Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μια είναι η Λύση και Μοναδική: Εκεί-Εκεί στη Β' Εθνική

Το γράψαμε μόλις 24 ώρες πριν τον αγώνα, ότι αυτό ακριβώς θα προσπαθούσαν να πουλήσουν τα ρουλάκια. Ψευτοτσαμπουκά, θέατρο, κωλομαγκιά μπας και καταφέρουν να τσιμπήσουν κανά βαθμό. Αν και το ματς καθάρισε από νωρίς και κατάλαβαν ότι το μόνο διακύβευμα ήταν πόσα μπαλάκια θα τσιμπήσουν, δεν πτοήθηκαν. Δεν είχαν άλλωστε άλλη επιλογή. Ακόμα κι' ο Πανθρακικός, έπαιξε πιό αντρίκια μες την Τούμπα. Προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και όπου βγει.

Αυτοί επιδόθηκαν σε καραγκιοζηλίκια ''σφραγίδα'' των ερπετικών ιδιοτήτων τους και σε τελική έσωσαν στην παρτίδα.
Κατά πρώτον χάλασαν το παιγνίδι - με την απαραίτητη αρωγή του εξώγαμου του Γκουσγκούνη εννοείται- και κατά δεύτερον, χρύσωσαν το χάπι.
Ποιός θα τολμήσει να τους κατηγορήσει αύριο? Με ψηλά το κεφάλι θα κυκλοφορούν στην Παπαναστασίου στην Πλαστήρα και στη Μαρασλή -γιατί δεν πάει παρακάτω-, γνωρίζοντας την αποθέωση, με τους θαμώνες των συναγωγών, με αφορμή τις αποβολές αντιπάλων που κέρδισαν, τις κλωτσιές που έριξαν.
Τα κέντρα προπαγάνδας θα αναγάγουν σε κυρίαρχο θέμα συζήτησης το sex και βία που λένε ότι είδαν γραμμένο στο ταμπλό, τις μάπες που ισχυρίζονται ότι έφαγαν, τις κροτίδες που τρόμαξαν τους παίκτες και ένας Σκόρδας ξέρει τί ακόμα θα σκαρφιστούν.
Ισως κάνουν καταγγελία στη Scotland Yard για πιθανές σχέσεις του Λόρενς με τον IRA, ίσως κάνουν ένσταση στην ΚΕΔ ότι ο Κάκος επέτρεψε στους παίκτες μας να κάνουν καθυστέρηση για να κρατήσουν τη νίκη, επικαλούμενοι την εικόνα του φουκαρά Γιαννιώτα που προσπαθεί να αποσπάσει τη μπάλα από τα χέρια του Ιρλανδού στα χασομέρια.
Στο χθεσινό ματς επιβεβαιώθηκε η σκουληκιάρικη ιδιοσυγκρασία τους, αφού συνέβη το εξής ανήκουστο:
Κερδίσαμε πολύ πιό εύκολα απ' όσο μπορούσαμε να φανταστούμε ίσως και φύγαμε με τα νεύρα τσατάλια
Το σημαντικότερο όμως είναι πως αποδείχτηκε στην πράξη πως η λύση με τους γείτονες είναι μια και μοναδική:
ΕΚΕΙ-ΕΚΕΙ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ.
Κι' αν μπορεί να φτάσει πιό χαμηλά μέχρι την ΕΠΣΜ, ας φτάσει.
Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος απαλλαγής από τα μιάσματα της πόλης, αυτά που πριν τρία χρόνια θυσίαζαν  τπ ενδεχόμενο να κατακτήσουν κύπελλο αν το αντάλλαγμα ήταν να μας κόψουν το πρωτάθλημα.
ΕΚΕΙ-ΕΚΕΙ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ λοιπόν, για να γλυτώσουμε από τα υποχθόνια όντα που αναγάγοντας το συγκεκριμένο παιγνίδι σε αγώνα της χρονιάς, μας προκαλούν εκνευρισμό, αγωνιστικές απώλειες, τραυματισμούς, μας αποπροσανατολίζουν, κάτι που σε τελική τους σώζει τη χρονιά και τους καθιστά πετυχημένους στα μάτια των αποβλακωμένων από προπαγάνδα και γαλούχηση οπαδών τους.
Καμμιά φορά μου λέτε ότι ασχολούμαι πολύ με αυτούς, η αλήθεια όμως είναι ότι αφενός ουδέποτε ασχολήθηκα σοβαρά με δαύτους -παρά μόνο στο πλαίσιο της γελοιοποίησης τους- αφετέρου θεωρώ πως είναι το μοναδικό όπλο εξόντωσης τους.
Αναρωτιέμαι, αν όλοι εσείς βλέπατε ότι κάποιος ζει και αναπνέει για να σας κάνει κακό, δε θα βάζατε στόχο να τον ξεπαστρέψετε?
Αναλογιστείτε το ενδεχόμενο στο Β΄ γύρο ο ΠΑΟΚ να χτυπά κάποια διάκριση και αυτοί να είναι καταδικασμένοι ή αδιάφοροι. Ποιός αμφιβάλλει ότι θα κάνουν sold out και να βάλουν κηροζίνη στον κώλο των παικτών τους για να τρέχουν γρηγορότερα.
Μπορεί στόχος να του ΠΑΟΚ να είναι η κορυφή, ευκολότερα θα το πετύχει όμως αν απαλλαγεί από απίθανους που έχουν στόχο και λόγο ύπαρξης να μας προκαλούν πάσης φύσεως προβλήματα.
Και τα κουνούπια άλλωστε μικρά και αδύναμα είναι, αλλά μπορούν να σε αφήσουν άυπνο...
Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω όσα γράψαμε την παραμονή του αγώνα! Οσο προβλέψιμος ήταν ο τρόπος συμπεριφοράς τους, άλλο τόσο αυτονόητη και η αναγκαιότητα εξωστρακισμού τους:

ΠΑΟΚ VS αρειανοσύνης...

Το αυριανό ''ντέρμπυ'' -όπως προσπαθεί απεγνωσμένα να μας πείσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Παπαναστασίου- με την ομάδα ανανσέρ, δεν έχει καμμία σχέση με τα προηγούμενα.
Κατ' αρχήν, ο χαρακτηρισμός''ντέρμπυ'' δε μπορεί να σταθεί ούτε ως ανέκδοτο.
Δεν είναι δυνατόν να δίνεται τέτοιος ορισμός, όταν από τη μια υπάρχει ο ΠΑΟΚ που τηρουμένων των αναλογιών διαθέτει ομάδα αρκετά καλή για τα Ελληνικά δεδομένα και από την άλλη ο ρούλης που παρακαλά να μπει στον πτωχευτικό κώδικα στου άρθρου 99, συμμετέχει βισματικά στην κατηγορία λόγω του ξανθού καθηγητή της αλητείας, ενισχύθηκε από ποδοσφαιριστές με καριέρα σε reality show και άνοιξε σαμπάνιες στο άκουσμα της αναδιάρθρωσης αφού φέτος θα υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες.
Ούτε καν η Αγγλική ερμηνεία της λέξης ''ντέρμπυ'' δεν τους σώζει, αφού αυτή περιγράφει αναμετρήσεις ομάδων από την ίδια πόλη. Στην περίπτωσή μας, ο ΠΑΟΚ εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο αντίπαλός του είναι ομάδα γειτονιάς.
Σε κάθε περίπτωση, η έννοια ντέρμπυ δεν καθιερώνεται απ' όσα λένε οι μεν ή οι δε, αλλά κυρίως από την οπτική των τρίτων. Κάποτε, αυτές οι αναμετρήσεις ίσως προσέλκυαν το ενδιαφέρον οπαδών άλλων ομάδων που θα το παρακολουθούσαν ευχάριστα στην τηλεόραση. Σήμερα, ο ουδέτερος φίλαθλος ίσως δυσκολευτεί να επιλέξει μεταξύ του δικού μας ''ντέρμπυ'' και της αναμέτρησης Πλατανιά-Ξάνθης που επίσης παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον από βαθμολογικής άποψης.
Οπως και να το κάνουμε πάντως, ακόμα και η συνύπαρξη με τους πουθενάδες, μας ιντριγκάρει περισσότερο από έναν αγώνα με αντίπαλο το Λεβαδειακό ή τον ΟΦΗ μια και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τους είναι τόσο αριστοτεχνικά στημένος που ακόμα και να θες, είναι αδύνατο να τους αποφύγεις.

Επί της ουσίας τώρα, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει το στίγμα του. Η απόδοσή του -ειδικά μες την Τούμπα-κυμαίνεται από το μέτριο ως το καλό, με τη διακύμανση να καθορίζεται εν πολλοίς και από τη δυναμική του αντιπάλου!
 Ο ρούλης από την πλευρά του είναι για να τον κλαίνε οι ρέγγες, κάτι που καθιστά απολύτως προβλέψιμο τον τρόπο που θα παίξει και την τακτική που θα ακολουθήσει.
Αν αναλογιστούμε ότι ακόμα και τις εποχές που το ρόστερ του γείτονα κοσμούσαν συμπαθητικοί παίκτες τύπου Κάμπορα, Κάλβο, Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία ο τρόπος παιγνιδιού τους ειδικά μες την Τούμπα ήταν ο γνωστός σκουληκιάρικος-πούστικος και αδερφίστικος (με ντεμέκ τραυματισμούς, καθυστερήσεις και ψευτοτσαμουκάδες), είναι πανεύκολο να διαγνώσουμε το έργο που θα προσπαθήσουν να παίξουν οι αμούστακοι-επαρχιώτες αντικαταστάτες τους.
Οι βουτιές, οι κατασκευασμένες εντάσεις και οι διακοπές θα είναι σίγουρα το βασικό τους όπλο, οπότε το κατά πόσο μπορούν να επηρεάσουν εμάς -άρα και την εξέλιξη του παιγνιδιού- εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό από το αν οι δικοί μας  παρασυρθούν και πέσουν  στην παγίδα.
Ενδεικτικό είναι ότι χθες επισκεύτηκε τα ρουλάκια ο Λαμπριάκος, δίνοντάς τους συμβουλές εν' όψει Τούμπας, προκαλώντας το αυτονόητο το ερώτημα ''από πότε γνωρίζει αυτός του οποίου μονίμως σκίζαμε τον πάτο, πως πρέπει να συμπεριφερθούν''?
Κέρδισε πολλά ματς και ξέρει τα μυστικά?
Η ιστορία τον διαψεύδει και ταυτόχρονα προδίδει τις τακτικές που θα υιοθετήσουν, αφού το ξανθό σύμβολο της γειτονιάς, προσπαθούσε μονίμως να χρυσώσει το χάπι των διασυρμών πουλώντας αρειανοσύνη με μαγκιές του κώλου, ώστε να γίνει ο αρεστός στη συναγωγή της Παπαναστασίου, που διψά για αναλόγου επιπέδου συμπεριφορές ώστε να εντάξει τον πρωταγωνιστή στο πάνθεον των ηρώων τοι οικοδομικού τετραγώνου.
Για την ιστορία, η τελευταία φορά που οι γείτονες δοκίμασαν  να διεκδικήσουν τη νίκη στηριζόμενοι αποκλειστικά στο συνδυασμό θεάτρου και κλωτσιάς, ήταν όταν ο Γ. Τουρσουνίδης τους έστειλε να κωλοραφές μετά από το αξέχαστο 0-4.
Το εμφανές σύστημα Φοιρού ''κλωστάμε-μανουριάζουμε για να χαλάσουμε το ρυθμό αφού αλλιώς δε μπορούμε'' δεν έριξε στην παγίδα τους ποιοτικότερους παίκτες του Αρι Χάαν και η γελοιοποίσή τους επετεύχθη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου