Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Για Πούλιτζερ η είδηση περί Καμπάνη

Το μόνο θετικό της επενδυτολαγνείας που επανέρχεται στην ημερήσια ρεπορταζιακή καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, είναι πως επιστρέφουμε νοερά σε παλιότερες εποχές. Διαβάζουμε για Ιβάν Σαββίδη-Γιάννη Καμπάνη και νομίζουμε πως ζούμε εποχές 2006
.
Ποιός Φουστάνος και ποιό ελιξήριο νεότητας?
Διαβάζεις αθλητικές εφημερίδες εν έτει 2012 και αυτομάτως αισθάνεσαι 6-7 χρόνια νεότερος. Αφήστε δε που τότε δεν είμασταν στο ΔΝΤ και ίσως νοιώσουμε και πλουσιότεροι...

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ενοχλούνται κάθε φορά που διαβάζουν σχετικά ρεπορτάζ, αν και η ισοπέδωση είναι λάθος. Αν ο δημοσιογράφος έχει την πληροφορία οφείλει να την γράψει, αδιαφορώντας για την αντίδραση του κόσμου.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν αρέσει στον κόσμο, αλλά κατά πόσο το ρεπορτάζ είναι αληθινό. Κι' όταν αναφέρομαι σε ρεπορτάζ δεν εννοώ τη συνάντηση που μπορεί να είναι μούφα ή και να έγινε στ΄αλήθεια είτε για άσχετους λόγους ή είτε επειδή ο Καμπάνης ήθελε να διαφημίσει τα μούτρα του. Το βασικό ζητούμενο κι' εκείνο που πρέπει να ενδιαφέρει, είναι αν μέσα απ΄όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, προκύπτει σοβαρό ενδιαφέρον.

Το έχω ξαναπεί πως η πιό σοβαρή ασθένεια του κόσμου είναι η πλήρης άγνοια βασικών κανόνων και δεδομένων, κάθε φορά που σχολιάζει κάτι. Και το ακόμα χειρότερο είναι πως προσπαθεί να το παίξει ειδικός. Αν είχε τη στοιχειώδη γνώση, θα μπορούσε να καταλάβει αμέσως ποιά ρεπορτάζ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή έχουν έστω κάποια βάση.
Δυστυχώς από την ίδια ασθένεια πάσχουν και οι δημοσιογράφοι που υποτίθεται ότι ενημερώνουν τον κόσμο.
Είναι ανίκανοι να γράψουν ψέμα. Κι' όταν αποφασίζουν να γράψουν καμιά αλήθεια είναι τόσο αδαείς και το κάνουν τόσο πρόχειρα, που μοιάζει με ψέμα.

Δεν ξέρω και δε μ' ενδιαφέρει αν έγινε η συνάντηση, ούτε αν ο Καμπάνης ενδιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Η ''αποκάλυψη'' που διάβασα πάντως, είναι κωμική και είναι φανερό πως αυτός που την έγραψε έχει τόση άγνοια που πήρε μερικά ανεξάρτητα κομμάτια από παλιότερες υποθέσεις επενδυτών για να μοιάζει αληθινό και προσπάθησε να κάνει θέμα.
Υπάρχει το ενδεχόμενο ο Καμπάνης να ήταν ζάντα από τα ουίσκια και να έλεγε μ@λ@κίες, ο δημοσιογράφος όμως όφειλε να εντοπίσει μια στοιχειώδη λογική βάση σε όσα του μετέφερε πριν τα γράψει..
Οσο για το Βρύζα επειδή σίγουρα δεν είναι ασόβαρος, κόβω το πουλί μου πως αν παραβρέθηκε σε τέτοια συνάντηση και άκουγε αυτά που αναγράγονται στα ρεπορτάζ, θα την είχε κοπανήσει πριν ακόμα έρθει ο σερβιτόρος για παραγγελία

Κι εξηγούμαι. Το ρεπορτάζ μέσα αναφέρει επί λέξει πως ''  ο Ζήσης Βρύζας έθεσε κάποιους όρους, τους οποίους έκανε αποδεκτούς ο Καμπάνης, με βασικότερο αυτό της κατάθεσης επιστολής από την Τράπεζα της Ελλάδας που να βεβαιώνει καταθέσεις ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στο όνομα του εφοπλιστή.''

Μπορεί κάποιος Χριστιανός να μου εξηγήσει για πιό λόγο να ζητηθεί εγγυητική από τον Καμπάνη? Σε ποιόν θα δοθεί η εγγυητική και γιατί?
Εγγυητική είχε ζητηθεί από το Φλωρίδη το καλοκαίρι, επειδή ζητούσε να κάνει έλεγχο πριν βάλει τα χρήματα. Διαβάσατε εσείς κάτι τέτοιο στο ρεπορτάζ?
Ακόμα όμως κι' αν ήθελε να κάνει και ο ρεπόρτερ ξέχασε να το γράψει, αυτός είναι όρος που θέτει ο ΑΣ και όχι η ΠΑΕ.
Mήπως πάλι ο Καμπάνης θέλει να ορισθεί μέσω διοίκησης πρωτοδικείου? Γιατί αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, χώνει τα φράγκα και γίνεται αφεντικό χωρίς να πάρει άδεια από κανέναν και χωρίς να χρειαστούν εγγυητικές και λοιπά κουραφέξαλα! Τόσο απλά.
Αλλιώς, απευθύνεται πάλι στο ΑΣ και όχι στο Βρύζα.
Είναι ολοφάνερο λοιπόν πως το λαγωνικό που αποκάλυψε το θέμα, έκανε αυτό που περιέγραψα παραπάνω. Πήρε ένα κομμάτι της ιστορίας με Φλωρίδη, το πάντρεψε με ολίγον από Καμπάνη του 2006 τα έβαλε στο μπλέντερ κι έβαλε πλώρη για Πούλιτζερ.
Προφανώς γι' αυτό το ρεπορτάζ έκλεισε με την αποκάλυψη ότι ''στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το θέμα του γηπέδου, για το οποίο ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είπε ότι είναι ανοιχτό για όποιον πάρει το 51% των μετοχών.''
Πάλι καλά που δε συζήτησαν για το παλατάκι.
Μάλλον θα έπεσε βαρύ το επιδόρπιο...

ΥΓ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων κι' επειδή εκτός από άγνοια των βασικών κανόνων, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τί διαβάζει επαναλαμβάνω:
Δεν ξέρω και δε μ' ενδιαφέρει αν έγινε συνάντηση. Διάλογος όμως παρουσία του Βρύζα με αυτό το περιεχόμενο, Ξ-Ε-Χ-Α-Σ-Τ-Ε   ΤΟ...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου