Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Οι παπαριές του Καμπάνη!

Το ότι τα ΜΜΕ εκπέμπουν σε διαφορετική συχνότητα από τον καθημερινό πολίτη, είναι ένα γεγονός που το καταλαβαίνουμε περισσότερο τώρα που έχουμε εκλογές. Ο κόσμος βράζει
-ένα σημαντικό κομμάτι τουλάχιστον- και οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν εκπομπές με όρους προηγούμενων 10ετιών, τότε που οι περισσότεροι είχαν τα στοιχειώδη και το διακύβευμα των εκλογών δεν ήταν η επιβίωσή τους.
Ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός δε θα μπορούσε να ξεφύγει απ' αυτόν τον κανόνα. Παρακολουθώντας την καθημερινή ειδησεογραφία της ομάδας και τον τρόπο που υποδέχεται ο κόσμος της τα νέα που αφορούν τους επενδυτές, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτός ο Καμπάνης δεν έχει ''υποστηρικτή'' ούτε για δείγμα. Δεν έχει γραφτεί ούτε για το χαβαλέ έστω άποψη που να υποστηρίζει τον καπετάνιο (προφανώς ο Θωμαίδης και ο πρ. αντιπρόεδρος -εδώ γελάνε- Μπάμπης Αποστολίδης δεν κατέχουν το κόλπο με τα ψεύτικα προφίλ).
Παρά το γεγονός όμως πως ο κόσμος είτε αγανακτεί είτε στην καλύτερη αδιαφορεί για τον καπετάνιο, τα ΜΜΕ συνεχίζουν το χαβά τους. ''Δίνουν αβέρτα Καμπάνη στο λαό'' αρκεί ο τελευταίος να ξεφουρνίσει καμιά κοτσάνα για να κάνουν θέμα..
Γιατί από ουσία, είναι σα να ψάχνεις τίτλο στα γραφεία του ρούλη!
Κατηγόρησε πχ ο Καμπάνης το Βρύζα, τον Κατσαρή -ή κάποιον άλλον που προφανώς ούτε ο ίδιος κατάλαβε- πως βγάζουν την ομάδα σε πλειστηριασμό.
Αναρωτιέμαι πως μπορεί να γίνει αυτό σε μια ΑΜΚ όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανήσει ο Καμπάνης για να γίνει κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου είναι όσα θα χρειαστεί ο Σαββίδης ή όποιος άλλος για τον ίδιο σκοπό.
Δε γίνεται να προκηρυχθεί αύξηση, με την προυπόθεση ότι αν αγοράσει ο Καμπάνης η τιμή της μετοχής θα είναι υψηλότερη.
Οποιος πληρώσει, αγοράζει το ίδιο πακέτο.
Αυτό, ευνουχίζει και τις υπόλοιπες παπαριές που αμολάει ο καπετάνιος όποτε του χώνουν μαρκούτσι μπροστά του.
Οσο και να προσπαθεί να διχάσει τον κόσμο με αναφορές σε πρόσωπα, δεν πείθει κανέναν. Οποιος πληρώσει-αγοράζει, χωρίς άδεια από κανέναν Κατσαρή-Βρύζα-Ζαγοράκη ή οποιονδήποτε άλλον. Αν όμως επιθυμεί να διοριστεί ως διοίκηση πρωτοδικείου -όπως ο Φλωρίδης- ή να εξασφαλίσει την εκμετάλλευση της Τούμπας -όπως παλιότερα ο Σαββίδης-, τότε αυτός εμπλέκει στο κόλπο τον ΑΣ.
Κι' επειδή όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές ο κόσμος έχει τόση άγνοια που παρασύρεται από το παραμικρό, ρωτάω το εξής απλό:
Για ν' αγοράσουν μετοχές ο συγχωρεμένος ο Βουλινός, ο Μπάτμαν ή ο Γούμενας, πήραν άδεια από τον ΑΣ?
Οχι βέβαια! Εβαλαν το χέρι στην τσέπη, πλήρωσαν κι' έγιναν ιδιοκτήτες!
Τόσο απλά...
Οσο για τα υπόλοιπα υποννοούμενα που πετάει ο καπετάν-μπαμπαντάμ όπως πχ εκείνο για το Σαββίδη, θα ήταν προτιμότερο για τον ίδιο να μιλήσει στα ίσα από το να εκτοξεύει σπόντες! Ο,τι έχει να χρεώσει στον οποιονδήποτε, μπορεί να το κάνει πανεύκολα.
Τα μικρόφωνα τον περιμένουν με αγωνία...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου