Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η Κυνοβουλευτική κωμωδία...

Αν υπάρχει κάτι θετικό από την ώρα που η χώρα μας μπήκε -ή μάλλον την έβαλαν- στην λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και του ΔΝΤ, είναι ότι πλέον ακόμα και ο πιό βλάκας έχει εμπεδώσει
για τα καλά τη γλοιωδία και τη λαμογιά εκείνων που τον κυβερνούν.
Οχι πως δεν το ήξερε ή δεν το υποψιαζόταν έστω. Απλώς είχε συμβιβαστεί  με τη λογική του βολέματος, ανταλλάσσοντας  στην ουσία την ψήφο του με  ένα μεροκάματο, ή την προοπτική να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. Υπήρχαν και οι πιό άπληστοι που ήθελαν το κάτι παραπάνω, σε τελική όμως όσοι αρκέστηκαν σε μικρομεσσαίες συναλλαγές βρέθηκαν χαμένοι.
Βολεύτηκαν μεν αλλά το μηνιάτικο μειώθηκε, ενώ για το σπίτι που απέκτησαν φτύνουν αίμα για να πληρώσουν τα χαράτσια και τους φόρους ακίνητης περιουσίας. Με αντάλλαγμα την ψήφο όμως οι μάγκες της βουλής υπουργοποιήθηκαν έκαναν τις αρπαχτές έβγαλαν τα φράγκα έξω και είναι ανετουά.
Το θέμα είναι πως το πολιτικό σύστημα είναι τόσο μπερδεμένο, που αν ξεπεράσεις μέσα σου την οργή που νοιώθεις, σε διασκεδάζει αφάνταστα.
Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τα πάνε-έλα των βουλευτών και ομολογώ πως διασκεδάζω περισσότερο κι' από τους Αρβύλες.
Κι' επειδή ο ρυθμός είναι καταιγιστικός, δώστε βάση στην πενιά για να γελάσουμε παρέα.

Οταν ο ΓΑΠ έφερε στη βουλή το Α μνημόνιο, η ΝΔ το καταψήφισε πλην της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία διαγράφηκε από το κόμμα εξ' αιτίας αυτής της επιλογής.
Οταν ήρθε το Β μνημόνιο, ο Σαμαράς έκανε το ίδιο ακριβώς με τη Ντόρα όταν την είχε διαγράψει! Το υπερψήφισε!!!
Διέγραψε μάλιστα όσους είχαν ψηφίσει το ίδιο που είχε ψηφίσει εκείνος, στο πρώτο μνημόνιο!!!
Το ΠΑΣΟΚ έμεινε σταθερό, η πλάκα είναι όμως πως πολλοί από τους βουλευτές του που το καταψήφισαν παζαρεύουν με τον Κουβέλη, που ενώ το καταψήφισε δήλωσε πως αν έρθει στην εξουσία δεν πρόκειται να ανατρέψει τη σύμβαση...

Πέρα από το κωμικό της υπόθεσης, η απόπειρα ποδηγέτησης της κοινής γνώμης είναι εμφανής. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων -που δεν πείθουν λόγω του ανούσιου αρνητισμού τους- σε όλα τα κόμματα υπάρχουν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί βουλευτές.
Νομίζω πως έπειτα από πολλά χρόνια ξεπεράστηκε ο Γιώργος Λιάνης που όταν ρωτήθηκε ποιά ομάδα της Θεσσαλονίκης υποστηρίζει είχε πει το επικό ''έπαιξα στον Ηρακλή, θαυμάζω τον ΠΑΟΚ, συμπαθώ τον αρη, χαίρομαι όταν πηγαίνει καλά ο Απ. Καλαμαριάς''...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου