Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η NOVA σε κάνει εκατομμυριούχο και πρωταθλητή Ευρώπης!

Αν κάποιος κλικάρει στο επίσημο site της ΕΣΗΕΑ στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων δηλαδή, το πρώτο που θα αντικρίσει θα είναι η ρήση του Ι. Μάγιερ "Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης''
. Για την ιστορία ο Μάγιερ ήταν Γερμανοελβετός φιλέλληνας γιατρός, που ήρθε στην επαναστατημένη Ελλάδα και αφού εγκαταστάθηκε στο Μεσολόγγι, εξέδωσε στα Ελληνικά την περίφημη εφημερίδα ''Ελληνικά Χρονικά''
Το πως συνάδει η παραπάνω ρήση που αποτελει σήμα κατατεθέν της ΕΣΗΕΑ με το θάψιμο των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής, μπορεί εντοπισθεί πανεύκολα, αναλύοντας το ''Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι'' που ακούγεται ολοένα και συχνότερα από το στόμα απλών πολιτών. Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι οι δημοσιογράφοι πάμε προς τα εκεί που φυσάει ο άνεμος. Ναι μεν επικαλούμαστε  τα περί ελευθερίας της έκφρασης ή το αναγκαίο της δημοσίευσης και σκίζουμε τα ρούχα μας προκειμένου να τα διαφυλάξουμε, αν μας επιβάλλουν το αντίθετο όμως, παριστάνουμε και τους Κινέζους άμα λάχει.
Αν λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν αυτό που υιοθέτησε η ΕΣΗΕΑ και προβάλλει ως κεντρικό σλόγκαν της, να υποθέσουμε ότι η '' μη δημοσίευση'' συνιστά τί? Αδικία? Φασισμό?
Το εξωφρενικό είναι πως η απόφαση για τη μη προβολή σκηνών βίας ανήκει στην τηλεόραση της ΝΟVA και όχι σε κάποιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, που θεωρητικά θα είχαν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε τέτοια ζητήματα.
Ο λόγος που λήφθηκε αυτή η απόφαση είναι προφανής, αφού σύμφωνα με τους ιθύνοντες του συνδρομητικού η αναπαραγωγή σκηνών βίας υποβαθμίζει το προιόν στο οποίο έχουν επενδύσει εκατομμύρια
Ωραία λογική!!!
Το ότι καταγράφονται σκηνές βίας δεν τους ενοχλεί αφού προφανώς δεν υποβαθμίζει το προιόν, τους χαλάει τη μανέστρα όμως η αναπαραγωγή γεγονότων που συμβαίνουν.
Δεν τους ενδιαφέρει δηλαδή αν το προιόν είναι άρρωστο, αλλά η απόκρυψη της αρρωστημένης εικόνας, του συμπτώματος της ασθένειας δηλαδη! Πρόκειται για επαναστατική μέθοδο που συντόμως θα εφαρμοστεί και στη σύγχρονη ιατρική, με τις ανίατες ασθένειες να θεραπεύονται αποκρύπτοντας τ' αποτελέσματα των εξετάσεων από όσους πάσχουν. Ετσι απλά...
Σε όσους θεωρήσουν ότι η προβολή σκηνών βίας ενεργοποιεί τα ένστικτα του μιμητισμού και στους υπόλοιπους χουλιγκάνους -κάτι που έχει βάση- να θυμίσω ότι ο πρώτος διδάξας του μέτρου ήταν ο Βαρδινογιάννης πριν 20 χρόνια περίπου , όταν το Mega είχε αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαικώματα του ποδοσφαίρου και ο καπετάνιος είχε πρωτολανσάρει το μέτρο της μη προβολής σκηνών βίας ως πανάκεια και λύση στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας, την αντιλαμβάνεται πλέον και ο πιό αδαής.
Ευκαιρίας δοθείσης, ας εκφράσω την εξής απορία: Το τηλεοπτικό πακέτο των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων το διαχειρίζονται φέτος τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί. Η NOVA που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα 15 ομάδων, η ΕΡΤ που έχει αυτά της Ξάνθης και ο ΟΤΕ που δείχνει το κύπελλο.
Δεν καθιστά αυτονόητη αδικία όταν η NOVA αποσιωπεί γεγονότα, την ίδια στιγμή που η ΕΡΤ μπορεί να τα παίζει σε επανάληψη?
Στην εποχή της εικόνας που ζούμε άλλωστε, η εντύπωση που αποκομίζει η κοινή γνώμη παίζει καθοριστικό ρόλο ακόμα και σε αποφάσεις αθλητικών δικαστών...Θυμηθείτε χαρακτηριστικά τί συνέβη με τη γροθιά του Γκαρσία στο Ντιόγκο που κόντεψε να γίνει σήμα εκπομπής στην ΕΡΤ, σε σχέση με την αντίστοιχη αγκωνιά του Βραζιλιάνου που ακόμα κι' εμείς κοντεύουμε να την ξεχάσουμε.
Πως εξασφαλίζεται η ισονομία λοιπόν, όταν οι ομάδες που ελέγχουν το γραπτό τύπο μπορούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη όπου γουστάρουν, χωρίς το αντίπαλο δέος της τηλεοτικής εικόνας?
ΥΓ. Για να μη μακρηγορούμε, η πρακτική της NOVA μπορεί ν' ανοίξει νέους ορίζοντες στο ποδόσφαιρό μας και όχι μόνο.
Αν πχ δεν προβάλλουν τα λάθος σφυρίγματα των διαιτητών, μπορούν να μας πείσουν ότι οι Κάκοι της Ελλάδας μεταμορφώθηκαν σε  Κολίνες!
Αν στο ερχόμενο Euro πατώσουμε, μπορούν να μας δείχνουν στιγμιότυπα από το 2004 για να πιστέψουμε ότι το ξανασηκώσαμε!
Μπορεί να εμπνεύσει και την κυβέρνηση, δίνοντας εντολή στα κανάλια να ανακοινώνουν αυξήσεις στους μισθούς αντί για χαράτσια και να νομίσουμε ότι δε βγήκαμε μόνο από το ΔΝΤ αλλά ότι δανείζουμε και τη Μέρκελ από πάνω!
Ολα γίνονται αν εφαρμόσουμε το σχέδιο της NOVA! Μια απόφαση είναι...

4 σχόλια:

  1. Δεν γίνονται όλα γιατρε! Υπάρχουν γεγονότα τα οποία δεν έχουν καταγραφεί στις κάμερες, όπως τα πρωταθλήματα του Άρεως!

    Μην τους δίνεις ελπίδες...θα κάνουν ένσταση στην ΕΡΤ ότι δεν τους παίζει και εν τω μεταξύ θα διατυμπανίζουν ότι είναι μόνιμοι πρωταθλητές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα εχει ο Λαμπρος καβατζα απο τον τηλεοπτικο σταθμο των SS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι δεν εφαρμόζονταν ο νόμος για την μη προβολή βίας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί και τώρα..Και δεν ξέρω εάν βοηθάει ή όχι αλλά ξέρω ότι θέλω να δω μπάλα και όχι ξύλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mαλλον δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις! Ο νομος περι μη προβολης της βιας οπως λες -που δεν ειναι νομος αλλα αποφαση καναλαρχων- εφαρμοστηκε χωρις αποτελεσμα!
    Εσυ μπορει να θελεις να δεις οτι γουσταρεις, για την ωρα δε βλεπεις ουτε μπαλα ουτε ξυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή