Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Σταφυλίδης και Εθισμένοι Γκρινιάρηδες

Ξεκαθαρίζω ευθύς εξ΄αρχής, ότι αδυνατώ να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με όποιους διαφωνούν στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Σταφυλίδη, επικαλούμενοι επιχειρήματα του τύπου ''ξεπουλάμε παίκτες'' ή ''ας καθόταν δυό χρόνια ακόμα κι' ας έφευγε μετά'', γιατί απλά τέτοιου τύπου προσεγγίσεις μου φαίνονται πολύ καιροσκοπικές
..
Οταν πριν ένα χρόνο ο Βιτόλο έμεινε ελεύθερος επειδή ο ΠΑΟΚ δεν άντεχε το συμβόλαιό του -συν το γεγονός ότι και ο ίδιος ήθελε ν' αλλάξει περιβάλλον- η μομφή στη διοίκηση ήταν ''ας έφευγε αλλά ας παίρναμε κανά φράγκο''. Αν και ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους πως δεν υπήρχε ομάδα που θα έδινε χρήματα για να τον αγοράσει, οι εθισμένοι γκρινιάρηδες συνέχισαν το ίδιο βιολί και μετά την πώληση του 67% του Βιειρίνια - από τον οποίον πήραμε λεφτά-, χωρίς έστω να αναθεωρήσουν όταν είδαν τα παθήματα της κούλας.
Είναι σίγουρο λοιπόν πως αν κρατούσαμε άλλα δύο χρόνια το Σταφ και τον πουλούσαμε το 2014 ή το 2015, πάλι θα γκρίνιαζαν! Γιατί κι' ο Βιειρίνια 3,5 χρόνια έπαιξε, όντας όμως πολύ μέτριος στο τελευταίο μισό, έδειξε πως είχε κορεστεί στον ΠΑΟΚ. Ο οποίος Πορτογάλος παρεμπιπτόντως υπέστη σοβαρό τραυματισμό, κάτι που καθιστά αμφίβολο το ενδεχόμενο να πουλιόταν φέτος.
Σε ανάλογες περιπτώσεις άλλωστε, τα πάντα είναι μία ζαριά.
Πείτε την αλήθεια λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι αν φύγει, πουληθεί, πότε θα φύγει και πόσο θα πουληθεί ο κάθε Σταφυλίδης ή Βιειρίνια, αλλά ότι υπάρχει κόσμος που τρελαίνεται όταν ο ΠΑΟΚ πουλάει παίκτες, λες κι' απαγορεύεται.
Στα παπάρια μας, αν θέλουν να αιθεροβατούν δε μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Αν τους χαλάει, μπορούν να αγοράσουν τον ΠΑΟΚ οι ίδιοι και να ανατρέψουν τα παγκόσμια δεδομένα της αγοράς.
Ποδοσφαιριστές  πουλάνε η Μάνστεστερ, η Λίβερπουλ, η Μπάγερν, η Πόρτο, η Ιντερ, όχι όμως ο ΠΑΟΚ!!!!Σημειώσετε επίσης πως μετά τις πωλήσεις των ''γύψων'' Χριστοδουλόπουλου-Μελίσση και Φερνάντεζ, επί τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ μόνο αγόραζε! Αγόρασε τους Μουσλίμοβιτς, Βερόν, Σορλέν, Βιειρίνια, Κούτσια, έφερε παίκτες με υψηλά συμβόλαια όπως ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας, ο Σαλπιγγίδης.
Πως θα γίνει όμως ρε μάγκες, δε γίνεται μόνο να φέρνουμε και να αγοράζουμε, πρέπει να δίνουμε και να πουλάμε επίσης
Στην προσπάθειά τους μάλιστα οι γκρινάρηδες να βρούνε άλλοθι για να τεκμηριώσουν τις σαχλαμάρες τους, συνοδεύουν τη γκρίνια με εξωφρενικά σχόλια, όπως κάποιου που αναρωτιόταν : ''τί λέει για όλα αυτά ο Ιβάν''!!!!
Η εικόνα και μόνο του Σαββίδη να χάνει τον ύπνο του μόλις έμαθε τα μαντάτα και να τρέχει στις...στέπες για να ξεπεράσει τον εκνευρισμό του, συνιστά σενάριο επιθεώρησης σε υπαίθριο θέατρο.
Νομίζετε δηλαδή εσείς ότι αν υπήρχε στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης και κάποια ομάδα πλήρωνε τη ρήρτα κάποιου παίκτη, θα έφερνε αντίρρηση?
Δε θα μπορούσε αφενός αλλά και να ήταν σε θέση να το κάνει, σας πληροφορώ ότι θα τσέπωνε το ποσό και θα τύλιγε τον παίκτη σε κορδέλα...
Διότι πολύ απλά έτσι λειτουργούν οι εταιρίες και όσοι δε συνειδητοποιούν πως πλέον οι ομάδες είναι εταιρίες, θα τρώγονται με τα ρούχα τους, χωρίς αποτέλεσμα
 Στο δια ταύτα τώρα, το θέμα κατ' εμέ δεν είναι αν φύγει ο Σταφυλίδης ή πόσο θα πουληθεί, αλλά πως η ομάδα κερδίζει από το πουθενά 1,5 εκ ευρώ.
Μη σας χαλάει το ''από το πουθενά'' διότι αυτό είναι όταν μιλάμε για παίκτη που έξι μήνες πριν ήταν εντελώς άγνωστος και για τον οποίον ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε ούτε μισό ευρώ.
Το ότι ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί των υπηρεσιών ενός φέρελπι ποδοσφαιριστή, έχει ελάχιστη σημασία μπροστά στο γεγονός πως κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει έναν παίκτη από το μηδέν.
Ξεπερνάω το κίνητρο που δημιουργείται στους υπόλοιπους πιτσιρικάδες της ομάδας να προσπαθήσουν περισσότερο και στέκομαι στο σημαντικότερο, την ανάδειξη του ποδοσφαιριστή!
Διότι το ζητούμενο δεν είναι αν πουλάς και πόσο, αλλά ότι από το πουθενά παρήγαγες έναν αθλητή. Κι' όπως ακριβώς βγήκε ο Σταφυλίδης, έτσι θα βγούνε και οι επόμενοι...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου