτελούνταν από παίκτες που βρίσκονταν υπό τιμωρία, είτε επειδή είχαν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, είτε γιατί δεν είχαν δεχτεί να λύσουν το συμβόλαιό τους όπως ο Ετό.
Ο Pablo, έκανε το κορόιδο, πήγε μια δύο μέρες και όταν είδε πως η κατάσταση συνεχίζεται χωρίς ο προπονητής να του εξηγεί το λόγο, μάζεψε τα μπογαλάκια του και έφυγε.
Στις εφημερίδες πέρασε, ότι ο Garcia τρελάθηκε επειδή δεν θα έπαιζε βασικός και έφυγε κάνοντας την ομάδα άνω κατω!
Όποια ομοιότητα με την ιστορία του Ιερωμένου που προανέφερα, είναι εντελώς συμπτωματική!
Το σίγουρο είναι πως όσο καυλωμένος ήταν ο Ιερέας, άλλο τόσο έκανε μπουρδέλο την ομάδα ο Pablo επειδή δεν έπαιζε βασικός
....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου