Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Όλη η Αλήθεια για την Αποχώρηση Γκαρσία!

Το κείμενο που θα διαβάσετε, γράφτηκε για δυο λόγους.
Ο πρώτος έχει να κάνει με τον απέραντο σεβασμό στον Πάμπλο Γκαρσία, που αντί να απολαμβάνει τις τιμές που του αρμόζουν βάσει της προσφοράς του, έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και χλευασμού από τους πεταμένους που το τελευταίο διάστημα κατοικοεδρεύουν στον ΠΑΟΚ.
Ο δεύτερος, αφορά σε μια συνήθεια που πλέον έχει γίνει λατρεία στην ομάδα μας. Την πουστιά, μέσω της διαρροής ψευδών ειδήσεων.

Ο Πάμπλο συγκεκριμένα, ήταν από τα πρώτα θύματα της τακτικής αυτής, την αλησμόνητη περίοδο δωνι-μπινέ, Τσιστιακόφ, τότε που φρόντισαν εντέχνως να παρουσιάσουν το θύμα της υπόθεσης ως θύτη. Δεν τους έκατσε όμως για τον απλούστατο λόγο πως ουδείς μπορούσε να ξεγελάσει το αλάνθαστο ένστικτο της μάζας, που γνώριζε πως ένας αθλητής με τον χαρακτήρα και την προσφορά του Ουρουγουανού, δε θα μπορούσε να κάνει όσα προσπάθησαν να του χρεώσουν.
Παρεμπιπτόντως, η πιο πρόσφατη περίπτωση που εφαρμόστηκε αυτή η τακτική ήταν αυτή του Λίνο, που τα παπαγαλάκια έγραψαν και τα πρόβατα το μάσησαν, πως ο Βραζιλιάνος ζητούσε 400 χιλ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ενώ η αλήθεια είναι πως ζητούσε κάτι περισσότερο από τα 200 που έπαιρνε πέρσι, ενώ η αρχική προσφορά του ΠΑΟΚ αφορούσε 80 χιλ (!!!) πάγια και τα υπόλοιπα σε μπόνους! Έτσι λοιπόν τα διαζύγιο ήταν αναίμακτο, αφού ο κόσμος δε μπορούσε να χρεώσει στην ΠΑΕ που δεν ενέδωσε στις τρελές απαιτήσεις του Ντόρβα, που αφορούσαν όμως κατευθυνόμενα ρεπορτάζ και όχι την αλήθεια.
Ξεκαθαρίζω προκαταβολικά, πως αυτά που θα διαβάσετε θα χαλάσουν ορισμένους. Κυρίως αυτούς (δεν είναι και λίγοι), που έχουν σχηματισμένη στο μυαλό τους την εικόνα που τους αρέσει και μόλις διαβάσουν κάτι που την ανατρέπει, τρελαίνονται.
Έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια όμως, τους γράφω στις cojones μου και συνεχίζω,  με μοναδικό γνώμονα το ρητό του Αριστοτέλη πως το ψέμα δεν προλαβαίνει ποτέ να γεράσει. Όλες μου οι αναρτήσεις άλλωστε είναι αποθηκευμένες και μπορεί ο καθένας να με διασύρει αν εντοπίσει κάτι μεμπτό ή ψευδές...
Πάμε τώρα στην ουσία.
Αυτά που γράφονται πως δήθεν ο Γκαρσία αποχώρησε επειδή δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο, είναι παραμύθια για αγρίους. Ακόμα μεγαλύτερο μπαλαμούτι είναι πως θεώρησε προσβλητική την αμοιβή του. Απλώς έτσι βόλευε, αφού το ανάθεμα θα έπεφτε στο Βρύζα που πλέον είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος και μπορείς να του χρεώσεις ακόμα κι' αν τα αποδυτήρια δεν έχουν ζεστό νερό, αλλά και στον παίκτη, αφού έτσι επανέρχονταν ενισχυόμενες οι φήμες περί προβληματικού χαρακτήρα, από την εποχή δώνι- μπινέ. Κι 'έτσι, έμενε στην απ' έξω αυτός που είχε την ευθύνη της αποχώρησης Γκαρσία. Ο παίκτης, θυμίζουμε, έχει αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια πως είναι υπεράνω χρημάτων όταν ανανέωσε με τα μισά χρήματα στην πρώτη φορά, με ακόμα λιγότερα τη δεύτερη, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως όταν επέστρεψε επί Στέφενς και ο Ιβάν τον ρώτησε πόσα θέλει για να υπογράψει, απάντησε '' τα χρήματα δε με ενδιαφέρουν, αρκεί να ξανανιώσω τη χαρά της συμμετοχής στον ΠΑΟΚ''
Αυτά ξαναλέω είναι γεγονότα και όχι φήμες και διαδόσεις.
Ένας άνθρωπος λοιπόν που δεν παζάρευε αμοιβές εκατοντάδων χιλιάδων, δε θα στεκόταν σε μερικές χιλιάδες ευρώ, ειδικά όταν η ταπεινότητα του δεν του επέτρεπε να συμπεριφερθεί ως κάτι περισσότερο από αυτό που πραγματικά ήταν:  Ένας αρχάριος προπονητής,, που ξεκινούσε τώρα την καριέρα του...

Η συνεργασία με τον Άγγελο.

Αυτά βεβαίως δεν άγγιζαν τον Άγγελο, που από την πρώτη στιγμή δεν έβλεπε με καλό μάτι τη συνεργασία με το Γκαρσία. Είναι τσεκαρισμένο άλλωστε πως ο Αναστασιάδης έχει θέμα με όσους έχουν περισσότερο λαικό έρεισμα από εκείνον, κυρίως όμως επειδή γνώριζε αυτό που καταλάβαινε και ο πιο αδαής: Ότι θα είχε στο κόρφο του τον εν δυνάμει αντικαταστάτη του στην πρώτη στραβή.. Ποιος αμφιβάλει πως όταν άρχιζαν κάποια στιγμή τα όργανα (κάτι αναπόφευκτο με τον Αγγελο
στον πάγκο) πως η προτροπή ''διώξτε τον να αναλάβει ο Πάμπλο'' θα ήταν σχεδόν καθολική, ή τουλάχιστον δε θα ακουγόταν δυσάρεστα στα αυτιά των περισσοτέρων?
Αν ρωτάτε εμένα θα ήταν εξ' ίσου επικίνδυνη, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι πως ο αντικαταστάτης του θα ήταν ήδη στο πλευρό του, έτοιμος από κάθε άποψη, άσχετα με το τι θα γινόταν στο μέλλον.
Το πρόβλημα θα μπορούσε  ξεπεραστεί εύκολα αν ο Αναστασιάδης είχε τη δύναμη να κόψει τον Πάμπλο από την αρχή, έτσι όμως θα χαλούσε την εικόνα του ειδικά στα Αγγελόσκυλα, που ακόμα και σήμερα πιστεύουν πως είναι ένας αγνός προπονητής, ΠΑΟΚτσής, που δε νταραβερίζεται με λαμόγια μάνατζερς, που κρατάει στεγανά και δεν έχει καλές σχέσεις με δημοσιογράφους κλπ. Τώρα, αν βγάζει καμμιά φωτό με τον ΒρυΚόλακα, μιλάει με τον Μετρουλάκη και φιλιέται στο στόμα με τη Στέλλα, είναι ασήμαντες λεπτομέρειες.
Κι' επειδή στον Άγγελο μπορείς να προσάψεις πολλά όχι όμως βλακεία (ξέρει να συντηρεί καλά το προφίλ του) ο μόνος τρόπος ήταν να δεχτεί το Γκαρσία, αλλά με τον τρόπο του να τον κάνει να νιώσει ανεπιθύμητος...

Μ' αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η συνεργασία τους ήταν προβληματική από την αρχή. Η συνεργασία του Άγγελου με τον Πάμπλο για να ακριβολογούμε και όχι το αντίστροφο, αφού όσοι γνωρίζουν τον Ουρουγουανό, ξέρουν ότι πρόκειται για παιδί μάλαμα, που ουδέποτε ήταν ανασφαλής, αντίθετα με τον προπονητή που έχει αποδείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως πάσχει από μανία καταδίωξης. 'Ετσι, από την πρώτη μέρα στο Ελατοχώρι, ο Γκαρσία ήταν σα να μην υπήρχε. Απλώς καθόταν και έβλεπε, χωρίς να παρεμβαίνει, χωρίς να του έχει ανατεθεί κάποιος ρόλος. 'Ηταν η τσόντα της υπόθεσης, ούτε καν το παιδί για όλες τις δουλειές! Ήταν το παιδί χωρίς αντικείμενο, αφού ο Ανασυασιάδης τον είχε στη γωνία και τον αγνοούσε επιδεικτικά
.

Η απέχθεια του Άγγελου για το Γκαρσία, τεκμηριώνεται και από δυο ακόμα σημαντικά γεγονότα. Όταν ο πρώτος ανακοινώθηκε το Μάη και εντούτοις δεν εμφανιζόταν στα γραφεία, τα παπαγαλάκια έγραφαν πως αυτό συνέβαινε δήθεν επειδή δεν έχουν συμφωνήσει οι συνεργάτες του. Ενημερωτικά, η αλήθεια είναι πως όταν μίλησε για το οικονομικό με τη Γκοντζάρεβα, του πρότεινε 100 χιλ που έπαιρνε στον Πλατανιά και ο Άγγελος θεώρησε την προσφορά προσβλητική. Όταν συναντήθηκε με τον Ιβάν, πήρε κάτι τις παραπάνω αλλά σε μονοετές συμβόλαιο, γι' αυτό και ενώ η αρχική ανακοίνωση που μιλούσε για δυο χρόνια, εξελίχθηκε σε μονοετή συνεργασία. Αυτή είναι η μια και μοναδική αλήθεια, αλλά δυστυχώς δε μπορούσε να γραφτεί, διότι θα τσαλακωνόταν υο προφίλ του Άγγελου που ως γνωστόν είναι ΠΑΟΚτσής και δεν ενδιαφέρεται ποτέ για τα χρήματα και τα συμβόλαια (άσχετα αν τα υπογράφει).
Το ερώτημα είναι το εξής και αφορά όσους παπαγαλίζουν πως το θέμα Γκαρσία είναι οικονομικό:
Αφού είναι οικονομικό θέμα, γιατί ο Άγγελος δεν έβαλε πλάτη για τον Ουρουγουανό όπως και με το υπόλοιπο team του? Ναι μεν ο Γκαρσία δεν ήταν στο αρχικό σχήμα, αλλά πλέον λογιζόταν ως συνεργάτης του Άγγελου, οπότε έπρεπε να τυγχάνει της ίδιας συμπεριφοράς!
Κάνουμε λάθος?
Παντού στον κόσμο άλλωστε, κάθε ζήτημα που αφορά μέλος προπονητικού team το καθαρίζει ο προπονητής και όχι το μέλος από μόνο του. Ο προπονητής είναι ο αρχηγός...
Το δεύτερο γεγονός, έχει να κάνει με την προφανή αποφυγή Άγγελου να σχολιάσει οτιδήποτε έχει να κάνει με την αποχώρηση του συνεργάτη του!!!!!
Βρε Χριστιανέ μου, αποχώρησε ο δικός σου βοηθός και δεν πήρες θέση ακόμα?
Αλλά τι να πει όταν το θέμα παραμένει ρευστό υπό την έννοια ότι ακόμα δεν έχουν μπει οι τίτλοι τέλους και ισχύει αυτό που λένε οι Αμερικάνοι αστυνομικοί στις ταινίες πως ''you have the right to remain silent. Anything you say can and will be used against you...σε όποιον τυχόν προσπαθήσει να φέρει κοντά τις δυο πλευρές'''
Nα μου το θυμάστε πως όταν το θέμα λήξει οριστικά, το πολύ να κάνει ο Αναστασιάδης κάποια τιμητική μεν αλλά ουδέτερη και όχι επί της ουσίας δήλωση!
Εδώ θα είμαστε...

Αυτά που έδειξαν οι κάμερες

Πέρα από αυτά βεβαίως, υπάρχουν και άλλα γεγονότα που είτε γράφτηκαν από αφέλεια, είτε τα έπιασαν οι κάμερες, οπότε και να θες, δε γίνεται να τα παραβλέψεις...
Σε ένα ρεπορτάζ στη Sportday θαρρώ, την περίοδο που η ομάδα ήταν στην Ολλανδία, δε μπορούσα να κρατηθώ από τα γέλια διαβάζοντας ότι ''ο Πάμπλο δεν έχει ενεργό ρόλο στις προπονήσεις, απλώς ρουφάει σα σφουγγάρι όσα ακούει από τον Αναστασιάδη''. Μιλάμε τώρα για παίκτη με θητεία σε Ρεάλ και Μίλαν, που έχει συνεργαστεί με κορυφαίους προπονητές του κόσμου, που δήθεν άκουγε σα μαθητούδι τον Άγγελο που τα τελευταία χρόνια βολόδερνε μεταξύ Ιωαννίνων και Πλατανιά, για να πάρει τα πρώτα μαθήματα προπονητικής.
Αν κρίνουμε από τα ρεπορτάζ που διαβάσαμε πάντως, πέρα απο ξεπερασμένες ατάκες δεν πρέπει να έμαθε κάτι καινούγριο για την καριέρα που έχει επιλέξει
Σε ένα άλλο άρθρο είχα διαβάσει, πως όταν έφυγε από την Ξάνθη και αποφάσισε να γίνει προπονητής, έχοντας πληροφορηθεί για τη φήμη (!!!) που συνοδεύει τον Αναστασιάδη, ήθελε να πάει στα Χανιά για να παρακολουθήσει προπονήσεις και να δει από κοντά πως δουλεύει ο Άγγελος!!!!!!
Μιλάμε για κωμικά ρεπορτάζ, που στην προσπάθειά τους να κρύψουν την αλήθεια, την έκαναν ακόμα πιο φανερή.
Στον τελευταίο φιλικό αγώνα με την Καμπούρ επί Ολλανδικού εδάφους, οι κάμερες έπιασαν το Λαγωνίδη να κραταάει σημειώσεις στον πάγκο και τον βοηθό προπονητή Γκαρσία,  να κάθεται στον πάγκο και να κοιτάει το υπερπέραν! Αλήθεια, έχετε δει ποτέ τον Κώστα Ιωσηφίδη να κρατάει σημειώσεις και τον συνεργάτη του Μπάγεβιτς, του Σάντος του Στέφενς ακόμα και του Αλέφαντου, να μην έχει αντικείμενο?
Με ποιον άραγε θα συζητήσει τα στατιστικά της ομάδας, τις τακτικές του αντιπάλου, τις κινήσεις των ποδοσφαιστών  ο προπονητής, με τον βοηθό του ή με τον γενικό αρχηγό? Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις, που κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα μακριά.
Τα γιουσουφάκια των ΜΜΕ πάντως προτίμησαν να σφυρίζουν αδιάφορα, ακόμα κι' αν υποχρεώνονταν να αναπαράγουν ανούσιες ειδήσεις του τύπου ''συνάντηση Γκαρσία-Βρύζα τη Δευτέρα (αυτή που μας πέρασε)'', ή ''ο Ιβάν έδωσε εντολή να βρεθεί λύση στο θέμα Γκαρσία'', που από μόνες τους προκαλούν γέλιο!
Τι είδους λύση να βρεθεί, να πουν στον Αναστασιάδη να λέει του Γκαρσία να κρατάει σημειώσεις? Μα όλοι ξέρουν πως όπως ήταν η κατάσταση, θα βρισκόταν άλλη αφορμή για να νιώσει ο Πάμπλο πως είναι ανεπιθύμητος ως συνεργάτης του Αναστασιάδη...
Και εν πάσει περιπτώσει, θα μας πουν επιτέλους τι ειπώθηκε στη συνάντηση και τι συνέβη με την...εντολή Ιβάν?
Για να μη μακρηγορούμε, το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν ο Γκαρσία απευθυνόμενος στον Αναστασιάδη για κάτι που αφορά την ομάδα, εισέπραξε την απάντηση 'αυτό δε σε αφορά είναι δική μου αρμοδιότητα''. Όπως αντιλαμβάνεσθε, αυτός δεν είναι τρόπος απάντησης στον άμεσο συνεργάτη σου και γι' αυτό ο Πάμπλο πήρε το καπελάκι του κι' έφυγε. Αυτονόητο επίσης πως αν το θέμα ήταν οικονομικό όπως προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μας πείσουν τα παπαγαλάκια, θα είχε λυθεί...χθές, καθώς όλοι γνωρίζουν την απήχηση του ονόματος Γκαρσία στη βάση της ομάδας. Ελάτε όμως που δεν είναι και εκεί που ποντάρουν όλοι είναι πως ο Γκαρσία είναι τέτοιος χαρακτήρας, που δε θα ανοίξει στο στόμα του να πει κακιά κουβέντα για κανέναν. Εδώ δεν είπε για το δώνι-μπινέ, τον Ηλιθουανό και το Βρύζα που του έκαναν πουστιές, θα πει για τον Αναστασιάδη που απλώς δεν τον ήθελε, άσχετα αν του φέρθηκε άκομψα και δεν είχε τις cojones να πει από την αρχή ότι δεν τον θέλει δίπλα του?
Απλώς, όπως συμβαίνει πάντα η αλήθεια αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί, εσείς είστε τυχεροί που την μάθατε πρώτοι...
ΥΓ. Δικαίωμα του κάθε προπονητή είναι να επιλέγει τους συνεργάτες του, από τη στιγμή που δέχεται κάποιον όμως οφείλει να τον σέβεται! Ειδικά αν μιλάμε για τον Πάμπλο Γκαρσία.
Αφού δεν τον ήθελε από την αρχή, όφειλε να το ξεκαθαρίσει, διότι  έτσι καταστρέφει την εικόνα που με τόσο κόπο του έφτιαξαν οι υμνητές του...

8 σχόλια:

  1. Όταν διαβάσεις την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Γκαρσία τότε θα τρέξεις να κρυφτείς! Η μάλλον, τι λέω !!!! Ειίστε σιγουροι κι εσύ κι ο Ζησάκος για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και τρέχετε να προλάβετε τις εξελήξεις! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ!!!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ!!!!!! ΨΑΞΤΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν διαβασεις την ανακοινωση (αν ποτε βγει) θα σβησεις το σχολιο σου! Εγω παντως το αποθηκευσα, Αν ειχες και ονομα να στο κοτσαρω, ακομα καλυτερα Wolf016 Αυγούστου 2014 - 8:55 μ.μ.
      Όταν διαβάσεις την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Γκαρσία τότε θα τρέξεις να κρυφτείς! Η μάλλον, τι λέω !!!! Ειίστε σιγουροι κι εσύ κι ο Ζησάκος για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και τρέχετε να προλάβετε τις εξελήξεις! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ!!!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ!!!!!! ΨΑΞΤΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!!!!
      :

      Διαγραφή
    2. Και να συνπληρωσω επισης, κοψε το Βενυ, αποβλακωνει επικινδυνα! Καλυτερα να ξαναρχισεις την πρωινη, υα ναρκωτικα ή και τα δυο μαζι
      ..

      Διαγραφή
    3. Τωρα που μετα απο χρονια ξαναμπηκα στο παλιο το μπλοκ, τι εγινε με τηνν απαντηση του Γκαρσια ακομα περιμενω να κρυφτω...

      Διαγραφή
  2. doctor ηρεμησε!!! προφανως μπερδευεις τον χαρακτηρα του ευρωβουλευτη της νεας δημοκρατιας με του αγγελου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ευρωβουλευτης δεν πηρε ποτε διπλα του, καποιον που δεν ηθελε και τον απαξιωνε επειδη φοβοταν μην του φαει τη θεση...

      Διαγραφή