Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Βάλε Φράγκα ρε Ιβαααααααααααάν...

Μια από τις σοβαρότερες συνέπειες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, είναι πως ο Έλληνας έχει γίνει για τα καλά παπαγάλος. Έχει συνηθίζει να πλάθει στο μυαλό του μια εικόνα που τον βολεύει και αλίμονο  σε όποιον τολμήσει να του την αλλάξει, ακόμα κι αν του παραθέσει ατράνταχτα ντοκουμέντα που δε μπορεί να αμφισβητηθούν.

Στον ΠΑΟΚ, υπάρχει γκρίνια από ορισμένους για τα φράγκα που δεν έχει βάλει ο Σαββίδης για να κάνει την ομάδα μεγάλη (λες και είναι μικρή), αγνοώντας δεδομένα όπως:
Τα 10εκ που έβαλε να αγοράσει την ΠΑΕ καλύπτοντας τα χρέη σε τρίτους.
Τα 2εκ που έβαλε πέρσι το Γενάρη για μεταγραφές.
Τα 11.5 που εκταμίευσε ώστε να πληρώσει εφάπαξ το πρωτογενές κεφάλαιο των χρεών στο δημόσιο, εφ' όσον γίνει δεκτή η πρότασή του.
Τον υπερδιπλασιασμό του φετινού μπάτζετ σε σχέση με πέρσι, με λιγότερα έσοδα. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ φέτος θα έχει τα έσοδα του Europa, όταν όμως ο Ιβάν πλήρωνε κάτι λιγότερο από 5εκ για Στοχ-Στέφενς, δεν είχαμε εξασφαλίσει συμμετοχή σε καμμία Ευρωπαική διοργάνωση.
Μιλάμε για νούμερο που -χωρίς εκείνα για τα χρέη στο δημόσιο- φτάνουν τα 20εκ σ' ένα χρόνο, ποσό που περιττό να τονίσουμε ότι είναι παράλογο να επενδύεται σε χρεοκοπημένη χώρα με ποδόσφαιρο της πλάκας.
Αντί λοιπόν να τα ακούει ο Ιβάν από τη γυναίκα του, τα ακούει από ΠΑΟΚτσήδες επειδή τα θεωρούν λίγα!!!
Οπότε, το παραμυθάκι  ότι ο Σαββίδης δε χώνει λεφτά, δεν έχει δράκο ούτε σε φωτογραφία.
Αν κάποιοι χαλνιούνται από επιλογές συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, ας έχουν κατά νου πως ο Σαββίδης είναι επενδυτής και πληρώνει! Ούτε επιλέγει παίκτες, ούτε κάνει τον προγραμματισμό της ομάδας.
Και για να το κάνουμε πιο κατανοητό -αφού τα νούμερα τα καταλαβαίνουν όλοι- οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού και των μεταγραφών Τσιστιακόφ-Βρύζας-ΓΧ, έφεραν μεταξύ άλλων:
Σπυρόπουλο που δεν υπολογίζεται από το Στέφενς με κόστος 280 χιλ ευρώ.
Σκόνδρα που επίσης δεν υπολογίζεται μέχρι τώρα από το Στέφενς, με κόστος 500 χιλ μαζί με όσα δόθηκαν στο Σπανό.
Λόπεζ που έχει ήδη απορριφθεί από τον Ολλανδό, με κόστος 350χιλ.
Όλοι αυτοί -που δεν είναι οι μόνοι-παρά μερικά χιλιάρικα κάνουν έναν Στοχ, που θα μπορούσε να είναι ένα στόπερ ή ένας παίκτης εκεί που πονάει η ομάδα, της ποιότητας του Σλοβάκου.
Όσοι δεν κατάλαβαν τη διαφορά, μπορούν να συνεχίσουν να βρίζουν τον τσιγκούνη μεγαλομέτοχο!
Καλή τους νύχτα...

2 σχόλια:

  1. πες τωρα και τα εασοδα της παε ποσα ειναι αφου λες οτι εβαλε 20,ποσα εχει παρει ο παοκ περσι και φετος απο εσοδα ?οσο αφορα τους παιχτες που πηρε ναι ειναι λαθη αλλα υπαρχει και ο συμβουλος Ζαγορακης,φιλαρακι σου και πρωην εργοδοτης σου,τι εκανε αυτος,συμβουλεψε τα λαθη η συμφωνουσε,αρα εχει μεριδιο ευθηνης?...μονοδιαστατα τα λες οπως παντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν λεμε εβαλε 20 εννοουμε εβαλε 20 απο την τσεπη του, περαν των εσοδων! Αν ειχε 10 εσοδα και η ομαδα χρειαζοταν 20, θα εβαζε 10!
    Πες σε πιο σχολειο πηγες, να βγαλουμε το δασκαλο που σου εμαθε αριθμητικη σε διαθεσιμοτητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή