Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Περί Καραγκούνεως...,

Δε θα θεωρούσα καθόλου ξεφτίλα την είδηση πως ο ΠΑΟΚ σκέφτεται να εντάξει στο ρόστερ του το Γιώργο Καραγκούνη. Όχι μόνο ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη, αλλά ακόμα και ο ΠΑΟΚ του Αμπράμοβιτς!
Τα περί βάζελου τα ακούω βερεσέ όταν μιλάμε για επαγγελματία ποδοσφαιριστή από τη μια και ΑΕ από την άλλη, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ηλικία του που επίσης αποτελεί σημείο αναφοράς. Όταν κοτζάμ Τσέλσι που έχει υψηλότατους στόχους και αυξημένες υποχρεώσεις επιστρατεύει τον συνομήλικο του Κάρα Ντρογκμπά, δε μπορεί να τεθεί τέτοιο θέμα.
Όταν φέρνεις κάποιον παίκτη σε αυτήν την ηλικία εξάλλου, δεν το κάνεις ούτε για να χτίσεις ομάδα  πάνω του, ούτε  για να επενδύσεις ελπίζοντας να καρπωθείς την υπεραξία που θα αποκτήσει φορώντας τη φανέλα σου. Το κάνεις επειδή θεωρείς πως στην πορεία της χρονιάς θα σε βοηθήσει με την ποιότητα και την εμπειρία του. Μη σας πω πως μετά την αποχώρηση και του τελευταίου των Μοικανών Λίνο, ο ΠΑΟΚ δε διαθέτει τον παίκτη προσωπικότητα που θα είναι ''αρχηγός'' μέσα κυρίως στα αποδυτήρια και θα εμπνέει σεβασμό.
Εκείνο που θεωρώ ξεφτίλα όμως, είναι πως αν το σενάριο γίνει πραγματικότητα, του χρόνου ο Κάρα θα είναι ο mvp του ΠΑΟΚ με διαφορά.
Όπως ο γερο-Λίνο που περιμέναμε στα 38 να μπει στο παιγνίδι, για να βγάλουμε μια ασίστ, ή να δούμε έναν συνδυασμό της προκοπής...
Σα να βλέπω μπροστά μου το έργο λοιπόν, να απουσιάζει σε παιγνίδι με τον Αστέρα στην Τούμπα και να λέμε ''που είναι ο Καραγκούνης θα κερδίσει λίγο χρόνο μπας και κρατήσουμε το 1-0''. Θα παίζουμε στη Βέροια και θα λέμε ´βάλε μέσα το Γιώργαρο, μπας κι εκτελέσει κανά στημένο να βάλουμε γκολ''...
Εν κατακλείδι, το ενδεχόμενο να δω τον Καραγκούνη στα ασπρόμαυρα, δε θα με χαλούσε -ίσως και να με χαροποιούσε- αν αποτελούσε ένα γρανάζι μιας μηχανής, που είχε ήδη μονταριστεί και βρισκόταν σε φάση στρωσίματος! Και απλώς θα απέμεναν κάποια συμπληρώματα, που όμως έχουν συχνά καθοριστικό ρόλο.
Αν πχ υπήρχε μια ομάδα δομημένη πάνω στον Ίβιτς, στον Τσόρι Ντομίνγκες, ή τον Νάτχο (τυχαίες οι αναφορές), παίκτες με τις προδιαγραφές Καραγκούνη θα φάνταζαν ιδανικές, είτε για να αναπληρώσουν κάποιο κενό, να καλύψουν μια τιμωρία, έναν τραυματισμό, ίσως και να μπουν για κάποιο διάστημα να προσφέρουν μερικές βουτιές, να βοηθήσουν στην κυκλοφορία της μπάλας, να σπάσουν τα νεύρα των αντιπάλων.
Αυτό ακριβώς που κάνει και στην εθνική δηλαδή, όπου παρά το ότι δεν είναι βασικός προσφέρει και με το παραπάνω!

Αν όλα αυτά βεβαίως  αποτελούσαν μέρος ενός σχεδιασμού,  θα είμασταν ΟΚ.
Όταν όμως έχεις τεχνικό διευθυντή από πέρσι, όταν έχεις ανακοινώσει προπονητή από το Μάιο και φτάνεις παραμονές της Παναγιάς να εξετάζεις την περίπτωση Καραγκούνη υπό το καθεστώς πίεσης δικαίως ο κόσμος γκρινιάζει!
Όχι επειδή θεωρεί τον Καραγκούνη ανίκανο, γέρο ή βάζελο (υπάρχουν κι αυτοί, αλλά στην πορεία θα τουμπεκιάζονταν), αλλά επειδή δεν είναι δυνατόν  να ψάχνεις συμπληρώματα τη στιγμή έχεις δεν έχει σχηματιστεί ακόμα ο κορμός.
Και δυστυχώς, αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι είναι πως ο Κάρα δε θα είναι συμπλήρωμα σε κάτι που δεν υπάρχει άλλωστε, αλλά θα εξελιχθεί σε αυτό το κάτι που ψάχνουμε μήνες τωρα αλλά αδυνατούμε να εντοπίσουμε...

 ΥΓ. Τις περιόδους 2008-9 και 209-10 με διοίκηση πρωτοδικείου παρακαλώ, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε με το 90% του ρόστερ. Την πρώτη χρονιά απουσίαζαν οι Μουσλίμοβιτς (ακόμα δεν είχε αποκτηθεί) και Γκαρσία, που ήταν ΤΟ όνομα και άξιζε η αναμονή. Την επόμενη, απουσίαζαν οι Βιτόλο-Βιειρίνια που ήταν συμφωνημένοι, αλλά δεν ήταν ελεύθεροι. Οι στόχοι όμως ήταν συγκεκριμένοι, δεν ψάχναμε στο κουτουρού και απλώς παιζόταν ένα παιγνίδι πόκερ με Σανταντέρ-Πόρτο.
Τα δυο τελευταία χρόνια με ιδιοκτήτη παρακαλώ, ο ΠΑΟΚ είτε ξεκινά κλείνοντας προπονητή λίγα 24ωρα πριν αρχίσει η προετοιμασία χωρίς αυτός να έχει συμμετοχή στο σχεδιασμό της ομάδας, είτε κλείνει προπονητή πριν το καλοκαίρι, με το ρόστερ να παρουσιάζει σοβαρά κενά, ενώ το καλοκαίρι μας αποχαιρετά οσονούπω..
Σημειώστε μάλιστα πως ο ΠΑΟΚ του 2008-9 είχε χτιστεί κυριολεκτικά από το μηδέν, ενώ φέτος, υπήρχαν κάποιοι παίκτες από τα προηγούμενα χρόνια.
ΥΓ.1 Θα θυμάστε όλοι πως στις αρχές του καλοκαιριού, το όνομα του Καραγκούνη έπαιξε για το λαγό. Για λόγους που δε μας αφορούν το θέμα δεν προχώρησε και ο λαγός ψάχτηκε για άλλες λύσεις, διότι έχει τη στοιχειώδη οργάνωση!
Εμείς ακόμα, δεν έχουμε καταλήξει σε αυτό που θέλουμε και παλεύουμε ακόμα και μπαλώματα...

2 σχόλια:

  1. συμφωνω σημερα απολυτα με το ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΛΩΣ ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ!!!
    ΥΓ1 ΓΡΑΦΕ ΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ ΜΗΝ ''ΒΑΡΙΕΣΑΙ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εξεφρασες τη διαφωνια σου, γραφοντας για τον Ευρωβουλευτη! Με επεισες...

      Διαγραφή