Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Pablo Garcia: Οταν Επεσαν οι Μάσκες...

''Ουδέν κρυπρόν υπό τον ήλιον'' έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά στην περίπτωση ΠΑΟΚ-Γκαρσία αποδείχτηκε ότι δεν χρειάζεται πάντα να βγαίνει ο ήλιος για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Ορισμένες φορές το ψέμα είναι τόσο οφθαλμοφανές και η μεθόδευση κατασκευασμένη με τόσο πρόχειρο τρόπο, που το φως της αλήθειας λάμπει πριν καλά-καλά αρχίζει να χαράζει.
Τις προηγούμενες μέρες, οι κυρίαρχες απόψεις για την αποχώρηση του Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ ήταν δύο:
Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πείσθηκε από την προσπάθεια απαξιώσης του παίκτη ώστε να εμφανισθεί στα μάτια της κοινής γνώμης ως ένα κακομαθημένο παιδάκι που έκανε ό,τι έκανε διότι δεν έπαιζε, ενώ το υπόλοιπο συντάχθηκε πλήρως με τον προαναφερθέν παπά, πιπιλίζοντας την καραμέλα ''ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα'' και άλλα συναφή. Το ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πάνω απ' όλα είναι γεγονός, αρκεί αυτό το ''όλα'' να είναι κρυστάλλινο, διαυγές και να μην κουβαλά ούτε υποψία κατασκευασμένου ψέματος, λάσπης ή προπαγάνδας.
Οι υποστηριχτές της δεύτερης άποψης μάλιστα γαρνίριζαν την αποστομωτική επιχειρηματολογία τους με ατάκες του τύπου ''όχι στην προσωπολατρεία''-''ο Ιβάν ξέρει'' λες και το ''ο Ιβάν ξέρει'' δεν παραπέμπει σε προσωπολατρικές λογικές.
Η αλήθεια είναι πως ουδείς απ'όσους ήταν στο πλευρό του Πάμπλο αμφισβήτησαν τις προθέσεις του ιδιοκτήτη, δε θα μπορούσαν να το κάνουν άλλωστε για κάποιον που έχει ήδη διαθέσει 25εκ σε μια χρεωμένη ΠΑΕ μιας χώρας, που αύριο-μεθαύριο μπορεί να μην υφίσταται.
Οι εξελίξεις όμως ήταν τόσο καταιγιστικές που φώτισαν απολύτως το τοπίο και έβγαλαν στον τάκο τους ηθικούς αυτουργούς.
Την επόμενη της λύσης συμβολαίου, ο Ιβάν έβγαλε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αποκάλυπτε ότι ζητήθηκε από τον παίκτη ραντεβού ο οποίος το αρνήθηκε.
Αυονόητο είναι πως ο Ιβάν δεν είχε κανέναν λόγο να πει ψέματα.
Λόγο να πει ψέματα δεν είχε όμως ούτε ο Γκαρσία, που διέψευσε ότι του γνωστοποιήθηκε η επιθυμία του ιδοκτήτη!!!
Κάπου εκεί, το πράγμα άρχισε να βρωμάει άσχημα. Ηταν φανερό πως είτε ένας από τους δύο έλεγε ψέματα, είτε κάποιος ενδιάμεσος είχε φροντίσει να μη μεταφέρονται αυτούσια τα μηνύματα της κάθε πλευράς στην άλλη.
Το PAOK 24 που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα να νομίζουμε ότι πολέμά το Βρύζα (sic), ανέφερε ότι ο Βρύζας είχε ρωτήσει πριν 1.5 μήνα τον παίκτη, αν θα ήθελε να βρεθεί με το Σαββίδη.
Προσέξτε, δεν του είπε ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε να τον συναντήσει -όπως θα ήταν το πρέπον- αλλά τον ρώτησε ΑΝ θα ήθελε, κάτι που είναι μέρα με τη νύχτα όπως αντιλαμβάνεσθε.
Ο Γκαρσία ήταν θολωμένος, η ''ιδέα'' μεταφέρθηκε σε στιγμή που είχε αποφασίσει να φύγει και αρνήθηκε!
(Ξανα)προσέξτε όμως, δεν αρνήθηκε την πρόταση του Ιβάν -που δεν την έμαθε ποτέ-, αλλά την..ιδέα του Βρύζα να γίνει συνάντηση, που είναι φανερό ότι με τον τρόπο που μεταφέρθηκε έμοιαζε με ικεσία και όχι ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο...
Και ρωτάω το εξής απλό: Σε περίπτωση που δεν είχε προκληθεί όλος αυτός ο ντόρος, σε περίπτωση που όλοι μας υιοθετούσαμε την άποψη ότι ο Γκαρσία είναι ένας σκατοχαρακτήρας που κάνει μπάχαλο την ομάδα επειδή δεν παίζει και κάναμε τουμπεκί αποδεχόμενοι ότι ορθώς εξελιχθηκαν έτσι τα πράγματα, θα είχαμε μάθει την αλήθεια?
Γιατί η αλήθεια που μάθαμε και το ξεμπρόστασμα των κατεργάρηδων, μας απέδειξε ότι το δόγμα ''ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα'' δεν το εφάρμοσαν στην πράξη οι ενδιάμεσοι κομιστές της επιθυμίας του Σαββίδη για συνάντηση αλλά και όσοι φροντίζουν την ενημέρωση του μεγαλομετόχου.
Φάνηκε λοιπόν ότι ο Ιβάν όντως δεν ήξερε, διότι άλλα ζητούσε κι' άλλα μεταφέρονταν.
Επειτα απ' αυτό, υπάρχει κάποιος που να είναι τόσο σίγουρος πως η απαίτηση Γκαρσία για συμμετοχή στην 11άδα που υιοθέτησε ο Σαββίδης, είναι αληθής?
Ο Ιβάν δε γίνεται να ήταν αυτήκοος μάρτυρας, ούτε στέκει το ενδεχόμενο να του το σφύριξε κάποιος φροντιστής.
Πρόκειται εμφανώς για κάτι που μεταφέρθηκε από το Δώνη κι' έτσι έφτασε στα αυτιά του ιδιοκτήτη!
Το θέμα Γκαρσία, πρέπει να κλείσει τώρα, που οι κατεργάρηδες αποκαλύφθηκαν. Δεδομένο είναι πως οι παρενέργειές του θα ανοίξουν άλλα θέματα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.
Αφού πλέον η αλήθεια μαθεύτηκε, ας έχουν όλοι κατά νου πως το πρόβλημα με όσους ψυλλιάστηκαν πως κάτι ύποπτο συμβαίνει, δεν ήταν ούτε προσωπολάτρες, ούτε αμφισβήτησαν τις προθέσεις του μεγαλομετόχου.
Ολοι είμαστε σίγουροι ότι ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη, θα μας χαρίσει μεγαλύτερες στιγμές και από αυτές που ζήσαμε στην Πόλη.
Εκείνο που τρόμαζε τον ΠΑΟΚτσή, ήταν η σκέψη ότι μπορεί να μην ξαναέβλεπε τέτοια πρόσωπα έπειτα από θριάμβους.
Κι΄όσο στον ΠΑΟΚ κυκλοφορούν πρόσωπα που άλλα τους λένε κι'  άλλα μεταφέρουν, που δεν έχουν μπέσα, που ενδιαφέρονται κατ΄αρχήν να σώσουν το τομάρι  τους, οι εικόνες αυτές θα έμοιαζαν μακρινές, όσα χρήματα κι' αν έχωνε ο ιδιοκτήτης ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου