Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η Οδός των ''Ανώνυμων Φασιστών'' και η Κυβέρνηση της Αριστεράς!

Για να είμαι ειλικρινής, όσο κυνικό κι' αν ακούγεται, δεν σοκαρίστηκα στο άκουσμα της είδησης της δολοφονίας δυο νέων ανθρώπων που όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν μέλη της ΧΑ. Ήταν δεδομένο πως η δολοφονία του Φύσσα θα προκαλούσε αντίποινα, τα αντίποινα-κόντρα αντίποινα και δε συμμαζεύεται!
Ακόμα κι' αν αποδειχτεί πως η εκτέλεση των δυο παιδιών δεν είχε σχέση με τις κομματικές τους πεποιθήσεις, είναι δεδομένο πως αυτό θα γίνει στο εγγύς μέλλον. Όπως και τα αντίποινα των αντιποίνων που προανήγγειλα και τα οποία σύντομα θα καταλήξουν σε βεντέτα.
Υπάρχουν ωστόσο κάποιες οφθαλμοφανείς διαφορές που δεν προσεγγίζουν απλώς τα όρια της πρόκλησης, αλλά τις ξεπερνούν θεαματικά. Διαφορές που δεν έχουν να κάνουν με το καθ' αυτό γεγονός αλλά με τον τρόπο που προβάλλεται. Μη νομίσετε ότι δεν έχει σημασία και μην το υποτιμάτε. Το αντιλαμβανόμαστε όλοι άλλωστε, πως είδηση δεν είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει, αλλά εκείνο που μας σερβίρουν τα κανάλια της ενημέρωσης. Κι' ακόμα χειρότερα, ο τρόπος που το κάνουν, με αποτέλεσμα να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη όπως τους βολεύει, οδηγώντας την εκεί που θέλουν .
Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχαμε μάθει αρκετά για τη ζωή του. Την ηλικία του, ότι ήταν τραγουδιστής του τάδε συγκροτήματος κλπ. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν περάσει περισσότερες από 4 ώρες από την στιγμή που μάθαμε για την εκτέλεση στο Ν. Ηράκλειο και οι δύο νεκροί, παραμένουν απλώς δύο νεκροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων, όπως και ο τρίτος που χαροπαλεύει...
Τι σημασία έχει άλλωστε? Αν κάποιος αρθρώνει αντιφασιστικό λόγο, το αίμα του έχει προφανώς περισσότερο ειδικό βάρος από κάποιον υποστηρικτή νεοναζιστικού κόμματος. Το Mega δείχνει ''Κλεμμένα όνειρα'' , ο ΑΝΤ  Σουλειμάν και πάει λέγοντας. Που είναι οι τηλεοπτικοί μαραθώνιοι και τα -έστω- κροκοδείλια δάκρυα?
Τις ώρες που μεσολάβησαν από την εκτέλεση στο Ν. Ηράκλειο, βαρέθηκα να ακούω την ξύλινη και γενικόλογη ατάκα  ''καταδικάζουμε τη βία'' απ΄ όλου κι' αν προέρχεται. Στην περίπτωση του Φύσσα πάντως, το πόρισμα για την προέλευση της βίας είχε βγει πριν καν το παλικάρι ξεψυχήσει και το ''Θάνατος στο φασισμό'' θύμιζε διαφήμιση της Jumbo στα ερτζιανά. Λες και η δολοφονία, δεν είναι από μόνη της μια άκρως φασιστική ενέργεια.
Τα 24ωρα που ακολούθησαν τη δολοφονία Φύσσα, είδαμε στα κανάλια αμέτρητες συνεντεύξεις των συγγενών του, της συντρόφου του. Τους γονείς των δύο νεκρών δύσκολα θα τους δούμε, αφήστε που  για να συμβεί αυτό πρέπει να μάθουμε πρώτα τα ονόματα τους. Ακόμα κι' αν συμβεί όμως θα περάσει στα ψιλά, αφού θα γίνει αποσπασματικά και για το θεαθήναι, με τρόπο ώστε να ξεχάσουμε ότι το διαβάσαμε ή  να μη δώσουμε τόση σημασία.
Ο δρόμος που δολοφονήθηκε ο Φύσσας θα πάρει τ' όνομα του νεκρού, δεν πιστεύω να έχει κάποιος την απαίτηση να μετονομαστεί κοτζάμ Λεωφόρος Ν. Ηρακλείου -ή κάποιο στενάκι εκεί κοντά, έστω- σε οδός ''Αγνώστων Φασιστών''.
Ο Φύσσας βλέπετε είναι ήρωας επειδή έπεσε από τα χέρια ακροδεξιού, οι άλλοι που έπεσαν από τα χέρια κάποιου που σίγουρα δεν είναι φασίστας (αφού μόνο οι ακροδεξιοί σκοτώνουν όπως λέει ο αστικός μύθος) είναι σαν τους νεκρούς ενός τροχαίου στην Εθνική οδό που τους θυμούνται μόνο οι συγγενείς τους.
Με την ευκαιρία, απ΄ότι είχα μάθει στο σχολείο, ήρωας ονομάζεται αυτός που θυσιάζει ή έστω θέτει συνειδητά τη ζωή του σε κίνδυνο για κάποιο ιδανικό, όχι κάποιος που ''φεύγει'' επειδή βρέθηκε σε λάθος σημείο τη λάθος ώρα, ή είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε κάποιον ψυχοπαθή ή πληρωμένο δολοφόνο...
Και κάτι ακόμα. Ο φυσικός αυτουργός όπως και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Φύσσα συνελήφθησαν σχεδόν άμεσα, για τους δυο σημερινούς αναζητείται ακόμα μια Varadero! Και να σκεφτεί κανείς ότι η ΧΑ είναι ''εγκληματική οργάνωση'' που σημαίνει ότι θα έπρεπε να είναι στοιχειωδώς προετοιμασμένη και να μην πατήσει ως πρωτάρα! Που και να μην ήταν οργανωμένοι εγκληματίες δηλαδή..

Θα αναρωτηθεί κάποιος ''τι τα θες, τι τα γυρεύεις! Ψάχνεις λογική στη χώρα που πέφτει να εξολοθρεύσει τους νοσταλγούς των Ναζί και σφυρίζει αδιάφορα όταν κόμματα της αριστεράς εξυμνούν φανερά και χωρίς ίχνος ντροπής τους άλλους Ναζί της ιστορίας όπως το Στάλιν και το Μάο? Κατά μια διαβολική σύμπτωση λοιπόν, το αίμα των εκατομμυρίων Κινέζων, Πολωνών, Τσέχων και λοιπών αντιφρονούντων κλπ που κατέσφαξαν οι δυο τελευταίοι, έχει λιγότερο ειδικό βάρος από εκείνο των Εβραίων, Ρώσων, Ελλήνων και όσων αντιστάθηκαν στο Χίτλερ!
Οποιαδήποτε ομοιότητα με τις περιπτώσεις Φύσσα και των δυο αγνώστων Φασιστών, είναι απολύτως συμπτωματική! Όπως και το πως αξιολόγησε τον μεν και τους δε ή ιστορία...
ΥΓ. Ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια που έχει φάει ο Νεοέλληνας, είναι ότι η αριστερά δεν έχει κυβερνήσει ποτέ την Ελλάδα. Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως ο Τύπος είναι εξουσία -και στις μέρες μας μάλιστα πολύ ισχυρότερη από την κοινοβουλευτική- μόνο τυχαίο δεν είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των ''καθιερωμένων'' και ''προβεβλημένων'' μεγαλοδημοσιογράφων, έχουν αριστερές καταβολές. Αν διαβάσετε την ιστορία των Ντερμπεντέρηδων, των Τσίμπλων, των Τρέμηδων και των Ευαγγελάτων, θα διαπιστώσετε πως όλοι τους προέρχονται από κάτι Ρηγάδες και κάτι παρόμοιους προάγγελους της σημερινής αριστεράς της απλυσιάς, της τιράντας, του δήθεν αγώνα, του λαμογιοσυνδικαλισμού, της αοριστολογίας και της κωλοτούμπας.
Θα αναρωτηθεί κάποιος ''κι επειδή δήλωναν αριστεροί σημαίνει ότι είναι στ' αλήθεια? Ή μήπως θεωρείς παράξενο να αλλαξοπίστησαν όταν άρχισαν να τα κονομάνε? Οι πρώτοι είναι ή οι τελευταίοι άλλωστε''?
Το ίδιο εύλογο ερώτημα όμως, ισχύει και για τα κόμματα που έχουν σφιχταγκαλιάσει την ταμπέλα της αριστεράς. Αριστερός δηλώνει ο Κουβέλης που συγκυβέρνησε με τα κόμματα του μνημονίου, όπως και το ΚΚΕ της ''νόμος είναι το δίκιο του εργάτη'' Αλέκας που όμως δε δίστασε να αφήσει άνεργους στον 902, πουλώντας την κρατική συχνότητα που είχε παραχωρηθεί δωρεάν στο κόμμα, σε επιχειρηματία αγνώστου ταυτότητας.
Ως αριστερό-σοσιαλιστικό κόμμα ξεκίνησε και το ΠΑΣΟΚ, συμπορεύθηκε όσο κανένα όμως με τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους.
Συμπέρασμα?
Δεν υπάρχει ούτε αριστερά ούτε δεξιά πλέον.
Υπάρχουν απλώς κόμματα που επιλέγουν μια ταμπέλα για να μας πείσουν ότι και καλά διαφέρουν, χωρίς καμμία απολύτως ιδεολογική διαφορά επί της ουσίας. Το μόνο που τα συνδέει, είναι ο στόχος της υποδούλωσης στα ίδια αφεντικά.
Από επικοικωνιακής άποψης πάντως η χώρα κυβερνάται εδώ και δεκαετίες από τη λεγόμενη αριστερά, που φροντίζει επιμελώς να σιγοντάρει κάθε νεοφιλελεύθερη πολιτική του δικομματισμού, ακόμα κι΄αν φαινομενικά είναι στην απ' έξω...
.ΥΓ 1. Όσοι θεωρούν υπερβολή τον ισχυρισμό πως από επικοικωνιακής άποψης  η χώρα κυβερνάται από τη λεγόμενη αριστερά'' θυμίζω πως η ιστορική ατάκα ''για να σου ανοίξουν οι πόρτες και να κάνεις καριέρα στην Ελλάδα πρέπει να είσαι ή αριστερός ή ομοφυλόφιλος'' βγήκε από το στόμα του Χατζηδάκι και όχι το δικό μου και πως όσο περνάει ο καιρός επιβεβαιώνεται ολοένα και πιο πανηγυρικά.
Εκτός κι' αν θεωρείτε πως το ''σύστημα'' είναι τόσο ανόητο που θα άφηνε τις ''ανεξάρτητες'' φωνές της αριστεράς όχι μόνο να αποκτήσουν λόγο, αλλά να κάνουν κανονική κατάληψη στα ΜΜΕ. Η αριστερά άλλωστε ήταν ανέκαθεν το γιουσουφάκι.
Ακόμα κι' αν δεν ήταν εκ των προτέρων στο κόλπο, όλοι γνώριζαν την τιμή εξαγοράς...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου