Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ποιός Βιβιάν? Ιδού το Βασικό Πρόβλημα του ΠΑΟΚ..

Ομολογώ ότι δεν είδα τον αγώνα στο Ελ-Πάσο. Ούτε στο ράδιο δεν τον άκουσα και πληροφορήθηκα το αποτέλεσμα το βράδυ.

Για να είμαι ειλικρινής, κατάλαβα το στραπάτσο όταν άνοιξα το face κι' έπεσα πάνω σε αμέτρητα μπινελίκια για τον Βιβιάν. Εντρομος κλίκαρα στα sites και εκεί είδα το κλαρίνο που κάναμε.
Αυτή η μίνι εισαγωγή, εξηγεί τους λόγους πως δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω την εμφάνιση του Βραζιλιάνου και της ομάδας στο συγκεκριμένο παιγνίδι.
Είμαι πεπεισμένος όμως πως δεν είναι απαραίτητο να έχω δει έναν αγώνα για να εκφράσω άποψη. Στον αθλητσμό άλλωστε υπάρχουν βασικοί κανόνες, η γνώση των οποίων αρκούν για να καταλάβεις περισσότερα ακόμα και απ' αυτούς που βλέπουν ή νομίζουν ότι παρακολουθούν ένα παιγνίδι.
Το να επικεντρώνεται λοιπόν το ανάθεμα σε έναν παίκτη, είναι δείγμα προβληματικής ομαδικής λειτουργίας. Εχοντας παρακολουθήσει όλους τους αγώνες του φετεινού ΠΑΟΚ,το συμπέρασμα είναι πως μετά από κάθε στραβή προκύπτει ένα εξιλαστήριο θύμα.
Σήμερα ήταν ο Βιβιάν, χθες ο Σάλπι, προχθές το Λαζάρ, παλιότερα ο Λινό, ο Κουμαλό, ο Ετο και πάει λέγοντας.
Είναι καρατσεκαρισμένο πως όταν η έννοια ''ομαδική λειτουργία'' δεν υφίσταται -όπως στον φετεινό ΠΑΟΚ- οι άτυχες στιγμές κάθε αγώνα να αναδεικνύουν -τουλάχιστον- έναν αδύναμο κρίκο που θα τραβάει όλο το μπινελίκι σα μαγνήτης.
Οταν η εικόνα που βλέπεις δε σε αγαλιάζει, δε σε γεμίζει -προσέξτε δε λέω να σε ενθουσιάσει αλλά κάτι πολύ λιγότερο- τότε μοιραίως θα μείνεις με την ανάμνηση του παίκτη που έκανε τη χειρότερη εμφάνιση, την πιό καραμπινάτη γκέλα ή που έχασε την πιό κραυγαλέα ευκαιρία.
Σήμερα ήταν ο Βιβιάν, αύριο θα είναι κάποιος από τους συνήθεις υπόπτους ή κάποιο νέο φρούτο.
Δε λέει κάτι αυτό.
Το θέμα είναι πως μια προβληματική ομαδική λειτουργία, αναδεικνύει τέτοιου τύπου εξιλαστήρια θύματα. Κι' αυτό γιατί αν η ομάδα έπαιζε στοιχειωδώς οργανωμένο ποδόσφαιρο -όχι με την Καλλιθέα αλλά γενικώς- στιγμές σαν αυτές που προκαλούν μπινελίκια στον κάθε Βιβιάν θα επαναμβάνονταν, απλώς θα περνούσαν απαρατήρητες, χαμένες μέσα στην αξιοπρεπή ομαδική λειτουργία.
Οσο και να γκρινιάζετε για τον κάθε Βιβιάν λοιπόν, δεν ψήνομαι.
Αν κάνουμε μια μίνι αναδρομή άλλωστε, θα διαπιστώσετε ότι όλοι σχεδόν οι παίκτες του φετεινού ΠΑΟΚ έχουν λάβει τον τίτλο του άχρηστου και του επικίνδυνου.
Κατ' εμέ το βασικό πρόβλημα παραμένει ότι το πρώτο επίσημο ματς το είδα μέσα καλοκαιριού, έκτοτε έχουν περάσει 6 μήνες και ακόμα δεν έχω δει μια εμφάνιση της προκοπής...

2 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 2013 ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΙΘΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω ότι αναφέρομαι στους 6 μήνες της φετεινής χρονιάς! Αν πάλι εσύ ικανοποιήθηκες από την εμφάνιση στην Κομοτηνή, ή δε σε προβληματίζει το γεγονός ότι η ομάδα κατέρρευσε μετά την αποβολή του Βιβιάν σε παιγνίδι με ομαδα Β εθνικής (αν ήταν γαύρος τι θα παθαίναμε άραγε?) σου λέω ότι είναι σοβαρές ενδείξεις ανυπαρξίας καθοδήγησης από τον πάγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή