Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο Λούκας, το Κωλοπιάσιμο, ο Προγραμματισμός και οι ''ξέρω' γω-να' ουμ''...


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ουκρανικού τύπου, η συμφωνία του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι για την απόκτηση του Λούκας ανέρχεται σε 1εκ συν το 40% σε περίπτωση μεταπώλησης. Ακόμα κι' αν  δεχτούμε πως οι Ουκρανοί φουσκώνουν τα νούμερα για ευνόητους λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, τα πραγματικά δεδομένα δε μπορεί να παρουσιάζουν θεαματικές διαφορές.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, μιλάμε για κανονικό κωλοπιάσιμο, αν αναλογιστούμε πως το συμβόλαιο του Λούκας ολοκληρώνεται σε έξι μήνες, ο παίκτης σέρνει να φύγει κι' εξ' αυτού του λόγου το προηγούμενο 6 μηνο είχε παραχωρηθεί ως δανεικός.
Τα χρήματα που δαπανά κάθε ομάδα για τη μεταγραφή κάποιου αθλητή άλλωστε, έχουν άμεση σχέση με το υπόλοιπο του συμβολαίου του αφού σε τελική, αυτό εξαγοράζεται.
Ο Τοροσίδης για παράδειγμα κόστισε μόλις 500χιλ στους Ρωμαίους, διότι το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν αυτό το καλοκαίρι. Κι' επειδή ο γαύρος γνώριζε ότι θα φύγει, προτίμησε να βάλει μερικά ψιλά -για τα Ιταλικά δεδομένα - στα ταμεία του, αφού όπως λέει κι ο λαός, από το ολότελα καλή κι' η Παναγιώταινα.
Εκτός αυτού, κάθε είδους  διαπραγμάτευση, επηρεάζεται από παράγοντες όπως η πίεση που νοιώθει κάθε πλευρά, οι ανάγκες που έχει, η στρατηγική ακόμα και η μπλόφα.  Στην περίπτωσή μας, ενώ το αβγό θα έπρεπε να βρίσκεται στον πισινό των Ουκρανών και οι όροι της συναλλαγής να περιστρέφονται γύρω από κάτι σαν χαρτζιλίκι, ακούμε για εξωπραγματικές συμφωνίες, όχι σε σχέση με την αξία του παίκτη, αλλά με τα τραπουλόχαρτα που έχει στην κατοχή της η Καρπάτι.
Καλώς ή κακώς, αν η συμφωνία δεν προχωρούσε,  οι Ουκρανοί θα έχαναν κανά 700 χιλ για έναν παίκτη του οποίου έχουν απλώς τα δικαιώματα, αφού εγκεφαλικά βρίσκεται εκτός Καρπάτι. Σε 6 μήνες μάλιστα, θα τα έχαναν και αυτά, χωρίς να πάρουν φράγκο.
Ο ΠΑΟΚ θεωρητικά δε θα είχε πρόβλημα αφού με τα χρήματα που είναι διατεθειμένος να χώσει για τον Ισπανό, θα μπορούσε να βρει και άλλους Λούκας.
Κι' όμως, τα δεδομένα αντιστρέφονται αφού ο χρόνος πιέζει και επίσης, ο κόσμος περιμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Όσο ο χρόνος πιέζει τον ΠΑΟΚ όμως, άλλο τόσο θα έπρεπε να πιέζει και τους Ουκρανούς κάτι που όμως δεν τεκμαίρεται από όσα που προκύπτουν από τη διαφαινόμενη συμφωνία των δύο πλευρών...
Αναλογιστείτε τι θα γινόταν, αν σε μερικές ώρες διαβάζαμε πως η μεταγραφή χάλασε επειδή τα ανταλλάγματα που ζήτησαν οι Ουκρανοί θεωρήθηκαν υπερβολικά.
Το ''πάρε μπούλο ρε παπατζή Ιβάν με τα καβούρια στις τσέπες'' θα ήταν τη ηπιότερο σχόλιο!
Το ότι στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει προγραμματισμός είναι οφθαλμοφανές κι' αυτό φαίνεται ακόμα και από την περίπτωση Λούκας που ενώ ήταν γνωστός σε όλους μας και πριν 6 μήνες σχεδόν μονοπώλησε το μεταγραφικό ενδιαφέρον, ξεχάστηκε και επανήλθε, μόλις κυκλοφόρησε η φήμη περί μεταγραφής του σε ομάδα της πατρίδας του, με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να γίνονται με το πιστόλι στον κρόταφο! Τόσο για επικοινωνιακούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους, που βεβαίως αφορούν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που πλέον είναι κοντά.
Από την άλλη πλευρά βεβαίως, είναι ηλίου φαεινότερο πως η γενικότερη πίεση που ασκείται από τον κόσμο και τους ανεγκέφαλους ραδιοφωνατζήδες ή bloggers του ''ξέρω' γω-να' ούμ'' που γνωμοδοτούν επί παντός επιστητού χωρίς περιεχόμενο στο λόγο, χωρίς ουσία στην κριτική παρά μόνο με άναρθρες κραυγές, χειροτερεύει περισσότερο την κατάσταση και συνιστά ένα επικίνδυνο κοκτέιλ με συνέπειες που ίσως δε μπορεί να διαβλέψει κανείς  σήμερα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν αρχίσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου