Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Οι Γιαλαντζί Επαναστάτες και η Eldorado Gold...

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τη φημολογία που ξέσπασε για την διαφήμιση της εταιρίας Eldorado Gold στη φανέλα του ΠΑΟΚ, σημειώθηκε ένα πρωτοφανές ρεκόρ. Πρώτη φορά, διαβάσαμε τόσες παπαριές μαζεμένες.

Ξεπερνάω εντελώς το γεγονός πως εκείνοι που σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης, δουλεύουν σε ΜΜΕ που τα κονομάνε από σποτάκια της συγκεκριμένης εταιρίας. Γι' αυτό το γεγονός όμως κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο, στην περίπτωση του ΠΑΟΚ αντίθετα γεννιέται μέσα τους ο Che.
Ξεπερνάω επίσης και τις αναφορές στην Οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει στο περιβάλλον της Χαλκιδικής η συγκεκριμένη επένδυση, γιατί απλά δεν είναι κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ και τον κάθε ΠΑΟΚ.
Το τι κάνει κάθε εταιρία που έχει πάρει ΑΦΜ από το Ελληνικό δημόσιο και δραστηριοιποείται στη χώρα, είναι θέμα που δεν αφορά όσους συνεργαστούν καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο μαζί της. Κάθε ΑΕ που θέλει να προχωρά σε μια νόμιμη συνεργασία με την κάθε  Eldorado Gold, δεν έχει καμμία υποχρέωση να προχωρήσει σε face control. Αυτά, για να μην αρχίσω τις αναφορές στο ποιόν των εργοδοτών των δήθεν αντιφρονούντων, διότι θα κλάψουν μανούλες.
 Ξεπερνάω και τη διάψευση της ενδεχόμενης συνεργασίας από την Καναδική εταιρία, μια και αύριο μεθαύριο ίσως προκύψει παρόμοιο θέμα με κάποια άλλη κι' έχουμε τα ίδια.
Εκτός από τους όψιμους επαναστάτες με τα πληκτρολόγια άλλωστε υπάρχουν και απλοί φίλαθλοι που αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης.
Τι θα συμβεί άραγε, αν αύριο-μεθαύριο πέσει το όνομα της Turkish Airlines για τη χορηγία της φανέλας? 
Θα αρχίσουμε να μνημονεύουμε τον Κεμάλ και τον Αττίλα ?

Τι θα γίνει αν έρθει μια καλή πρόταση από κάποια Τράπεζα?
Θα μνημονεύουμε τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους από πλειστηριασμό και τα ληστρικά επιτόκια?

Τι θα γίνει αν τα σκάσει χοντρά κάποια εταιρία κινητής τηλεφωνίας?
Θα προσκομίσουν οι αντιφρονούντες μελέτες ειδικών για επιπτώσεις των κινητών στην υγεία μας?
Τι θα γίνει αν μας προτείνει συνεργασία η BMW ή κάποιος Γερμανικός κολοσσός?
Θα τους κάνουμε πέρα μέχρι να ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει σε βάρος των Ελλήνων ο Σόιμπλε ή ακόμα χειρότερα θα θέσουμε όρο να φέρουν το Χριστοφοράκο για να δικαστεί?
Τι θα γίνει αν ενδιαφερθεί μια Αμερικάνικη πολυεθνική?
Θα κάνουμε διαδήλωση με πανό για το Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα?
Θα μπορούσα να ξημερωθώ γράφοντας παραδείγματα, αυτά αρκούν όμως για να καταλάβει ο καθείς πόσο εύκολο είναι να παραστήσεις το μαλάκα, αν αποτελεί στόχο σου.
Στο χώρο των media, ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να ξεχωρίσεις είναι να πηγαίνεις κόντρα στην κοινή λογική, προσπαθώντας να εντυπωσιάσεις. Κατ' αυτόν τον τρόπο, μαζεύεις ως κοινό -πελάτες- και τους παράλογους (που δεν είναι λίγοι) και τους λογικούς που θα σε ακούσουν ή θα σε διαβάσουν από περιέργεια.
Είναι μαθηματικά επιβεβαιωμένο όμως πως αφού δεν το κάνεις από ιδεολογία αλλά επειδή προσπαθείς να ντυθείς  επαναστάτης, προχωρημένος, ανεξάρτητος, πνευματώδης ενώ στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός σου είναι πιο κενός και από εκείνον του Δημήτρη Αβραμόπουλου, το στριπτίζ θα έρθει γρηγορότερα απ' ότι το υπολογίζεις.
ΥΓ. Για τη ΝΙΚΕ που ντύνει από φέτος την ομάδα, υπάρχουν πορίσματα που βασίζονται σε στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από συνεντεύξεις που παραχώρησαν εργάτες στη Βουλγαρία, την Ινδονησία, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ταϊλάνδη και την Τουρκία, οι οποίοι αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός εργασιακού μοντέλου που περιλαμβάνει απίστευτα χαμηλούς μισθούς, καταναγκασμό των εργατών να δουλεύουν εξαιρετικά πολλές ώρες, εκμεταλλευτικούς όρους πρόσληψης, τρομοκράτηση, σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική και σωματική βία. Αν η εκμετάλλευση της εργασίας συμπεριλαμβανόταν στα ολυμπιακά αθλήματα, τότε οι κολοσσοί της αθλητικής ένδυσης θα είχαν τους εκπροσώπους τους ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες.
Μ' άλλα λόγια, για κάθε φανέλα που αγοράζετε, κάποιος εργάτης έφτυσε αίμα και πληρώθηκε με κλωτσιές ή με τρεις κόκκους ρύζι στην καλύτερη. Αυτά όμως ξέχασαν να σας τα πουν οι γιαλαντζί επαναστάτες του γλυκού νερού...

3 σχόλια:

  1. ΝΑ "ΑΓΙΑΣΕΙ" ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ... ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικός γιατρέ, συνέχισε έτσι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τι θα κάνει ο "εχω την επανάσταση μέσα μου" ΠΑΟΚτσής δεν έχει να κάνει επ ουδενί με το τι θα κάνει η ΠΑΕ. Δικαίωμα της ΠΑΕ να συννάψει συμφωνία με μια el dorado και να χρεωθεί αυτήν την κίνηση, δικαίωμα του ΠΑΟΚτση να την βρίζει απο το 1' ώς το 90' σε όλα τα εντός εκτός και επι τα αυτά και να μην αγορασει αυτή τη φανέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή