Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Επιστροφή Ζαγόρ και Εγκλεισμός στο Δρομοκαίτειο!!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, υπάρχουν τρεις κατηγορίες δημοσιογράφων:
Εκείνοι που έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση άρα διαθέτουν γνώση, άσχετα το αν γράφουν την αλήθεια ή όχι.
Εκείνοι που ζουν και υπάρχουν για να παίζουν παιγνιδάκια και να εξυπηρετούν καταστάσεις, αβαντάροντας παράγοντες μανατζαραίους κτλ.
Υπάρχει και μια ακόμη κατηγορία,
που ο κόσμος αγνοεί. Συνηθίζει άλλωστε να ακούει και να διαβάζει, όχι μόνο χωρίς να αντιλαμβάνεται το περιεχόμενο της ''γνώσης'' που του παρέχεται, αλλά και του προσώπου που του μεταφέρει τις πληροφορίες. Κι' επειδή ο δημοσιογράφος εκφράζεται δημοσίως -προκύπτει και από την ετυμολογία της λέξης- ο καθένας έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια της αξιοπιστίας του.
Υπάρχει λοιπόν μια τρίτη κατηγορία, των άσχετων-ανενημέρωτων, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στο χώρο, απλώς κρυφακούν αυτά που κυκλοφορούν, διαβάζουν αριστερά και δεξιά όσα γράφουν οι δύο πρώτες κατηγορίες και κατασκευάζουν σενάρια από το μυαλό τους.
Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκει η σημερινή Αποκάλυψη της ιστοσελίδας difernews.gr., περί επιστροφής Ζαγοράκη στον προεδρία του ΠΑΟΚ έπειτα από επιθυμία Σαββίδη. Ακουσε ο τύπος τις απόψεις περί εκτίμησης του Ιβάν προς τον τέως μετά τη συνέντευξη τύπου, ίσως να διάβασε και κανά δικό μου σχόλιο του τύπου ''ακόμα κι' αν έθαψαν τα λεγόμενα Ιβάν για Ζαγόρ, αυτά που θα συμβούν στην πορεία δε θα μπορούν να τα θάψουν'' κι' έβγαλε το πόρισμα!
Στο φινάλε όλου αυτοί, δεν αναλαμβάνει κάποια ευθύνη, ούτε διατρέχουν κάποιο ρίσκο.
Εκτός αν θυμάστε να λογοδότησαν κάπου ο Θωμαίδης που ''αποκάλυψε'' πριν 1.5 χρόνο ότι ο Ζαγοράκης είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ ή η εφημερίδα Sportday με το αποκλειστικό δημοσίευμα ότι ο Ζαγοράκης έγινε μάνατζερ!!!
Το μόνο που έγινε ο Ζαγοράκης μετά την  αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ ήταν να ανοίξει ΠΡΟ-ΠΟτζήδικο, αλλά αυτό δεν το αποκάλυψε κανένα λαγωνικό της ενημέρωσης.
Για να αντιληφθείτε πόσο της πλάκας είναι το σημερινό δημοσίευμα, αναφέρει μέσα επί λέξει ότι: ''Αυτό όμως που ουσιαστικά αναμένεται να προκύψει από την σημερινή συνέλευση και να προκαθορίσει και τις μελλοντικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να «καθαρίσει» το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη, αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση του ανοίγματος στην ΠΑΕ επί προεδρίας Ζαγοράκη, ποσού ύψους 320 χιλιάδων ευρώ!

 Προφανώς αγνοεί ο στόκος ότι θέματα, που αφορούν αμοιβές μελών διοικητικού συμβουλίου, μπορούν να συζητηθούν ΜΟΝΟ σε τακτικές γενικές συνελεύσεις και η επόμενη τακτική γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι στα τέλη Δεκεμβρίου.
Για τόσο μπούφο μιλάμε.

Θυμίζω επίσης ότι η ίδια ιστοσελίδα πριν από περίπου 9 μήνες, είχε αποκαλύψει επίσης σε...αποκλειστικότατα, ότι ο Ζαγοράκης παραιτείται από τον ΠΑΟΚ και αναλαμβάνει πόστο στην Uefa. Κι' επειδή η βλακεία και το θράσος πάνε πάντα πακέτο, όταν λίγες εβδομάδες αργότερα ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε από τον ΠΑΟΚ έπειτα από τα γεγονότα με τον Ατρόμητο, ο συντάκτης πανηγύριζε επειδή δικαιώθηκε! Μόνο που ο Ζαγοράκης δεν είχε παραιτηθεί για να πάει στην Uefa, αλλά εξ' αιτίας των γεγονότων με τον Ατρόμητο. Αφήστε που δεν πήγε σε καμμία Uefa...


Kι επειδή η βλακεία και το θράσος συνιστούν ένα άκρως επικίνδυνο κοκτέιλ, στο σημερινό παραμύθι περί επιστροφής στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μνημονεύεται εκείνο το αποκλειστικό, ως πειστήριο εγκυρότητας!Μιλάμε δηλαδή για περίπτωση που χρήζει επειγόντως εγκλεισμό στο Δρομοκαίτειο!

Η αλήθεια είναι ότι αναφορικά με το μέλλον του Ζαγοράκη, ακόμα και κάποιος που ζει σε σπηλιά του Αφγανιστάν και χρησιμοποιεί απλώς τη δύναμη της λογικής, αυτό είναι περίπου προβλέψιμο.
Εκ των πραγμάτων ο Ζαγόρ, δε μπορεί να γίνει πρόεδρος του Ολυμπιακού, τεχνικός διευθυντής στο Ρούλη, να πάρει δίπλωμα προπονητή μπάσκετ, ούτε να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ομοσπονδίας πίνγκ-πόνγκ.
Εχοντας συνδέσει το όνομα του κατά κύριο λόγο με τον ΠΑΟΚ και την Εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, μοιάζει μάλλον πιθανότερο το μέλλον του να περιλαμβάνει αυτούς ως υποψήφιους βασικούς σταθμούς.
Μπορεί να μη γίνει ποτέ, μπορεί να γίνει σε ένα-δύο-πέντε ή δέκα χρόνια.
Είναι σίγουρο όμως πως όποτε και να γίνει, ο βλαξ που έκανε την αποκάλυψη, θα επανέλθει υποστηρίζοντας: ''Δικαίωση του Difernews.gr, όπως σας είχαμε αποκαλύψει πριν από 9 χρόνια ο Ζαγοράκης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, έπειτα από την πάροδο μιας δεκαετίας, ήρθε η δικαίωση.''
Θα ήταν καλύτερο λοιπόν, να συμπληρώσει αύριο-μεθαύριο και μια αποκάλυψη στο καπάκι περί εθνικής, για να αυξήσει τις πιθανότητες δικαίωσης.
Για την ώρα, καβατζώνω την ''αποκάλυψη΄΄ και την αναδημοσιεύω, όταν με το καλό ανακοινωθούν τα ονόματα των μελών της νέας διοίκησης της ΠΑΕ που θα προτείνει ο Ιβάν.
Ή εγώ θα αποδειχτώ μαλάκας ή εκείνος...
Για την ιστορία, ιδού τι έγραφε ο ΜΑΛΑΚΑΣ για την ανάληψη πόστου Ζαγοράκη στην Uefa, τι έγραψε σήμερα για την επιστροφή του στην προεδρία και πως επιχειρεί να μας περάσει για μαλάκες, επιμένοντας πως δικαιώθηκε...
12/1/2012
Ως κεραυνός εν αιθρία θα ακουστεί στα αυτιά των φίλων του ΠΑΟΚ, η δεδομένη απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ, Θοδωρή Ζαγοράκη, να αποχωρήσει από τα κοινά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν!
Τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και καιρό τον ιστορικό σύλλογο, σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις συγκεκριμένων συνδέσμων κατά του Ζαγοράκη-σχετικά με το άνοιγμα της ΠΑΕ αλλά και τις πωλήσεις-αποχωρήσεις βασικών παικτών όπως του Βιερίνια και του Κοντρέρας-αλλά και τα υβριστικά συνθήματα από μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ κατά του προέδρου στα τελευταία ματς της ομάδας στην Τούμπα, έχουν πείσει τον Ζαγοράκη να πάρει την μεγάλη απόφαση της εξόδου!
Η πρόσφατη τιμωρία της ΟΥΕΦΑ στον σύλλογο έστω και με την μορφή της αναστολής, απλάλειτούργησε σαν κερασάκι στην τούρτα των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον ιστορικό σύλλογο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζαγοράκης φεύγει από την ομάδα, καθώς και πριν από λίγα χρόνια είχε φύγει για ένα εξάμηνο από την ομάδα, αφήνοντας στην θέση του τον Ζήση Βρύζα και μάλιστα η ξαφνική επιστροφή του στον ΠΑΟΚ είχε γίνει αιτία προσωρινής παρεξήγησης με τον τωρινό του συνεργάτη και παλιό του συμπαίκτη.
Η απόφαση του Ζαγοράκη είναι δεδομένη και μόνο ένα θαύμα ή η έλευση ενός οικονομικά ισχυρού επενδυτή στον σύλλλογο θα μπορούσε να την αλλάξει, καθώς πλέον και οι πιο στενοί του συνεργάτες αλλά και οι φίλοι του εντός και εκτός ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει γνώμη ο αγαπημένος Θόδωρος των Παοκτσήδων...
Ο Ζαγοράκης θα είχε φύγει μάλιστα νωρίτερα από την διοίκηση του ΠΑΟΚ, της οποίας ηγείται από το 2007, αν δεν υπήρχε το χρέος προς την Πολιτεία λόγω απλήρωτου ΦΠΑ, χρέος ύψους 2,5 -περίπου- εκατομμυρίων ευρώ, που θα καλυφθεί από την πώληση του Βιερίνια, ίσως και ενός ακόμη πρωτοκλασσάτου παίκτη της ομάδας. Τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων, που έχουν "παγώσει" στον ΠΑΟΚ δεν βαραίνουν την διοίκηση του Δικεφάλου, αλλά χρέη προς το Δημόσιο που έχουν γίνει επί των ημερών Ζαγοράκη,  βαρύνουν αυτόν και τους συνεργάτες του ακόμα και αν αποχωρήσουν από την διοίκηση του πρωτοδικείου.
Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει και οι συνεργάτες του Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ το κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό, αφορά την πρόταση της ΟΥΕΦΑ προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, πρόταση που πήρε σάρκα και οστά στο πρόσφατο ταξίδι του Ζαγοράκη στην Νιόν της Ελβετίας, για την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και αφορά την ένταξη του προέδρου του ΠΑΟΚ σε μια τιμητική -έμμισθη- επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, που αποτελείται από παλιούς μεγάλους διεθνείς ποδοσφαιριστές των Ευρωπαικών γηπέδων, που λειτουργούν ουσιαστικά σαν μια ελίτ -πρεσβευτών της ΟΥΕΦΑ στον κόσμο! Ο Ζαγοράκης επιλέχθηκε σε αυτή την ομάδα, σαν ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 αλλά και ο MVP του Euro που κατέκτησε τότε η εθνική μας ομάδα!
Αυτή η πρόταση όταν θα ανακοινωθεί και επίσημα θα αποτελέσει ουσιαστικά την "δικαιολογία" σε συνδυασμό βέβαια και των όσων αναφέραμε παραπάνω, για την απόφαση-που είναι δεδομένη εδώ και καιρό-του Ζαγοράκη να αποχωρήσει από τα κοινά του ΠΑΟΚ, με "ψηλά το κεφάλι", όπως τουλάχιστον πιστεύει ο ίδιος και θα προσπαθήσουν να το στηρίξουν οι άνθρωποι που ανήκουν στο περιβάλλον του....
Όσον αφορά την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ και το ποιος θα διαδεχτεί τον άνθρωπο που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου, κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας και μέσα από σωστές αλλά και λάθος επιλογές επανέφερε τον σύλλογο στην ελίτ των ευρωπαικών ομάδων, αυτό είναι άγνωστο προς το παρόν...

Από τον/την Γιώργος Βένης

15/10/2012
''Ο Θόδωρος Ζαγοράκης ετοιμάζεται να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ -με τις ευλογίες του Ιβάν Σαββίδη-λίγους μήνες μετά την παραίτηση του, από πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.
Η πρώτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την έλευση Σαββίδη είναι γεγονός και είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι.
Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Τούμπας και έχει 3 κύρια θέματα:
  1. Διερεύνηση δυνατότητας εκλογής αιρετής διοίκησης - εκλογή αιρετής διοίκησης.
  2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και την έκδοση νέων μετοχών με την επιφύλαξη του άρθρου 13α Κ.Ν. 2190/20 και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 6 Κ.Ν. 2190/20.
  3. Τροποποίηση του άρθρου 7 (μετοχικό κεφάλαιο) του καταστατικού της εταιρείας.

Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου αναμένεται να έχει ύψος γύρω στα 15 εκ. €, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει δηλώσει στη συζήτηση στο Παλατάκι πως θα συμμετάσχει με ένα ποσό της τάξης των 10.000.000 €.
Αυτό όμως που ουσιαστικά αναμένεται να προκύψει από την σημερινή συνέλευση και να προκαθορίσει και τις μελλοντικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να «καθαρίσει» το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη, αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση του ανοίγματος στην ΠΑΕ επί προεδρίας Ζαγοράκη, ποσού ύψους 320 χιλιάδων ευρώ!
Πολλοί παραξενεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα από την εμμονή του Σαββίδη, ακόμα και όταν συζητούσε για να εμπλακεί στα διοικητικά του ΠΑΟΚ, να αναφέρεται τόσο συχνά στις συζητήσεις που είχε με τον Ζαγοράκη, ειδικά από την στιγμή που ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε παραιτηθεί και δεν είχε καμιά επίσημη εμπλοκή στα θέματα του ΠΑΟΚ.
Θα προκύψει λοιπόν σήμερα, αν τελικά ο Ιβάν Σαββίδης θελήσει να κάνει άμεσα πράξη τη δέσμευση που ανέλαβε δημόσια απέναντι στον Θοδωρή Ζαγοράκη. «Θα κάνω τα πάντα για να φύγουν οι κηλίδες από τη βιογραφία του» είπε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου στο Βελλίδειο ο ιδιοκτήτης του «δικέφαλου».
Ένας τρόπος για την αποκατάσταση του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ είναι μέσα από την γενική συνέλευση να περάσει η πρόταση που είχε γίνει από τη διοίκηση Βρύζα για αναδρομική αμοιβή στον Ζαγοράκη ώστε να καλυφθούν οι περιβόητες 320.000 ευρώ για τις οποίες δεν υπάρχουν παραστατικά. Μια πρόταση που μπορεί να περάσει από μια έκτακτη γενική συνέλευση και στη συνέχεια να επικυρωθεί από την τακτική στα τέλη του 2012.
Αυτό που σήμερα σας αποκαλύπτει το www.difernews.gr, που πρώτο είχε αποκαλύψει την παραίτηση του Ζαγοράκη από την προεδρία του ΠΑΟΚ (http://www.difernews.gr/articles/12-10/podosfairo/29952/apokleistiko-feugei-o-zagorakis-apo-ton-paok/) και στηρίζεται σε πηγές που πρόσκεινται στο στενό περιβάλλον του Σαββίδη, είναι ότι ο ομογενής ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είναι πλέον αποφασισμένος να φέρει πίσω τον Ζαγοράκη και μάλιστα λίαν συντόμως ως πρόεδρο στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Ο Σαββίδης είχε κάποιους ενδοιασμούς αναφορικά με το πώς θα αντιδρούσαν οι φίλοι του συλλόγου, που συσπειρώθηκαν το 2007 γύρω από τον Ζαγοράκη αλλά πικράθηκαν από την φυγή του και κυρίως από όλα όσα ακολούθησαν και είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά πλέον έχει πειστεί πως αν βγει καθαρός ο πρώην παίκτης και πρόεδρος της ομάδας από την εμπλοκή του στην ιστορία με το άνοιγμα των 320 χιλιάδων ευρώ, ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα τον υποδεχτεί θερμά στην επιστροφή του στον προεδρικό θώκο.
Βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα πως θα αντιδράσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Ζήσης Βρύζας, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πολυαπασχολεί τον Σαββίδη, αν κρίνουμε με τα όσα είπε τόσο στο Βελλίδειο όσο και στο Παλατάκι λίγες ώρες αργότερα, τόσο για τον Βρύζα όσο και για τον Δώνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου