Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο Κόλκας και η Βαθυστόχαστη ανάλυση μιας Προετοιμασίας!

Εάν έχετε συνδέσει την αναγραφή παπαριών στον υπολογιστή μονό με τον εικονιζόμενο παπάρα, πλανάσθε. Ο χώρος του ρεπορτάζ και ειδικά του αθλητικού, προσελκύει τους παπαρολόγους όπως το σκατό τη μύγα.
Ειδικά το καλοκαιράκι όπου ο λαός είναι στις παραλίες και ενημερώνεται χαλαρά, χωρίς να έχει πρόσβαση σε όσα συμβαίνουν, είναι η καλύτερη του παπαρολόγου! Ειδικά αν είναι και επαγγελματίας αβανταδόρος, τότε χάνεται η μπάλα.
Προσωπικώς, ενημερώνομαι αποκλειστικά από τον έγκριτο-έγκυρο και έμπειρο Σταύρο Κόλκα. Τους υπόλοιπους, δεν τους πολυπιστεύω. Ο Σταύρος όμως είναι αυτό λέμε λίρα 100. Για του λόγου το αληθές, Ιδού αποσπάσματα από περσινό ρεπορτάζ για την προετοιμασία με το Δώνη-Μπινέ, έτσι απλά για να αποστομώσω όσους κακεντρεχείς υποστηρίξουν πως διαχρονικά γράφει μαλακίες:
''Ο Βρύζας, επέλεξε τον Δώνη, γιατί θεώρησε πως μπορεί να του δώσει το στοιχείο της αγωνιστικής φιλοσοφίας. Ο Μπόλονι ήταν για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ παράδειγμα προς αποφυγή, όπως και για συντριπτικό ποσοστό των ποδοσφαιριστών.
Εγώ ήμουν πάντα αρνητικός με τους Έλληνες προπονητές, γιατί θεωρώ πως εγκλωβίζονται γύρω από την έλλειψη κουλτούρας του Έλληνα οπαδοί και παρασύρονται από τη γελοία πίεση που πολλές φορές αυτός προσφέρει.
Αυτό που συνάντησα εδώ στον Ολλανδία, ήταν πρωτοφανές για εμένα. Δεν είναι πως ο Δώνης δεν έχει καμία σχέση με τον Έλληνα προπονητή. Είναι πως έχει στήσει ένα τιμ, που δουλεύει με κλειστά τα μάτια στις προπονήσεις. Και αυτή, είναι μία από τις πολύ σημαντικές διαφορές που έχει με τον Μπόλονι, τον οποίο όταν ο ΠΑΟΚ του ζήτησε να διαλέξει τιμ, αρκέστηκε στον Πρέτο.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Βρύζας, ο Δώνη-μπινέ και ο Μπόλονι, αλλά και ο ΓΧ με τις σοφές επιλογές του, που επιτέλους δικαιώνεται έστω και με καθυστέρηση:
Ο ΓΧ, είχε καταφέρει να περάσει δικούς του παίκτες στην ομάδα, πριν καν αναλάβει. Ο Κατσικάς, ο Γιάννου, ο Στάμου, ακόμη και ο Αποστολόπουλος ήταν δικά του παιδιά.

Ότι και να λέμε πάντως, σαν τους ύμνους στο Δώνη-Μπινέ, δεν έχει! Διαβάστε την πρόβλεψη του ρεπόρτερ-προφήτη:

 Χωρίς να γνωρίζω το πώς θα προχωρήσει ο Δώνης στο μέλλον, μέχρι τώρα παρουσιάζει μία ομάδα που ίσως ούτε και ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί πως αφομοίωσε το αγωνιστικό πλάνο του τόσο γρήγορα.
Το ποδόσφαιρο που παίζει είναι εκπληκτικό για τα δεδομένα του ρόστερ και για τα επίπεδα της εποχής.
Έχει δώσει ξεκάθαρο ρόλο σε όλους τους παίκτες του, γνωρίζουν άπαντες τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο και βέβαια ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν.
Σε αυτό βοήθησε και η απομάκρυνση ποδοσφαιριστών που μείωναν τον ΠΑΟΚ με τη μιζέρια τους μέσα στα αποδυτήρια. Όλα αυτά τα παιδιά που βρίσκονται σήμερα στην ομάδα, ήταν εγκλωβισμένα και ασφυκτιούσαν δίπλα στους μίζερους.
Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε μέσα Ιουλίου μία ομάδα φρέσκια, με σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό και υγεία.
Έφυγαν οι μίζεροι λοιπόν και έμεινε η νεολαία που είναι αλήθεια ότι σάρωσε. Μη μου πείτε ότι δε θυμάστε με θαυμασμό την καθιέρωση του Πέλκα, του Πόποβιτς, του Ποζαταίδη. Μην τρώτε παπά ότι τους έβγαλε ο Στέφενς, ας μην είχε κάνει την προεργασία ο Δώνης-Μπινές και σας έλεγα. Όσο για τη λεπτομέρεια πως ο Σταφ καθιερώθηκε επί Μπόλονι -που δεν είναι ικανός να δέσει τα κορδόνια του Μπινέ- και πως ο Πόποβιτς πρωτοεμφανίστηκε επί Ρουμάνου, σιγά τα ωά. Στοίχημα ότι ο σπυριάρης θα βγάλει περισσότερους?
Αν στα παραπάνω προσθέσετε και τους Κουμαλό-Βιβιάν, αντιλαμβάνεσθε πως αν η υγεία που αποπνέει ο ΠΑΟΚ μεταδιδόταν σε όλη τη χώρα, ο ΕΟΠΠΥ θα είχε ήδη καταργηθεί...


Και συνεχίζει ο μάγος του ρεπορτάζ:
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μη γίνει Ντόρτμουντ, αλλά έχει έναν κορμό νεαρών Ελλήνων που αν όλα κυλήσουν ομαλά θα του δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσει μία βάση που δύσκολα θα πληγεί.
Αυτό ακριβώς έγινε, γι' αυτό και φέτος φέραμε το Στέφενς να δημιουργήσει ομάδα από την αρχή. Η ομάδα επλήγη, διότι απλά ο κόσμος δεν άφησε το Δώνη-Μπινέ να ολοκληρώσει
Και τότε, είναι ξεκάθαρα πιο εύκολο για αυτόν, να διεκδικήσει κάτι με προϋποθέσεις και όχι συγκυριακά.
Όποιος δεν το κατανοεί αυτό, είναι επικίνδυνος για τον ΠΑΟΚ. Και θα πρέπει να υποστεί συνέπειες.
Ενώ όποιος γράφει τις μπαρούφες που μόλις διαβάσατε, είναι όχι μόνο ακίνδυνος, αλλά προσφέρει σοβαρές υπηρεσίες στον ΠΑΟΚ και την ενημέρωση!


Καληνύχτα, πάω να διαβάσω την ανταπόκριση του Σταύρου από την Αυστρία...

ΥΓ. Ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύτηκε στο PAOK 24 στις 19 Ιουλίου του 2012, φέρει τον τίτλο ''Υγεία''. Απλώς δεν σας το έγραψα στην αρχή, γιατί θα σας έπιαναν τα γέλια στην πρώτη παράγραφο.
ΥΓ. 1. Επειδή γράφει πάνω-κάτω τα ίδια για το Στέφενς, οφείλει να μας ενημερώσει όταν επιστρέψει από την Αυστρία, ποια από τις δύο προετοιμασίες ήταν καλύτερη. Αν κι' έχω τη βεβαιότητα, πως τα ίδια έγραφε για εκείνη του Μπερέτα, του Παράσχου, το Ντουμιτρέσκου...

11 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. WRAIOS O GIATROS...EXEIS AKOUSEI TIPOTA GIA ELEUTHERIA TOU LOGOU?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Εχω ακουσει, γι αυτο εχω το μπλογκ!
      Υπαρχει και η αυθαιρεσια του βοθρου, οπως προκυπτει απο τα γραφομενα του Κολ(α)κα...

      Διαγραφή
  3. giatre mou me koufanes.apla....eisai akoma APITHANOS KAI AYTHENTIKOS:ta eipes olaaaaaaaa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. se sxesi me tin geniki ikona ton reporter tou paok o kolkas kati kanei se kamia periptosi den ine kalos ala ama dis tous alous tha ton imniseis.

    ps:ama den efvrise o tolis ime sxedon sigouros oti tha psifisis xrisa auga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κολκας ειναι ο χειροτερος καθρεφτης της γενικης εικονας...

      Διαγραφή
    2. Σβήσε και το δικό μου για να ισχυριστούμε ότι ήταν τεχνικό λάθος.

      Διαγραφή
    3. Όλοι είναι για τον πέο , με το κολκοσαιτ μπροστάρηδες...

      Διαγραφή