Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ιδού η Ρόδος ιδού και η ΑΜΚ...

Εγκρίθηκε χθες η νέα ΑΜΚ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διαδικασία που επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά την τελευταία πενταετία, όπου στην ομάδα κάνουν κουμάντο διοικήσεις πρωτοδικείου.
Επειδή με επίκεντρο τις ΑΜΚ κατά καιρούς έχουν καταγραφεί πάμπολες προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης
, οι οποίες βρήκαν πρόσφορο έδαφος επενδύοντας τόσο στον εκνευρισμό του ΠΑΟΚτσή από την έλλειψη επενδυτή όσο και στην άγνοιά του, σας ενημερώνουμε για κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που ίσως μοιάζουν αυτονόητες, αλλά δεν είναι.
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δε θα ευδοκιμούσαν οι μπουρδολογίες που κατά καιρούς ακούγονται:
Η αύξηση είναι της τάξης του 22,8 εκ ευρώ -παρεμπιπτόντως, αυτή είναι η αρνητική θέση της εταιρίας για όσους ανοητόβλακες ρωτούν πόσα είναι τα χρέη- και το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 50χιλ ευρώ.
Αυτό και τίποτα άλλο.
Με άλλα λόγια αν κάποιος από εσάς διαθέτει 50 χιλ στη μπάντα και θέλει, μπορεί να σπεύσει. Αν κάποιος άλλος έχει τα μισά από το συνολικό ποσό, μπορεί επίσης να γίνει μεγαλομέτοχος της ομάδας.
Χωρίς όρους και προυποθέσεις, χωρίς ενδοοικογενειακές δεσμεύσεις, χωρίς την έγκριση από κανέναν Κατσαρή.

Αλλωστε, όταν πριν μερικά χρόνια 11.000 συνοπαδοί μας έσπευσαν να ενισχύσουν την ομάδα μέσω παρόμοιας διαδικασίας - με τη μόνη διαφορά ότι δεν υπήρχε πλαφόν συμμετοχής, ουδείς υπέβαλλε στους καταθέτες-επενδυτές την παραμικρή ερώτηση, ούτε έθετε προυποθέσεις.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, αν με το καλό αποκτήσει ποσοστό άνω του 9%, θα κληθεί από την ΕΕΑ να αποδείξει πού βρήκε τα λεφτά, προσκομίζοντας και έγγραφα σαν αυτά που ο Φλωρίδης έψαχνε επί τρεις μήνες. Αν έχει μαζέψει τα χρήματα με νόμιμους τρόπους και τα έχει δηλώσει στην εφορία, δεν τον σταματάει κανείς!
Τόσο απλά

Επισημαίνω επίσης πως από τη στιγμή που το ποσό είναι προκαθορισμένο -22,8 εκ-, το ίδιο ισχύει με τα ποσοστά που θα λάβει κάθε εν δυνάμει μέτοχος.
Αν πχ εμφανιστεί ο κ. Καμπάνης, παρκάρει το καίκι του έξω από την τράπεζα και καταβάλλει 12 εκ, θα αποκτήσει το ίδιο ποσοστό που θα αποκτούσε και ο Ιβάν Σαββίδης ή ο Πάνος με τα μαγιώ, αν  τον προλάβαιναν στη στροφή.
Αντιλαμβάνεσθε ότι δεν είναι δυνατόν να του πει ο ταμίας ''με ενημέρωσαν από την ΠΑΕ πως αν ο επενδυτής μυρίζει ψαρίλα να του δώσω λιγότερα κομμάτια''.
Το διευκρινίζω αυτό, διότι προσφάτως η πλευρά Καμπάνη κατήγγειλε Κατσαρή-Βρύζα πως βγάζουν τον ΠΑΟΚ σε πλειστηριασμό και κάποια αφελή (?) παπαγαλάκια, έσπευσαν να αναπαράγουν την είδηση μην και τυχόν χάσουν την αποκλειστικότητα!!!
Χωρίς έστω ν' αναρωτηθούν από που τεκμαίρεται ο πλειστηριασμός.
Ο ΠΑΟΚ άλλωστε δεν έχει επενδυτή-ιδιοκτήτη που διεθέτει το πλειοψηφικό πακέτο και ενδεχομένως θα μπορούσε να διαπραγματευτεί και να εισπράξει περισσότερα από κάποιον ενδιαφερόμενο.
Αυτά τα πολύ απλά και κατανοητά, ελπίζω. Τούτη είναι η μία και μοναδική αλήθεια και ενημερώνω προκαταβολικά, πως αν κάποιος εμφανιστεί αύριο μεθαύριο ή του χρόνου σε κανάν κουασιμόδο της ενημέρωσης, καταγγέλοντας ότι ήθελε να πάρει τον ΠΑΟΚ για να τον κάνει μεγάλο -αυτό μας έλλειπε...- αλλά δεν τον άφησαν ο Κατσαρής, ο Βρύζας, ο Ζαγοράκης ή ο Σόιμπλε, είναι νούμερο-απατεώνας ολκής, όπως και ο δημοσιογράφος αν δεν τον ρωτήσει τα αυτονόητα.
Ευκαιρία και για τον Καμπάνη λοιπόν, που διαλαλούσε ότι αν έρθει θα τους διώξει όλους!
Εμπρός κάπταιν do it, σούταρε όσους θες, δηλώνω υποστηρικτής σου και επιθυμώ να δω την ομάδα μας να μεγαλουργεί στα στιβαρά μπράτσα σου, όπως και του τρισμέγιστου Μπάμπη Αποστολίδη...
Μην ξεχνάς όμως ότι για να το κάνεις, πρέπει πρώτα να πληρώσεις!
.Ιδού η Ρόδος ιδού και η ΑΜΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου