Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Οι επιλογές του ΠΑΟΚ με την 800αρα του Μπινέ!

Η επιδίκαση 800χιλ ευρώ στο δώνι και το επιτελείο (λέμε και καμμιά μ@λακία που και που) του, από το πρωτοβάθμιο αλλά και το δευτεροβάθμιο όργανο οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ, είναι ένα καραμπινάτο σκάνδαλο.

Για όσους δε γνωρίζουν, η ιστορία έχει ως εξής:
Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Δώνης το καλοκαίρι του 2012, προέβλεπε πως μετά την πάροδο των πρώτων μηνών, σε περίπτωση απόλυσής του δικαιούνταν ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσής του μέχρι τέλος της διετούς συνεργασίας, ακόμα κι' αν καθόταν στον ΠΑΟΚ 7-8 μήνες (όπως κι' έγινε).
Λίγους μήνες μετά την έλευση Σαββίδη, ο τελευταίος ενημέρωσε το δώνι πως η φιλοσοφία του δε συνάδει με εξασφαλισμένες συμβάσεις-αργομισθίας, αλλά με την παροχή κινήτρων με υψηλές απολαβές.
Του πρότεινε λοιπόν να μην αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα της υπογεγραμμένης σύμβασης, αλλά να προστεθεί στο υπάρχον, πριμ κατάκτησης κυπέλλου ύψους 300χιλ ευρώ (!!!) όπως και ρήτρα απόλυσης 200χιλ ευρώ.
Με άλλα λόγια, αν ο ΠΑΟΚ αποφάσιζε να σπάσει το συμβόλαιο δε θα ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει στο ακέραιο το συμβόλαιο μέχρι τη λήξη του, αλλά 200χιλ.
Το δώνι συμφώνησε και υπέγραψε την αναπροσαρμογή της συμφωνίας.
Μ' αυτόν τον ξεκάθαρο όρο, ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε περίπτωση να κινδυνεύσει να πληρώσει ούτε ευρώ παραπάνω, αν η απόφαση έβγαινε από κάποιο ''κανονικό δικαστήριο''.
Μιλάμε όμως για δυο όργανα που υπάγονται στην ΕΠΟ, που με τη σειρά της ελέγχεται σε απόλυτο βαθμό από τον άντρα της γκόμενας του Ζαρντίμ και αντιλαμβάνεσθε πως κάθε χτύπημα στο Σαββίδη θα τους έκανε πιο αρεστούς στο μεγάλο αφεντικό.
Είναι σίγουρο πως σε περίπτωση προσφυγής του ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια, η ομάδα θα έβρισκε το δίκιο της και το δώνι θα έπαιρνε αυτό που δικαιούνταν.
Η αλήθεια είναι ότι στον ΠΑΟΚ σκέφτηκαν σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, σε μια τέτοια περίπτωση  όμως θα βρισκόταν αντιμέτωποι (και ορθώς) με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, που θα έδινε στην κάθε ομάδα που αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να ζητάει αφαίρεση βαθμών και μηδενισμό.
Αν σκεφτείτε μάλιστα πως η ΕΠΟ χτύπησε πισώπλατα σε μια περίπτωση που το δίκιο ήταν ξεκάθαρα με το μέρος του δικεφάλου, φανταστείτε τι θα γινόταν όταν το δίκιο ήταν με το μέρος της ΕΠΟ.
Ενημερωτικά επίσης, στον ΠΑΟΚ έψαξαν και διαπίστωσαν πως η φύση της υπόθεσης δεν επιτρέπει την προσφυγή στο cas.
M' όλα αυτά τα δεδομένα, πιστεύετε ότι θα άξιζε τον κόπο να φτάσει στα άκρα, προσφεύγοντας στα πολιτικά δικαστήρια?

1 σχόλιο:

  1. Στα ΑΚΡΑ με κάθε κόστος!!!! Ούτως ή άλλως δεν αλλάζουν τα πράγματα χωρίς να χυθεί ΑΙΜΑ!!!! Παμε να τους το πιούμε λοιπόν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή