Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ο Ιβάν, ο Ολαιτάν Και το Κάρφωμα...

Ο ντόρος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για τον Ολαιτάν της Βέροιας, είναι ενδεικτικός της ένδειας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που αναπόφευκτα ακολουθεί την πορεία της χώρας.

Τέτοιες μέρες πριν χρόνια το star channel παρουσίαζε ρεπορτάζ με θέμα την πληρότητα των μπουζουξήδικων για ρεβεγιόν, σήμερα τα κανάλια δείχνουν εικόνες από τα συσσίτια των δήμων και τις εκκλησίες.
Στις μέρες μας λοιπόν, τα δύο ''καυτά'' ονόματα που παίζουν στο μεταγραφικό παζάρι, -Ολαιτάν και  Ντεβινσέντι-  τα κλείνεις κατά τα φαινόμενα με 300-350χιλ! Οποιος δηλαδή δαπανήσει αυτό το ποσό, θα είναι ο κυρίαρχος του εγχώριου μεταγραφικού παιγνιδιού.
Ειλικρινά δε γνωρίζω αν ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε ποτέ ζεστά για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.
Προσωπικώς μου αρέσει αρκετά, το αν αν όμως έχει τα φόντα να καθιερωθεί σε ομάδα με τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ είναι κάτι που μπορούν να το κρίνουν ειδικοί, μια και η δική μου άποψη είναι ''καφενειακού'' επιπέδου.
Οπως είναι ήδη γνωστό ο παίκτης μένει ελεύθερος, το καλοκαίρι μπορεί να μεταγραφεί σε ομάδα της αρεσκείας του και ο Αρβανιτίδης θέλει κάποιο ποσό για να τον παραχωρήσει από τώρα.
Στην ουσία δηλαδή, ο ιδιοκτήτης της ομάδας θέλει φράγκα για να πουλήσει υπόλοιπο συμβολαίου 5 μηνών.
Ακόμα κι' αν ο ΠΑΟΚ καιγόταν για την απόκτησή του, εξηγούσα και σε πρόσφατη ανάρτηση με θέμα το Βιειρίνια, πως τα χρήματα που θα ξοδεύει ο Σαββίδης για μεταγραφικούς σκοπούς, δεν είναι συνάρτηση των αγωνιστικών αναγκών μόνο αλλά και των μηνυμάτων που πρέπει να στείλει προς κάθε κατεύθυνση.
Είναι σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα βγει ζημιωμένος, αν ο Σαββίδης δώσει με το καλημέρα την αίσθηση ότι είναι κάτι σαν το θείο από το Αμέρικα που όντας άπλας, σκορπάει χρήμα αριστερά και δεξιά.
Τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν ο ΠΑΟΚ είναι από τους ελάχιστους που μπορούν να διαθέσουν χρήμα, αυτοί που περιμένουν να ζήσουν από το ρευστό που θα ρίξει στην αγορά ο Σαββίδης, είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν στα στάνταρντς του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.
Είναι κανόνας άλλωστε πως τους κανόνες της αγοράς τις καθορίζουν αυτοί που διαθέτουν τα κεφάλαια και όχι εκείνοι που περιμένουν να εισπράξουν κανά ψιλό για να ζήσουν.
Το να αντιστρέφονται αυτοί οι κανόνες για να πετύχουμε μια νίκη εντυπώσεων, πουλώντας τρελίτσα στα ιντερνετικά φόρουμ στους οπαδούς του γαύρου, είναι δείγμα νοοτροπίας ομάδας χωριού.
Και σίγουρα ο Σαββίδης δεν έχωσε 10εκ με το καλημέρα, για να μας χαρίζει τέτοιου είδους νίκες γοήτρου.
Κάπως έτσι την πάτησε και ο πολυμετοχικός λαγός, που πιάστηκε κορόιδο πριν χρόνια με οικοδόμο-Μελισση και τώρα χρωστά τα μαλλιά της κεφαλής του.
Πέρα από τις θεωρείες, εντύπωση προκάλεσε πως το θέμα έλαβε διαστάσεις έπειτα από δηλώσεις του Καλαιτζίδη, ο οποίος σε συνέντευξή του για τον παίκτη που έχει σχεδόν κλείσει στο γαύρο - όπως ο ίδιος είπε- θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ έχασε μια καλή ευκαιρία να ενισχυθεί.
Δικαίωμά του να εκφράζεται ακόμα και να υποστηρίζει τον παίκτη του.
Το θέμα είναι πως ο τρόπος που τέθηκε το θέμα, παραπέμπει περισσότερο σε μήνυμα προς την πλευρά του ΠΑΟΚ να δώσει το κάτι τις για να κλείσει το θέμα, παρά σε διαπίστωση-εκτίμηση για την αξία και τις προοπτικές του παίκτη.
Δε λέω ότι είναι έτσι, λέω ότι ο τρόπος που σχολίασε ο Καλαιτζίδης παραπέμπει σε αυτό το στόχο.
Για του λόγου το αληθές, ιδού το απόσπασμα:

''Για τον Νιγηριανό άσο μίλησε στο "ΦΩΣ" ο προπονητής του, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, τονίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι είναι μία ανάσα από την απόκτηση του.
"Γνωρίζω επειδή ξέρω ότι ο παίκτης είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό και τελικά εκεί θα καταλήξει, μπορώ να πω τούτο: Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχασε μία χρυσή ευκαιρία να εντάξει στο δυναμικό του έναν πολύτιμο ποδοσφαιριστή με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.''

Μου φαίνεται περίεργο όταν ένας προπονητής αναφέρεται κατ' αρχήν σε όσα κατά τη γνώμη του θα χάσει αυτός που χάνει έναν παίτη και κατά δεύτερο σε όσα θα κερδίσει εκείνος που μάλλον θα τον αποκτήσει. Πόσο δε, όταν ο Καλαιτζίδης παραχωρεί συνέντευξη σε εφημερίδα του γαύρου και κυρίως, δεν ερωτάται για τον ΠΑΟΚ,  αλλά το κάνει αυτοβούλως.
Επιτρέψτε μου, να το θεωρώ απολύτως ύποπτο και κάρφωμα ...
Για να το κάνω πενηνταράκια, με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να ''κινητοποιήσει'' ο Καλαιτζίδης τον ΠΑΟΚ αν -λέω αν- ήθελε να αποκομίσει περισσότερα η ομάδα του?
Μα δίνοντας φυσικά συνέντευξη σε εφημερίδα φιλικά προσκείμενη στην άλλη ομάδα που διαθέτει χρήμα, διαφημίζοντας τα προσόντα του ''προιόντος''! Κι' αφού ο Ολαιτάν -όπως λέει ο Καλαιτζίδης- είναι κοντά στο γαύρο -οπότε έχει εξασφαλιστεί τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του- τι τον κόφτει ότι χάνει ο ΠΑΟΚ? Ε? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου