Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Έτσι την Πάτησε, ο Επιδειξιομανής Βαγγέλας!

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις των εμετικών γαυροδιαλόγων και την άσκηση ποινικής δίωξης με ιδιαιτέρως βαρύ κατηγορητήριο, το ερώτημα που κυριαρχεί είναι αν πρόκειται για κάποια από τις συνηθισμένες φούσκες, ή η υπόθεση θα φτάσει ως το τέλος.

Ο κόσμος είναι δικαιολογημένα καχύποπτος και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα πουλήσει πνεύμα ξερόλα, για το αν η υπόθεση να κουκουλωθεί ή όχι!
Απλώς κάποια εύλογα ερωτήματα θέλω να θέσω:
Αν είναι να κουκουλωθεί, γιατί δημοσιοποιήθηκε?
Αν δηλαδή ο Βαγγέλας έχει τη δύναμη να τρομοκρατήσει ή έστω να επηρεάσει τη δικαιοσύνη, πως επέτρεψε να προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα, σε σημείο άσκησης δίωξης?
Μην αμφιβάλλει κάποιος, ότι σε ανώτατο επίπεδο όλοι γνωρίζουν ποιοι έχουν κονέ και με ποιους...
Η εύκολη απάντηση είναι πως όλα έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους, ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από κάποια μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, όπως συνέβη το 2011 με τους περίφημους διαλόγους για τα στημένα, την περίοδο που ψηφιζόταν στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο.
Η διαφορά είναι πως τότε επελέγησαν αναλώσιμοι στόχοι, που δεν είχαν την έξωθεν καλή μαρτυρία, ούτε κουβαλούσαν λαική δύναμη, όπως συμβαίνει τώρα με κοτζάμ πρόεδρο του γαύρου.
Ο Μπέος και ο Ψωμιάδης δηλαδή, ήταν ήδη ταυτισμένοι με τη βρωμιά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και μη έχοντας οπαδικές πλάτες, οδηγήθηκαν στη μπουζού με τις επεφημίες της κοινής γνώμης.
Ποιοι να διαμαρτυρηθούν άραγε και από ποιόν να μασήσει η κυβέρνηση, από μερικές εκατοντάδες οπαδών του γαυροβόλου που βγήκαν στους δρόμους ή από τα χανούμια που εκσπερμάτωσαν βλέποντας το Μάκη σιδεροδέσμιο?
Εκτός αυτού, αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τους επίμαχους διαλόγους (και όχι τους τίτλους όπως συνηθίζουμε) θα διαπιστώσει ότι από πουθενά δεν προκύπτει στήσιμο αγώνα, οπότε όσο κι' αν ενοχλεί, η αλήθεια είναι πως ο Μπέος δικαίως διαμαρτυρόταν για την άδικη προφυλάκισή του.

Το σίγουρο είναι ότι αν στόχος ήταν απλώς ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, θα έβρισκαν κάποιον αναλώσιμο, κάποιον στον οποίον να μπορούσαν να φορτώσουν όλα τα δεινά του Ελληνικού ποδοσφαίρου και θα τον έκαναν ρόμπα.
Διότι αν το προσέξατε τα μεγάλα ΜΜΕ χοντροκατάπιαν την είδηση , οπότε αν ο στόχος ήταν αυτός, απλώς δεν επετεύχθη. Και σίγουρα αυτοί που οργάνωσαν τέτοιο σχέδιο, δε θα μπορούσαν να την πατήσουν τόσο εύκολα. Θα έβγαζαν πχ τη συνομιλία κάποιου Κάκου (μη μου πείτε ότι απαντούσε ''ευχαριστώ δε θα πάρω'' σε όποιον του ζητούσε μια χάρη) ή κάποιου αρχιδι-αιτητή ή κάποιου βλαχοδαρχου της ΕΠΟ, ή κανενός Κομπότη και ο στόχος θα είχε επιτευχθεί..

Πως την πάτησε ο Βαγγέλας

.Διαβάζοντας τους γαυροδιαλόγους, γίνεται φανερό πως και γιατί την πάτησε ο Βαγγέλας.
Από τότε που υπάρχει Ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχει πάντα και ο αρχινταβατζής του, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πολιτική ζωή του τόπου. Κάποτε ήταν ο Νικολαίδης, ο Γουλανδρής, ο Νταιφάς, ο Βαρδινογιάννης, μια ψιλή  ο Γιδόπουλος κι' ο Μελισσανίδης, ο Κόκκαλης, ο Πατέρας, ο Βαγγέλας.
Όλοι τα ίδια έκαναν, αλλά με εξαίρεση τον τελευταίο, όλοι είχαν ένα όριο και φρόντιζαν ώστε τα επίπεδα πρόκλησης της φίλαθλης κοινής γνώμης, να εξαντλούνται στο σημείο που πετύχαιναν το στόχο τους, που ήταν βεβαίως η κατάκτηση του τίτλου.
Ο Μαρινάκης δεν ήθελε απλώς να τα κερδίζει όλα, ήθελε να κόψει τη γλώσσα εκείνων βρισκόταν απέναντι, αλλά και να εξαυλώσει κάθε αντίθετη φωνή, κάνοντας επίδειξη της δυναμής του.
Ήταν ο νταβατζής, που δε θα αρκούνταν στην κονόμα, αλλα θα σκότωνε τη βιζιτού που τολμούσε να διαμαρτυρηθεί.
Κι ακόμα χειρότερα, θα μάζευε τις υπόλοιπες να δουν το κουφάρι της.
Ο Βαρδινογιάννης πχ, μάζευε αβαβά τίτλους ενώ τον έκραζε όλη η κοινωνία, αλλά θεωρούσε το τελευταίο ως τίμημα για την επίτευξη του στόχου του.
Ο Βαγγέλας, ήθελε να βουλώσει κάθε στόμα που θα τολμούσε να διαμαρτυρηθεί και να δειξει σε όλους ότι το βούλωσε, για να τον καμαρώσουν.
Θυμηθείτε τον επαναληπτικό κυπέλλου στην άδεια Τούμπα το 2011, αν στη θέση του Βαγγέλα ήταν ο Βαρδινογιάννης, ο Πατέρας, ακόμα και ο Κόκκαλης, θα ερχόταν με διαιτητή Ράμπο να πάρουν την πρόκριση και να φύγουν.
Ο Βαγγέλας εκτός από το Μάνταλο που αποδείχτηκε και από τις συνομιλίες πως ήταν πιασμάν, έστησε ολόκληρο σόου αδειάζοντας  το γήπεδο, κουβαλώτας το στρατό, το Ραχωβίτσα, το λιμενικό, για να μην τολμήσει ουδείς να διαμαρτυρηθεί. Κοινώς, ήθελε να κάνει και επίδειξη δύναμης.
Ακόμα πιο χαρακτηριστικό ήταν αυτό που έγινε στον φετεινό ημιτελικό κυπέλλου, όπου επελέξη ο ''έμπειρος'' Μάνταλος, που κατά γενική ομολογία έκανε ότι μπορούσε για να περάσει ο γαύρος, αλλά δυστυχώς, όπως ο ίδιος είχε αναφέρει στη συνομιλία του μετά τον αντίστοιχο αγώνα με το γκολ του Σάλπι, ''δε μπορούσε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα''..
Μετά από εκείνον τον ημιτελικό, ακολούθησαν 12 αγώνες πλέι οφ, από τους οποίους ως δια μαγείας απουσίαζε ο ''έμπειρος Μάνταλος''!!!
Ο διαιτητής που είχε θεωρηθεί ικανός να σφυρίξει τον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς, θεωρήθηκε ανίκανος να διευθύνει έστω κι ένα παιγνίδι των πλέι-οφ.
Και το μήνυμα ήταν σαφές, στον ίδιο αλλά κυρίως στους υπόλοιπους: ''Ναι κύριε, αν δε μπορεί να μπει ο γαύρος στην περιοχή του αντιπάλου για να δώσεις μαιμού πέναλτι, θα πάρεις τη μπάλα και θα τη βάλεις στα δίχτυα, αλλιώς τελείωσες
Έτσι λειτουργούσε ο Βαγγέλας, με τους διαιτητές, με τους παράγοντες της ΕΠΟ, με τους δημοσιογράφους, έτσι κέρδισε και το δήμο γαύρου στις πρόσφατες εκλογές.
Όχι μόνο με το νταηλίκι, αλλά δείχνοντας σε όλους πως δεν του αρκεί να μην του πάνε κόντρα, αλλά θα πρέπει να τον προσκυνήσουν.
Κι'όπως συμβαίνει πάντα, αυτός που νομίζει πως είναι καβάλα στ' άλογο και ξεσαλώει, βρίσκεται στο έδαφος χωρίς να το καταλάβει...
ΥΓ, Δεν αποκλείεται να τα σκηνοθέτησε μόνος του ο Βαγγέλας για να μπει τη φυλακή, εκτός αν θεωρείτε τυχαίο πως ο Λάκης Γαβαλάς μόλις αποφυλακιζόταν, φρόντιζε να ξαναμπει!
Ιδανικό περιβάλλον η φυλακή,  για πρόεδρο του gay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου