Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Στα Χνάρια του Δερμιτζάκη, ο Δώνης...

Εχοντας παρακολουθήσει ικανοποιητικό αριθμό παιγνιδιών του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο, είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και αυτός ακολουθεί τα χνάρια του Παύλου Δερμιτζάκη.
Πρόκειται για περιπτώσεις που ακόμα κι αν θες να δώσεις πίστωση χρόνου, ακόμα κι΄αν προσποιείσαι ότι δεν βλέπεις το χάλι της ομάδας, έρχονται οι ίδιοι οι προπονητές να εκτεθούν με τις δηλώσεις τους.

Την περίοδο που η ομάδα σερνόταν (επί Δερμιζτάκη), ο τελευταίος παρέθεσε συνέντευξη τύπου, όπου αντί να δώσει μερικές πειστικές απαντήσεις -ή σκέτες απαντήσεις έστω- αναλώθηκε σε άσχετες  ατάκες του τύπου ''τα κάστρα πέφτουν από μέσα-θα φτύσουμε αίμα'' και άλλα τέτοια ηρωικά, που ακούγονται μεν ωραία στ' αυτιά του οπαδού, δεν αποτελούν όμως κομμάτι ποδοσφαιρικής κουβέντας. Κι' όταν μια ομάδα σέρνεται, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον προπονητή να μας εξηγήσει με απλά λόγια το πρόβλημα. Δε χρειάζεται εξειδικευμένη ορολογία, τα βασικά τα καταλαβαίνουμε όλοι. Οταν λοιπόν αντ' αυτού ακούμε φράσεις που παραπέμπουν σε kick box o προπονητής έχει χάσει το παιγνίδι. Διότι όταν αδυνατεί να εξηγήσει και να εμπνεύσει εμάς τους αδαείς, πως θα το καταφέρει με τους παίκτες?
Τα ίδια ισχύουν για το Γιώργο Δώνη, που τον τελευταίο καιρό έπειτα από κάθε άσχημη εμφάνιση, επικαλείται την ποιότητα της ομάδας.
Το εξηγήσαμε και μετά την ήττα από το λαγό, ότι ο ΠΑΟΚ δε συμμετέχει στην premier league ούτε κατακρίνει κανείς το Δώνη επειδή δεν μπορεί να χτυπήσει το γαύρο.
Εαν οι παίκτες που έχει δεν του αρκούν να δείξει ανώτερος μέσα στο γήπεδο από ομάδες όπως η Κέρκυρα, η Βέροια, ο Πανθρακικός και ο Πλατανιάς, τότε το πρόβλημα το έχει ο ίδιος και όχι το υλικό.
Χθες στη Βέροια δήλωσε πως η ομάδα χρειάζεται στόπερ, τη στιγμή που ο ίδιος επέλεξε δυό το καλοκαίρι, κατά τα φαινόμενα όμως δεν του αρκούν.
Το επιχείρημα ότι ''τότε δεν υπήρχε ο Ιβάν'' δε στέκει, αφού το ζήτημα δεν είναι πόσο κόστισαν αλλά αν αξίζουν τα χρήματα που δαπανήθηκαν.
Αν πχ ο Βιβιάν δεν αξίζει τα 250 καθαρά που προβλέπει το συμβόλαιο του, γιατί να αξίζει τα διπλά ο αντικαταστάτης του?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου